13 KOMMENTARER

 1. Mycket intressant analys, särskilt videon om vithjälmarnas troliga koppling till mindre smickrande grupper. Nobels fredspris har ju redan haft många tveksamma pristagare, inte minst Kissinger och Obama. Att det ligger en politisk agenda bakom detta pris kan man tycka borde vara en nyhet för få.

  Ang. BRICS håller jag definitivt inte med artikelförfattaren; BRICS kommer inte att vara räddningen, det är tvärtom BRICS som kommer att bli den nya världsordningen. IMF mot BRICS, väst mot öst, NATO mot Ryssland och Kina, det är samma dialektik som har fungerat så många gånger förr. På ett plan verkar de vara varandras motsats men tittar man högre upp så är det samma gruppering som kontrollerar båda sidor. Liksom hur finansieringen av båda sidor i båda världskrigen kom från samma håll.

  Lyssna t.ex. här: https://www.youtube.com/watch?v=tLlDVpPhROU

 2. Den länkade artikeln för fram Rysslands version av världen, som hämtad från Putins egen PR-byrå Russia Today, som fungerar som gamla TASS gjorde under Sovjetunionen. Jag rekommenderar att vara skeptisk till den informationen. Ryssland är ingen demokrati, utan har en illusion av demokrati. Ryska parlamentet Duman innehåller bara stödpartier till Putin. De verkligt oppositionella förtrycks, här några exempel i högen:

  Den ledande ryske oppositionspolitikern Boris Nemtsov blev mördad, just när han skulle avslöja Rysslands inblandning i kriget i Östra Ukraina. Putin-kritikern Alexej Navalnyj avslöjade korruption hos Putin och Putins närmaste medarbetare, då blev han satt i fängelse anklagad för förskingring. Människorättsaktivisten och Putin-kritikern Natalya Estimirova sköts till döds, hon var aktiv i den Putin-kritiska tidningen Novaja Gazeta som Putin flera gånger har försökt stänga och lägga ner, men redaktionen fortsätter trots hot och trakasserier om än med kraftigt reducerade möjligheter till existens. Journalisten och människorättsaktivisten Anna Politkovskaja sköts till döds utanför sitt hem efter att hon hade publicerat boken ”Putins Ryssland” där hon avslöjar korruption hos Putin och visar hur han drivit Ryssland allt mer till en diktatur där yttrandefrihet, mänskliga rättigheter och demokrati begränsas för varje år som går. Jag avrundar denna genom att ta upp Garry Kasparov, den forne shackmästaren som blev en ledande oppositionspolitiker och som har vid ett flertal tillfällen arresterats, torterats och på olika sätt trakasserats av Putins säkerhetspolis och han har även fått mottaga mordhot. Jag kan rekommendera Kasparovs bok ”Winter is coming – why Vladimir Putin and the enemies of the free world must be stopped.”. Garry Kasparov är idag medborgare i Kroatien.

 3. Tack för en utmärkt artikel som avslöjar och sammanfattar många viktiga fakta samt de övergripande bestialiska strategier som regelmässigt tillämpas i Ondskans namn. Allt förutom det enkla faktum att de krafter som BAKOM KULISSERNA styr USA och NATO tyvärr inte nämns, utpekas eller beskrivs närmare.

 4. Det är oroande att USA trappar upp sina aggressioner. Vi sitter redan bokstavligt i knät på denna krigsmaskin och verkar inte ha några demokratiska möjligheter att ens ifrågasätta detta. Medierna bevakar Venezuelas befolknings ansträngningar att få till stånd en folkomröstning om sin president. Medan vi svenskar inte kan få till stånd en folkomröstning om engagemang i NATO eller någon annan fråga, inte ens om alla röstberättigade skriver på en sådan begäran. Skrämmande! Var är vår möjlighet att ifrågasätta våra hjärntvättade makthavare?

 5. @Martin D

  Stora ord, då du inte har annat än ”finurliga” ad hominems och Washington-lismeri att komma med…Cirkus halva USA är också negativt till USAs inblandning i Syrien.

 6. Ett effektivt sätt att skada Putin på, är att mörda hans motståndare, för själv är han så populär att han har inget att oroa sig för för tillfället. Nemtsovs fyra regimkritiska böcker såldes i rekordmängder och grabben tjänade pengar som smör på det. Euronews sänds i tv-nätets baspaket. All västerländs media återges öppet i media, och vad som sägs diskuteras och kritiseras. Alla länkar på ”regimkritiskt” innehåll kan ses på Internet. I västerländs media hörs bara den ”ädla” amerikanska bilden. RT i UK har problem.

  Man trodde ju tidigare att verkligheten var det omvända…

 7. Ett effektivt sätt att skada Putin på, är att mörda hans motståndare, för själv är han så populär att han har inget att oroa sig för för tillfället. Nemtsovs fyra regimkritiska böcker såldes i rekordmängder och grabben tjänade pengar som smör på det. Euronews sänds i tv-nätets baspaket. All västerländs media återges öppet i media, och vad som sägs diskuteras och kritiseras. Alla länkar på ”regimkritiskt” innehåll kan ses på Internet. I västerländs media hörs bara den ”ädla” amerikanska bilden. RT i UK har problem.

  Man trodde ju tidigare att verkligheten var det omvända…

 8. @Markus, rubriken lyder: Vad du behöver veta om Krim, Assad, NATO, IS och Libyen innan du kan bilda dig en åsikt. Lägg i vågskålen sedan mängden kritik i artikeln riktad mot väst i ena skålen och kritik riktat mot öst i den andra skålen. Det är uppenbart att artikelförfattaren vill påverka andras åsikter i frågan med vad han anser är sanningen.

 9. Ett förmodligen helt korrekt inlägg av artikelförfattaren Wärnström. I det här sammanhanget önskar jag mig att någon med auktoritet frågar våra styrande detta: Vad är avsikten med att importera hundratusentals svagt utbildade muslimer till Sverige ?

 10. @Martin D

  Om USAs regim är genomkorrupt & utom kontroll, behöver man knappast ‘balansera’ kritiken mot den. Samma med vilket land som helst. Ta t.ex. rapporterna om att CIA och Pentagon står på olika sidor i Syrien, ingen har kontroll över terrorister&rebeller man beväpnat, USA-allierade kurder strider mot NATO-allierade Turkiet (samtidigt som man beväpnar Israel för att dominera över samtliga länder). Väst har alltså offrat >5000 soldater för detta tillstånd (se Irak-kriget).

  http://ericmargolis.com/2016/09/pentagon-and-cia-at-war-in-syria/

 11. Analys av vännen Brage Norin:
  CIA-POLITIKEN ATT AVSKÄRMA EU FRÅN ÖST DRABBAR MÅNGA LÄNDER.

  EU och den korrupta eliten i Grekland blev landets dödskyss. EU och den italienska maffian blir snart Italiens dödskyss. Bulgarien och Rumänien drömde om en bättre framtid i västs famn. Drömmen har blivit en fasansfull mardröm. Nästan alla länder i södra och östra EU blev förlorare på projektet – Europas Förenta Stater EU. Den gemensamma valutan blev en snara runt halsen för väldigt många medlemsländer.

  CIA:s plan att avskärma EU från Ryssland och förbereda den slutliga attacken mot landet, har redan havererat. Rysslands gigantiska naturtillgångar och nästan gränslösa tillgångar på fossila bränslen var det största hotet mot USA:s världsherravälde. Hela CIA var inkopplad i projektet att störta Putin och omforma Ryssland till en amerikansk vasallstat.

  Det utlöstes monetära krig mot Ryssland. Det utlystes ett globalt oljekrig mot Ryssland. Det utlöstes handelskrig mot Ryssland. CIA drev fram sina vapen allt närmare landets gränser. Ukraina drogs in i konflikten. Syriens president som var emot planen måste avsättas. ISIS blev CIA:s största legoarmé någonsin i USA:s historia.

  HELA DEN ”FRIA” VÄRLDEN KÄMPADE MOT ISIS.

  Kanada bombade ISIS, Australien bombade ISIS, USA bombade ISIS – och flera andra lydstater ställde upp i ”kampen mot terroristerna”. Cirka 40 000 flyguppdrag utfördes enbart av USA under ett år – enligt Pentagons egna rapporter. Kriget mot terrorn visades dagligen i hela den ”fria” världens TV. Alla massmedia berättade om ISIS gränslösa brutalitet.

  PLÖTSLIGT meddelade Putin snällt i FN att även Ryssland skulle delta i kampen mot ISIS. Vilken chock för den ”fria” världen. Efter drygt 3 000 flyguppdrag var ISIS i Syrien slagen i spillror. Hela världen gladde sig. Putin blev den sanna världens hjälte.

  Under alla år som CIA ledde kampen mot terrorn utökades ISIS kontroll över landområdena i både Irak och Syrien. Men efter ett år av ryska flyginsatser var hela ISIS ofantligt dyra infrastruktur sönderslagen.

  Det handlar om tusentals vapendepåer, ammunitionsförråd, bränsleförråd, träningsläger, bergfort, mobila sjukhus, kolonner av oljetransportfordon som fraktade stulen olja – det handlar om investeringar på flera hundra miljarder dollar. Kostnaderna för legosoldaternas löner, medicin och mat var astronomiska. Putin höll sitt löfte till FN – ISIS krossades.

  Västs folkrättsvidriga brott mot mänskligheten går inte med ord att beskriva. Nu äntligen börjar freden sätta sig i Syrien. Snart kommer även Iraks folk att få börja leva i fred. Libyens folk längtar också efter fred. Djävulens framfart i Mellanöstern har utlöst ett lidande som överskrider precis allt mänskligt elände.

  I varje land i hela den ”fria” världen har vi duschats med ondskans lögner från morgon till kväll om ”kampen mot terrorn”. Fan så många journalister som med sina pennor har deltagit i massmorden. Sanningen är att hela den ”fria” världen var terrorns arbetsgivare. Att Tony Blair och Carl Bildt fortfarande är fria människor är en skam för hela västvärlden.

  UKRAINA ”DÖR LEVANDE” PÅ GRUND AV CIA/EU.

  Detta folks lidande får vem som helst att gråta. Landet hade en chans att knyta banden österut – men folket lurades av en ”orange revolution” – samma modell som CIA testat i Libyen. CIA genomförde statskuppen – som efter ett par år skulle visa sig bli Ukrainas dödskyss. Carl Bildt var mycket engagerad i denna ödesdigra händelse.

  Precis allt har havererat. Korruptionen har blivit ännu djävligare. Sjukvården har havererat. Utbildningen har havererat. Alkoholismen och drogerna far fram som en farsot. Armen har i praktiken upphört att fungera. Ingen vill kriga mot sina bröder i Donbass-regionen. Precis alla längtar efter fred – utom CIA:s tillsatta regim i Kiev. Fler barn dör än som föds. Befolkningen minskar snabbt. Nästan alla ungdomar drömmer om att fly från Ukraina. Landet sjunker allt djupare ner i avgrunden.

  Men i Krim jublar människorna. De jublar precis som människorna jublar i Tjetjeniens huvudstad Grozny. Även där försökte CIA att krossa befolkningen. Snart jublar även Syriens folk och Iraks folk och Libyens folk. Överallt där CIA krigat har Sverige deltagit så gott vi kunnat. Vi har kämpat för fred och frihet i många länder. Vår kung och vår statsminister har rest till en av terrorismens viktigaste finansiärer Saudiarabien för att göra affärer med svenska vapen. Det land som alltid ställt upp i alla CIA:s folkslakter är av stor vikt för moder Svea. Sverige gör goda affärer med vapen. Precis alla vet var dessa vapen hamnar. Herre min skapare vad kan jag göra?Jag skäms inför Gud att vara svensk medborgare.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here