4 KOMMENTARER

 1. Frågan är om läckan är selektiv. Och på vilka premisser. Det ligger en hund begraven här.

 2. Kampen mot skatteparadis är globalism och inte rätt väg att gå. Skatteparadis må vara förkastligt för andra skattepliktiga områden än själva skatteparadiset, men så är det också så att alla områden måste få bestämma själva hur de ska lösa sin finansiering.

  Vissa områden vill ha skatter, andra områden vill inte ha skatter – och då ska de inte behöva ha det heller – särskilt inte eftersom ofrivillig skatt = stöld.

  Om man betänker faktumet att skatt är detsamma som stöld så torde ”skatteparadis” vara något att eftersträva för alla områden.

  Att tvinga de rika betala för samhället är ingen lösning. De rika måste vilja finansiera sina samhällsprojekt av egen fri vilja, annars är det statligt förtryck. Stöld är stöld oavsett hur rik den är som man stjäler från.

 3. Bra att ni skriver om detta! Ja, det verkar som att det ligger en hund begraven, här.

  Det här amerikanska skatteparadiset Delaware hade jag ingen aning om!

 4. Detta var en skarp granskning av hur de redan rika undanhåller förmögenheter för beskattning och därmed bestjäl stater och enskilda. Större och mera utbrett än vad man kunde ana

  Vår tids hjältar är de som blåser visslan, de som skriver om det och de enskilda tjänstemännen på skattemyndigheterna som reder upp i härvorna.

  Att visselblåsaren är anonym ger onekligen en viss spänning till berättelsen. Men han lever farligt.

  Man kan inte låta bli att tänka ”ständigt denne Soros” för att travestera Ture Sventon när man läser att USA kommer lindrigare undan granskning.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here