Orlandomassakern – FBI har arresterat terroristens fru

0
385

Orlandomassakern

Utredningen av den blodiga Orlandomassakern i somras har tagit ny vändning. Detta efter att FBI arresterat Omar Mateens 30-åriga fru för delaktighet i terrordådet – som skördade 49 människoliv och skadade många allvarligt.

Igår arresterade FBI frun till attentatsmannen Omar Mateen som låg bakom den blodiga massakern på gayklubben Pulse Nightclub i staden Orlando i delstaten Florida, i somras.

FBI-agenter i San Francisco arresterade Noor Zahi Salman utanför hennes bostad i staden Rodeo i delstaten Kalifornien, där hon växte upp. Enligt källor till det amerikanska nyhetsbolaget Fox News så överlämnade hon sig frivilligt, utan några som helst protester.

Läs mer: FBI arrests wife of Orlando nightclub gunman

Orlandomassakern är det blodigaste i amerikansk historia – 49 människor miste livet och ett dussintal skadades allvarligt.  Efter tre timmars belägring utanför Pulse Nightclub lyckades Orlandopolisen döda Omar Mateen – innan dess hann afghanen uttrycka stöd för bland andra terroristorganisationen Islamiska Staten, IS.

Anklagelserna mot attentatsmannens 30-åriga fru Noor Zahi Salman handlar om medhjälp och lagtrots. Efter Orlandoattentatet framkom det att hon hade skjutsat maken till nattklubben. Han skickade också SMS till henne under själva attentatet. I en uppmärksammad intervju i höstas nekade hon till alla anklagelser om delaktighet.

”Jag kände inte till någonting”, sa Noor Salman till The New York Times.

Polischefen John Mina i Orlando har i ett officiellt pressmeddelande kommenterat arresteringen av Noor Salman.

“Nothing can erase the pain we all feel about the senseless and brutal murders of 49 of our neighbors, friends, family members and loved ones. But today, there is some relief in knowing that someone will be held accountable for that horrific crime.”

Text: Carl Gram

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer