6 KOMMENTARER

 1. Tack Lars!

  ””If something is ACTUALLY correct there is no need to make it POLITICALLY correct…”

  Allt som är PK är det för att det är helt uppåt väggarna och får bara näring genom att PK medierna förmedlar och upprätthåller denna smörja…

  https://www.youtube.com/watch?v=YoUrYjUjJJc

 2. Tack, Lars Bern, för en utmärkt analys av mediaproblemet!

  Angående Politisk korrekthet.
  Alla har naturligtvis rätt att ha en egen åsikt eller som Clint Eastwood lär ha sagt: ”Opinions are like a-holes. Everyone´s got one”
  Faktarapportering däremot är någonting helt annat och är väl det som journalism egentligen skall ägna sig åt och separera åsikter från fakta och dessutom ge en neutral bild av det de rapporterar om.
  Hur skulle det gå (vilket vi nu kan se inom det alltmer raserade Sverige) om alla tolkade statistiker utifrån åsikter och ismer istället för utifrån det de egentligen mäter.
  Vi skulle få en falsk verklighet som dessutom allt fler skulle ansluta sig till eftersom det inte vore tryggt
  att ge uttryck för att ”kejsaren helt saknar kläder”!
  Gudskelov börjar denna falska verklighet raseras alltmer vilket naturligtvis är nödvändigt eftersom ingenting av bestående värde kan skapas utan att riva den gamla ruttna stommen innan man bygger en ny. Detta kan ses i förhållande till Löfvens ihållande upprepande om det s k samhällsbygge han påstår sig arbeta med.

 3. Hi Lars Bern, All networks except Fox news have ridiculed Trump since he first showed up and made head lines as a contender and seeking to be the nominee for the GOP. I, myself have the opinion that the media thinks that they serve and feed liberals only. CNN’s Chris Cuomo said four weeks ago that ”we have done everything we can for Hillary” As late as this past weekend we heard from Matthew Dodd explain both how Hillary has such a commanding lead that she will enjoy an easy victory. Jonathan Karl from the same network explained on Monday why it was impossible for Trump to win, ”Hillary already has 268 electoral votes”. All the liberal media quickly shuffled Debbie Wasserman, Donna Brazile, and Huma Abedin out of the way when their scandals broke. We have found that BBC world news provide a less biased programming.

 4. Jag måste opponera mig mot påståendet att media skulle framstå i sämre dagar efter valet, de låg inte särskild högt kurs före valet. Skall man vara lite konspiratorisk kan man påstå att media hoppade på Trumpcirkusen, man kablade ut alla såpa-liknande inslag, den av många amerikaner redan illa omtyckta Hillary framstod som en karikatyr i Trumpens valsåpa. Hade demokraterna diskuterad politik och inte lekt med i såpan så hade vunnit, tror jag. Men visst, det är ju USA vi talar om och där är mycket annorlunda och ett annat scenario kan man höra om här:
  Idag kl 14:15 – 14:30 på SVT forum Ny president i USA – hur påverkas EU?
  SVT:s Margit Silberstein samtalar med EU-parlamentarikerna Fredrick Federley (C/ALDE) och Malin Björk (V/GUE/NGL) i EU-parlamentet i Bryssel. Från 9/11.
  Federley ger en något oroväckande förklaring till varför etablissemanget är så ruskigt besvikna, det finns en gammal spådom som säger att världen skall delas upp i områden där Asien blir mäktigast, sedan nord- och Sydamerika, sist kommer det fattigaste, nämligen Europa och Afrika. Valet i USA kan vara det första steget mot ett sådant scenario.
  En undran över Lars Berns människosyn, de som arbetar inom finansvärlden och levererar finansiella tjänster utpekas av artikelförfattaren och våra folkvalda kommer med i samma fördömande ordalag. Alla kategorierna behövs och har legitimitet att verka i vårt samhälle, vad är problemet?
  Presstödet är en förfärdligt inslag i vårt samhälle, det borde tas bort omedelbart och inte förnyas på något sätt.

 5. Presidentvalet är inte över än! Electorerna avgör senare i december. Och minns Florida där en domstol gav Bush vinsten. Mest troligt har vi sett en TV-dokusåpa.

 6. Jag säger som OVE skulle ha sagt: Det heter journalistik. I övrigt är synpunkterna utan vank.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here