7 KOMMENTARER

 1. Inte heller klarar Sverige av att ta hand om dess pensionärer, som ändock är ett svenskt problem.

 2. Jag känner en vuxen person, född i Sverige, arbetslös med sjukdomsproblematik sedan 10 år tillbaka som enligt beslut ska rehabiliteras av socialtjänsten. Denne person har inte hört av sin handläggare på snart på 2 år nu, så det förvånar mig inte att en del flyktingbarn också får vänta.
  Folktandvården är ett annat exempel på offentlig verksamhet som havererat på senare år.

 3. Verner och Jax. Stort tack för att ni informerar om pensionärer och sjuka så att vi kan balansera upp Bris larm-rapport. Har Bris något att säga om svenska barns väl och ve?

 4. Birgitta. Jag tycker att alla medborgare bör få lika behandling och rättigheter. Men omständigheterna hindrar socialtjänsten att utföra det mesta förebyggande, behandlandande och uppsökande arbete man gjorde förr. I princip all tid går åt till akuta ärenden, att hitta boende till bostadslösa, agera på anmälningar från allmänheten och se till att folk ut sina ekonomiska bistånd. En socialsekreterare idag har så många klienter att denne inte har den tid att avvara som krävs för att intervjua hundratalet nyanlända och nytillkomna klienter.

  Jag kan tycka att Bris istället borde uttalat sig allmänt om hur detta påverkar utsattas barns läge och hoppat över hela flyktingvinklingen. Socialtjänsten går på knäna. Om detta har larmats offentligt ett flertal gånger de senaste året. Bris borde vara såpass insatta att det veta om situationen där. Att gråta över flyktingbarn i dessa dagar generar väldigt få sympatipoäng och retar bara upp människor.

  Det är förstås upp till var och en att ha sin bild var problematiken finns. Vissa kanske tycker att det är självklart att flyktingbarn prioriteras över andra invånare när det gäller service från socialtjänst och bostadskö. Kanske förtur i vården också?

 5. Jax: Förtur till allt är det som gäller idag, vilket är väldigt ojämlikt, speciellt med tanke på att absoluta majoriteten betalat skatt för att få åtnjuta förmåner. Väldigt mycket är således ”pre-paid” och om man inte får det man har betalat för så är det en form av kriminalitet att ta betalt för en tjänst och sedan inte leverera. Vi borde kunna åtala staten för stöld av våra pengar.

  Det är ju väl känt att många varken är ”flyktingar” eller ”barn” så vilka är det egentligen BRIS talar om?

 6. Birgitta: Jag har fått uppfattningen att det är blandat gällande förturen. Under vissa omständigheter kan en nyanländ få mer omfattande hjälp än en svensk. I andra sammanhang är det tvärtom. Det skiljer sig säkert också åt från olika platser i landet, beroende tillgången på olika ‘sociala resurser’ som sysselsättningsåtgärder och bostäder.
  Jag bor kollektivt i storstad och hjälper flera nyinvandrade personer i deras svenska pappersarbete. Jag har vänner som jobbar inom socialtjänst. Killar från Nordafrika och Mellanöstern som jag känner berättar om att de är långt mer vanligt förekommande idag att de utan anledning får höra ‘svartskalle’-liknande kommentarer från okända personer på stan.
  Oavsett hur det förhåller sig med ökad splittring i samhället, så kan jag inte annat än tycka att det är olyckligt att Bris väljer en ståndpunkt som i vilket fall jag tolkar som att Bris tycker att flyktingbarnen är lite viktigare de andra som socialtjänsten gör och att de i dessa tider verkar uppmana överarbetade socialsekreterare att prioritera koncentrera sina insatser där?
  Bör Bris ska fokusera på sitt självpåtagna uppdrag om barns välgång eller eller tycker man bara att fler ska rösta på SD och säga elaka saker till mörka personer på stan?
  Jag är tyvärr övertygad om att det satt någon välmenande person på Bris och uppriktigt trodde att denne gjorde en god gärning.
  Jag är tyvärr också övertygad om att ingen har genererat så mycket stöd till SD som de som försöker motarbeta dem.

 7. Hursomhelst är det en positiv utveckling att numera bemötas med ironi och inte av förakt. Det utger faktiskt lite hopp i dessa tider.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here