47 KOMMENTARER

 1. när inte miljardärerna får leka med sina miljarder längre.tappar makt.
  katastrofen 1963 kommer nog ske igen.
  jag hoppas han har anlitat några skådespelare som kan vara stand in
  och förlänga hans liv
  vi behöver donald trump vid liv.
  mest för att fred i världen ska bestå

 2. Såg talet i direktsändning och imponerades av att President Trump höll talet fritt — han tittade inte ner på ngn skärm/ngt manuskript ngn x vad jag kunde se.

  Kan han nu förverkliga sina löften — ja, det räcker med hälften av dem — kommer han att bli en av de bästa presidenterna någonsin.

  Bara löftet att ”försvaret av andra nationers gränser ska upphöra” (fritt översatt) medför att oräkneliga miljarder dollar kan frisättas till andra och bättre uppgifter. Förhoppningsvis leder det då till att israel får klara upp krigen med dess grannstater på egen hand….

  Och ett drömscenario vore om President Trump kunde ta upp JFK:s plan på att koppla loss PRIVAT-banken Federal Reserve från USA:s ekonomi och istället låta NATIONEN USA ta över ansvaret för landets finanser samt för tryck av sedlar och mynt.
  Men det är nog att önska för mkt — för då riskerar President Trump antagligen samma öde som mötte just JFK….

 3. Jag följde svt kommentering. Fint tal av Trump. PÅ SVT vara alla negativa till det – det följde inte mallen. De höll på i åtta timmar och var kritiska och negativa hela tiden. Hon Ann Britt Petersson… ledde det. Man stod knappt ut. Det där var något för granskningsnämnden. En bisarr föreställning med mängder av ”experter” och korrespondenter mm, som inte visade någon glädje, stöd eller hade några egna tankar eller insikt om verkligheten därute. Fullständig marxism-globalism-tv. Jag ställde fråga om deras negativitet i deras chat på st.se, men de släppte inte in den.

  Sedan gick jag över till paraden mm ooch följde det via RT på youtube.

  Jag tog ut fem bilder från sändningen och gjorde en rörlig gif av det.

  Hade detta varit i Sverige då hade Peratt, Martin Vetenskapliga och castoropollux varit där 😉
  Så ovärdigt beteende av missanpassade minoriteters folk, slår sönder egendom, bränner och skadar hederligt folks privata saker, och skriker ord och håller på och visar att de är som mentalt sjuka människor – vilka väl skapas genom institutionerna och Obamas hbtq-agenda. Man ser i bilderna hur de har hammaren och skäran på flagga och bränner upp ett ställ som tidningen Epoch Times har, och någon säger några ord då. Bra reklam blir det säkert för ET:
  http://i.picasion.com/pic84/d5d5b6bc7ebc4827cf3791a4ba6bfeb6.gif

  Efter kanske 2 tim och knappt 44 min i videon så drar de fram kommunistflagga och strax därefter lägger någon ett ställ för Epoch Times tidningar på elden, samtidigt som en person säger något om ET (”vår favorittidning”).
  https://www.youtube.com/watch?v=Sxr9nE9MuQs

 4. Intressant med alla reaktioner Jonulf. Etablissemanget kan helt enkelt inte friskna till från sitt post politiska traumatiska stressyndrom.

  Jag noterade i övrigt att RT:s sändning av invigningsceremonin låg ungefär 8 sekunder före CNN:s direktsändning. Jag testade att starta om webbläsaren på olika sätt och RT låg hela tiden före 6-10 sekunder.

  Jag antar att CNN har rutinen att alltid ligga före i direktsändningar för att kunna kapa om någon säger något olämpligt eller politiskt inkorrekt.

  SVT och SR gör samma sak med skillnaden att de brukar fokusera på att klippa bort allt politisk inkorrekt i intervjuer och debattprogram innan sändning. De brukar även kontrollera vad man ska säga innan man tas in i en studio. Uppger man att man ska uttrycka åsikter som inte överensstämmer med deras agenda så tackar de nej efter att de ställt kontrollfrågor.

  Jag har personlig erfarenhet av detta vid flera tillfällen.

  Etablissemanget trivs bäst när de i skyddad verkstad och oemotsagt får tycka precis som de vill inför TV-tittarna. De försöker ge sken av att de bara speglar folkets föreställningar. Snacka om fake news.

 5. Med tanke på att en överväldigande svt-tittande majoritet av folket hatar Trump så ligger det nog något i det. När man frågar folk, varför de hatar Trump, så verkar de inte riktigt veta själva. Vissa mummlar något om ”växthuseffekten” eller ”muren” vilket innebär att de inte alls hört vad Trump har sagt. De har istället lyssnat på SVT som tydligen vet bättre vad Trump säger än självaste Trump själv.

 6. I och med etablerandet av begreppet fake news, som är ju avsett att misstänkliggöra och i förlängningen förhindra och förbjuda alternativa nyhetskällor, sågar man som vanligt av den gren man sitter. Med ”fake news” har man nu gjort folk medvetna och uppmärksamma på själva företeelsen. Det kan i sin tur, på sikt, innebära att människor som vanligtvis inte ifrågasätter MSM, börjar bli kritiska och även frågar efter deras källor. Kan man iaf tänka, om man vill se något positivt med det.

 7. ”Så ovärdigt beteende av missanpassade minoriteters folk, slår sönder egendom, bränner och skadar hederligt folks privata saker, och skriker ord och håller på och visar att de är som mentalt sjuka människor – vilka väl skapas genom institutionerna och Obamas hbtq-agenda.”

  Organiserade thugs är inget nytt. Man gör samma tafatta försök att brännmärka BLM.

  Ingen demonstrerande mot Trump kan se någon fördel i att bränna en limousine.

  Det tillämpas i Sverige också.. Polisen tittade på medan Avenyn slogs sönder allt för att tidningarna skulle få något annat att skriva om än vad demonstrationens 27 000 deltagare vad ville ha sagt. Skinnheadsen sprang fram och tillbaka igenom polisens led. Medan batongerna slag för slag bekräftade varför brotts- och mord-utredningarna gick så dåligt..

  Själva kan vi skåda den våldsamme Fredriksson lejd av SÄPO våldsförhärliga AFA.. På den gamla självgoda tiden som inte alls är olik den nuvarande fick ju SÄPO-stollarna ringa in sina bombhot själva eftersom ingen i vänstern var intresserad av våld, hot eller annat..

  ”Man ser i bilderna hur de har hammaren och skäran på flagga och bränner upp ett ställ som tidningen Epoch Times har, och någon säger några ord då.”
  Hur svårt är det att förstå hur riggat ett sådant scenario är..? men visst är det en bekräftelse på hur enkelt ens fördomar triggas..

  En soldat som önskar ”make amerika great again” minner väl om hur prestigen fick sig en törn och en förlust i Vietnamkriget.. Det är så man odlar manierna så essentiella för idiotin inom rörelsen som skjuter motivationen framför sig som ett spöke, så att de verkligen går i arv. De handlar inte om landet utan om hur man bombar andra länders demokratier efter godtyckliga idéer.. Som soldat i tjänst för korporationerna ska man inte begripa varken sitt eller sitt lands bästa och framförallt ingen annans..

  Trump lyckades med talskrivarens hjälp nämna Svarta, Bruna och Vita. Ingen ska väl begära att 2017 har landet sedan länge byggts på röda och med hjälp av gula.. The ”Great” in America in low wages, no guaranties for anything for all.. but for the few it has been another story..

 8. Är så glad att han, Trump, klarade sig hela vägen och blev den president, som åtminstone jag har väntat på. Allt negativt som MSM, och även på denna, sida vräkt ur sig, utan att egentligen ha några belägg för dem, utom att de inte gillade Trump. Alla de sjuka planer som demokraterna planerade för att förstöra denna stora dag, inklusive att på ett eller annat sätt ta livet av Trump, höll inte. Såg en video där de tänkte släppa in gift i luftkonditioneringssytemet bl a. Sjukt, men de ville se alla ‘gästerna’ springa ut ‘i sina fina kläder’ och stå där och frysa.
  Ett tack till polisen, försvaret, och alla andra inklusive de mer än 200.000 ‘bikers’ som kom från alla delar av landet för att skydda presidenten.

 9. Ett glimrande bra tal från president Trump. Måtte den mannen få leva i många år, så han kan förverkliga sina planer som skulle gynna inte bara Amerika utan hela världen.

 10. Både Fox News och Sky News hade mest positiva kommentarer till Trumps tal, även till att han någon timme efter installationen kapat TPP, TTIP, (CETA ?) och kommer omförhandla NAFTA. Adam Bolton på Sky summerade bara positivt! Annars blev det RT och tur att man slapp se de SVT- ”experterna” enligt ovan. Om omförhandling av NAFTA även innebär att de enorma bidragen till USAs storjordbruk (mest GMO) dras ned kan Mexico snart återupprätta sitt eget jordbruk som i stort sett lades ned p.g.a just NAFTA! Mexicanerna kan då åka hem med gott hopp om jobb och Trump får hem bilindustrion och samma effekt som en mur, utan att bygga en.
  Annars borde alla Svenskar och Tyskar etc. se fram emot att dom Syriska, Irakiska och Libyska flyktingarna snart kan ”åka hem” , så snart USA och Ryssland tillsammans genomför vad Trump lovade, utrotar det uppenbarligen Sorosstödda ISIS.
  Dom har då inte längre legitim anledning att stanna samtidigt som dom behövs får återuppbyggnad av förstörda hemland.

 11. @ Red

  Har du nån gång tänkt tanken att inte avslöja vad du tänker ta upp i de förberedande intervjuerna ?

 12. Ja,det var glädjande att det inte hänt något under ceremonin men oron var stor.Flera gånger klev de ur bilen och tillbaka rätt snabbt,alltså de kände sig hotade och jag förstår dem när de CNN dagen innan går ut med frågan vad händer om Trump och vicepresidenten blir ”Take down”.Detta var nästan en uppmaning till pshykopater att göra det.I alla fall världen är räddat en liten stund till av III:e världskriget i.o.m. att Trump uppskattar Putin och är positivt till närmande till Ryssland.Men allt är inte bara positivt eftersom Trump också var posiitvt till att flytta USA ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem och om detta händer då blir det världskrig.Jag hoppas i alla fall att han har sin sunt förnuft på plats och inte låter sig styras av Netanyau och company. Tyvär det finns fortfarande warmongerers som Sane McCain och Graham m.m. som kommer sätta många käpp i hjulen.Jag önskar Trump all lycka och sunt förnuft.

 13. @Sigge Johansson
  Jag skulle inte bli förvånad om monopolkapitalisterna redan planerat hans avrättning, men de kan få svårigheter denna gång eftersom Trump har sin egen säkerhetstjänst och dessutom är populär hos många poliser och militärer. Det är bara hans vilja att synas som är hans fiende. Hade jag varit Trump hade jag gått under jorden i olika militära bunkrar tills jobbet var färdigt.

  @ Patrique
  Folk som hatar Trump är oftast hjärntvättade av massmedias skräpjournalister. Han blev sannolikt invald som protest mot Hillarys ohederlighet, något som Trump är väl medveten om, och enligt talet helt tydligt agerar på.

  @ Erika
  Du har rätt positiva attityd. Tag den tanken ett steg längre och bojkotta fulmedia helt och berätta om det för släkt och vänner!

  @sten bjorsell
  Rätt land och eliter att krossa är de som stöttat och stöttar IS.

 14. Till Kenneth Thorberg 21 Jan, 2017 at 16:28

  Visst men man måste ljuga i så fall eftersom de frågar. Men låt oss hålla oss till ämnet för artikeln. Jag kan besvara/diskutera styrning i media separat tex via privata mail. Ursäkta att jag avvek från ämnet med min kommentar ovan.

  Tillbaka till ämnet: Trumps invigningstal och innehållet i det.

 15. @Martin Gustavsson
  Den översättningen är jobbig att läsa enligt min uppfattning. Vem vill ha någons kommentarer i den? Vill man läsa den ska det vara i en följd för att kunna reflektera över. Vill man ha kommentarer kan man göra en tråd till.

  Sorry Martin men det var den känsla som framkallades i mig och jag orkade läsa bara första raden…

  Kanske kan du vänligen lägga upp en översättning utan kommentarer och hänvisa till en översättning med dina kommentarer i den.

 16. Man kan väl inte samfatta talet som annat än att han säger att han ska stoppa den godtyckliga globaliseringen, men inte genom att diktera för andra länder hur de ska göra, utan genom att föregå med gott exempel. På samma sätt som Ryssarna började göra för ca 15 år sedan.

 17. SVT presenterade installationen av Trump som en statsbegravning. Systematisk hjärntvätt av Sveriges befolkning att Trump är en dålig president. Eftersom alla följer manus så väl måste väl propagandan mot Trump vara beordrad från ledningen. SVT och regeringen talar illa om både Putin och Trump, hur smart är det egentligen och till vilken nytta för Sverige?

 18. @Ivan Björn
  En avvägningsfråga. Det är många av mina självständigt tänkande prenumeranter som vill läsa mina tankar om det som händer, men du får gärna göra som de vanliga bloggarna, rapa upp vad fulmedia och elit kommer med, helt utan att ge dina egna kommentarer om du vill det. Du får gärna kopiera min översättning rakt av om du vill det. Välkommen. Publicera sedan en länk här om nu någon skulle vara intresserad!

 19. Om man nu vill sitt land så väl borde familjeupplysningsprogrammet fått vara kvar i länder som inte kan försörja sin egen befolkning ens..

  Att hindra människor från abort är ju att skaffa sin värld, sitt samhälle fler problem. I vårt eget land sjönk ju kriminaliteten iom att aborträtten blev lag.

  Är Trump beredd att ta hand om några oönskade barn själv? Eller erbjuda dem jobb på sina cashinon?

 20. Använde Donald Trump härskartekniker mot sin hustru Melania under presidentinvigningen?

  I amerikanska David Parkman Show har man, utifrån några korta filmsekvenser hämtade från presidentinvigningen i USA den 20 januari, analyserat samspelet mellan Donald J. Trump och hans hustru Melania Trump. Det vi får se skulle kunna tyda på att USA:s nye president inte är en bra människa.

  I den första och mest talande filmsekvensen tittar Donald Trump åt Melania Trumps håll. Båda ler stort. Plötsligt förändras Donald Trumps ansiktsuttryck. Hans skrattmuskler slappnar av och uppsynen blir kall och hård samtidigt som han säger någonting till sin hustru. Hennes leende omvandlas snabbt till vad jag tolkar som djup sorg blandat med stor osäkerhet.

  Enligt David Parkman Show anser kvinnor som fått tolka Melania Trumps reaktion på makens kommentar, att hon i själva verket uttrycker stark rädsla.

  I andra filmsekvenser ser man hur Donald Trump med sitt kroppsspråk eventuellt brister i respekt och beter sig nonchalant gentemot Melania Trump.

  Som man också säger i David Parkman Show, om Donald Trump beter sig så här mot sin hustru i det mest offentliga sammanhang man kan tänka sig, hur är han då inom husets fyra väggar?

  Är detta filmmaterial, som aktiverar en normalt funtad mans beskyddarinstinkter, ett bevis på att världen har drabbats av en känslomässigt störd amerikansk president, som använder härskartekniker för att kontrollera sin omgivning?

  https://www.youtube.com/watch?v=JN9tde-x2nw

 21. [Kommentaren raderad då den avviker från ämnet och är allmänt svamlig. Sylthammar igen?]

 22. Vad tror du om det filmen i kommentaren ”per 26 Jan, 2017 at 17:27” visar, Torbjörn?

  Du har aldrig, vad jag kommer ihåg, varit misstänksam mot Donald Trump, även om det enligt min mening ibland har funnits anledning till det. När material som filmen ovan dyker upp finns det kanske anledning att analysera den och fråga sig vad den säger om Trump?

 23. jonulf 27 Jan, 2017 at 00:15

  Ditt utfall mot mig, en följd av något så trivialt som min uppriktiga undran över vad Donald och Melania Trumps dåliga samspel under presidentinvigningen kan betyda, är förbluffande. Du ägnar den första tredjedelen av din kommentar åt att få fram hur illa jag har betett mig och de återstående två tredjedelarna åt en mycket oredig spekulation över vad det egentligen var som hände där på balkongen, under presidentinvigningen, och vad de inblandade sa till varandra.

  Har du slutligen helt förlorat koncepterna, Jonulf?

  Man kan inte avfärda tanken att Donald Trump kanske yttrade någonting elakt till Melania med argument av typen ”Varför skulle han göra det?”. Människors handlingsmönster är inte alltid logiska, tvärtom är de ofta irrationella uttryck för känslor som grundlagts i barndomen och under uppväxten.

  Angående ”Sylthammar igen?”, så är min tanke att Torbjörn delvis kanske ville hjälpa dig att inte posta en förhastad, dunkelt tänkt och på det hela taget väldigt rörig text. Kunde du inte ha låtit nöja dig med det, då hade vi andra inte redan nu behövt bli på det klara med hur extremt intolerant du är, mot de som känner osäkerhet inför teser, som du själv redan har hunnit spika upp på väggen.

  Du jämför mig med Börje Peratt bara för att jag ställde en fråga om hur Donald Trump eventuellt är som person. I själva verket är det du som är lik Peratt, dålig på att ta in andras åsikter, vad det verkar oförmögen att distansera dig från de egna trosföreställningarna och argumenten, och kolerisk.

  Ni skulle möjligen båda kunna utvecklas därvidlag, om ni läste och begrundade Tage Danielssons dikt Eftertanke, som börjar så här:

  Jag tror på tvivlet.
  Tvivlet är all kunskaps grund
  och all förändrings motor.
  tvivlet är till yttermera visso trons förutsättning.
  Den som tror utan att först tvivla
  är en jublande dumskalle och en klingande cymbal.
  Och den som tror utan att samtidigt tvivla
  är en föga mindre jublande dumskalle
  och en föga svagare klingande cymbal.
  Tron kan försätta berg
  men tvivlet kan sätta tillbaks dem igen.

 24. Jonulf

  Det kan inte vara svårt alls att se hur rädd Melania är utom för dig Jonulf. Vi hoppas du inte har några politiska ambitioner även om utsiktspunkten svindlar.

 25. Har tagit bort några kommentarer här. Mitt förslag att alla gräl tas per privata mail. / red

 26. NewsVoice 27 Jan, 2017 at 01:44

  Jag håller med dig Torbjörn, filmen är spekulerande, men jag skulle ändå bli väldigt förvånad om den inte visar sig säga någonting viktigt om Trump som person.

 27. Per, du skriver: ”När material som filmen ovan dyker upp finns det kanske anledning …”

  Ja då finns det väl anledning att kolla upp sammanhanget och inte bara utnyttja förföljelsedrevet mot Trump med hjälp av ett beskuret klipp, och som inte visar vad som sades som fick Trump att säga något till familjen? Vad fanns det för ”anledning” att posta din kommentar överhuvudtaget? Du verkar tycka att det saknas ett ”misstänksamhetsutrymme” – går du omkring i sådant sinnestillstånd?

  Nu fick jag sett på det igen, och även de första orden som pastorn sa, med innebörden:
  ”… that throughout the Bible the presence of rain was a sign of God’s blessing.”
  http://www.christianpost.com/news/franklin-graham-trump-inauguration-rain-sign-gods-blessing-173271/

  Med hot om attentat och ord om det skulle regna eller inte, och faktiskt vad som kunde ligga bakom det genom vissa krafters vädermanipulation – så medförde tydligen de orden från Graham en reaktion och han ville förmedla något bakåt till familjen. Att i det högtidliga sammanhang ha tanken att pusha för härskarteknikstänk – att Trump i den stunden inför alla de bakåt, och inför ”läppavläsningsstudier”, skulle ta en stund för att ”klämma åt sin hustru” är mycket löjeväckande, och enastående i sin enfaldighet för atttacker mot Trump.

  Här är den sekvensen med ljud och obeskuret:
  https://youtu.be/_GPYzTAj8zQ?t=2h51m50s

  Jag kom att tänka på ett gammalt djungelordspråk:
  ”Det är oartigt att täppa till munnen på en idiot och grymt att låta honom prata på.”
  😉

 28. jonulf 27 Jan, 2017 at 19:04

  Anledningen till att jag postade min kommentar var att jag ännu inte vet vem Donald Trump är. Den aktuella filmen kan eventuellt ge en hint om det.

 29. per 26 Jan, 2017 at 17:27

  I den här filmåtergivningen av samma händelse under presidentinvigningen som diskuteras ovan, ser det ut som att Melania Trump, direkt efter att hennes ansiktsuttryck har förvandlats radikalt, som det verkar till följd av en kommentar ifrån maken Donald Trump, tittar åt höger på viceprecident Mike Pence och skamset försöker utröna om han såg och hörde det där. Därefter verkar hon med snabba, skygga ögonkast titta även åt andra håll, för att försöka utröna om det var någon annan som märkte något: https://www.youtube.com/watch?v=f2N-NVxD1SU

 30. Betr kommentarer ovan rörande Melania Trumps ansiktsuttryck. Vi kan dessvärre numera inte vara säkra på att något som sägs i Fake News Media (FNM) är sant och specifikt i det här fallet när USA:s 1:a dam tycks tappa ansiktet. Installationen av Trumps sändes inte realtid utan sändes med en eftersläpning på några sekunder antagligen för att kunna lägga in fake ansiktsuttryck och ord?
  Genom användning av programvaran ”real time face capture and reenactment softfare” kan man i realtid förvandla en persons (target person) ansiktsuttryck och kroppsspråk helt godtyckligt. Därutöver kan man lägga nya ord i munnen på talaren genom röstkopiering.
  Se mer:
  https://www.youtube.com/watch?v=YKkuWX406q4 (snabbspola till ca 4 min och 6.48 min.)

  Ett kul exempel på ”bad lip reading” vid installationen av Trump.
  https://www.youtube.com/watch?v=gneBUA39mnI

  Skulle vara kul att leka och experimentera med den här nya tekniken och lägga ut satiriska filmer med nya ord och meningar i munnen på ledande svenska politiker och låta dem tappa ansiktena. Vi kan ju t ex låta dem bekräfta att de inte arbetar för svenska folkets bästa utan för globalistiska intressen som Bilderberg och ((( ))) m fl.

 31. Per, vad tror du Donald säger då till Melania?

  Kanske, ”är det du som har lagt av en fis Melaina?”
  eller, ”det är din tur att diska ikväll”
  eller, ”jag kommer inte hem ikväll jag måste planera med Kellyanne Conway”

  Vad tror du utifrån din fantasis ”stora” förmågor?

 32. Oavsett vilka tecken Trump lägger sin förtröstan i, är det ändå vad han redan beslutat som redan röjer undan tvivlen om huruvida det spelade någon roll om det regnade eller inte. ”Gud” kan ju försöka hoppas på Trump.

  De kyrkor, sammanslutningar som redan gjort det kommer väl inte ångra sig.. Inte någonsin. Med Gud är det en helt annan sak.

  Att läxa upp sin fru inför offentligheten och miljoner tittare är en bekräftelse på att inte kunna ett enda ackord i god ton.. Uppenbarligen har Trump högre tankar om sig själv än resten av skaran närvarande, tittare, konstitutionen och USA och resten av världen. Valet av en irrationell despot som när som helst och på beställning kan gå i cave mode ska alltså betala sig igen för de vanliga investerarna..

 33. Nog är Presidentens kontroll, makt och härskna teknik mot sin ”fru” mycket obehaglig att se. Det krävs alltså inte särskilt mycket för att hamna i kategorin disposables. Omvandlat i politiska drag på dess schackbräde kan Trump verkligen vara den katastrof man önskar honom vara och komma bli.. Detta är alltså mannen som verkligen kan göra vad som faller honom in med minimal manipulation.. Inte ens en presidentinstallation kan hålla samman dem under den stund ceremonin pågår…

  Men nog är det en begravning Amerikat kommer genomlida och lång blir den till entonig musik..

 34. per 26 Jan, 2017 at 17:27

  Här nedan ytterligare en kort film som eventuellt skulle kunna indikera att Donald Trump inte behandlar sin hustru Melania på ett bra sätt. En kvinna vid namn Somer Hayes, som själv säger sig ha varit utsatt för missförhållanden i en tidigare relation med en man, kommenterar så här:

  ”That woman is being psychologically abused. I went through that for 19 years. Doing what you’re told, afraid to speak up or get things wrong. Constant threats (said or unsaid) held over you. Her facial expressions and discomfort say it all. We had lots of money – in HIS bank account whilst my wages paid ALL the bills. Financial control – another form of abuse. When the family were walking ahead of the cars before the inauguaration, take a look when they hold hands – they aren’t! He has his hand around hers in a vice like grip and at one point drags her across the street sharply to wave to crowds. Regards that moment he turns back to her and her face drops after – look at other examples of that footage because he turns back and is actually acknowledging Ivanka who is behind Melania – Melania smiles back thinking he is looking at her. Then, just before turning to face forward, you see trumps head move slightly to the right and he says something to Melania and after that her face drops. Taking a guess I’d say it’s something like ‘not you’. My ex told me if we had kids and I ever left them I would never see them again. Trump would never let her take Barron away so she’s trapped. I on the other hand didn’t have any and just walked out penniless – sanity is priceless.”

  Notera att Somer Hayes nämner en viktig sak som jag har skrivit om ovan ”per 26 Jan, 2017 at 17:27”, men som ingen av mediepersonerna som diskuterat saken verkar ha registrerat: Donald Trump säger någonting till Melania, det är det som utlöser hennes reaktion, inte att han slutar titta på henne. Titta på Donald Trumps skrattmuskulatur precis innan han fäller kommentaren, den slappnar helt av och därefter ser han inte alls glad ut längre.

  https://www.youtube.com/watch?v=LMV1HA2O3x8

 35. jonulf 28 Jan, 2017 at 13:23

  Något i stil med ”Not you”, kanske, som Somer Hayes föreslår (per 28 Jan, 2017 at 22:47).

 36. per 28 Jan, 2017 at 22:47

  David Parkman Show noterar att det är en kommentar från Donald Trump som orsakar Melanas ansiktsuttryck.

 37. [Fake comment-varning. Läs mer om trollet Sylthammar/ red]

  Per, du har ingen aning om vad som sades. Du kan inte ens kalla det för ”kommentar”, då du inget vet.
  David Parkman Show har heller inte ”noterat” något, utan ni ”driver något”.

  Varför spekulera och driva att Trump i den stunden skulla ”trasha” sin hustru. Jag undrar hur tokiga människor får lov att bli.

  Kolla den sekvensen från annan vinkel, där verkar det vara till sin son som Trump säger något.
  Hoppa till 1:20:50
  http://www.snopes.com/2017/01/23/melania-trump-frowning-inauguration/

  From a different angle (seen at the 1:21 mark in the video below), it looks as though Trump’s remark might have been addressed not to his wife, but to his son Barron, who was talking and fidgeting behind him:

  It’s possible that Melania was simply weighing the importance of her new role, that she was unhappy about standing in the rain, that she was reacting to her son’s behavior, or that her change of expression was due to something unrelated to the inauguration or her husband’s comments.

  Jag tycker dina kommentarer angående detta är ett lågvattenmärke i din kommentatoriska karriär, och de duger inte som något vettigt.

 38. Håller verkligen inte med om det som Trump säger i sitt tal, USA har tjänat massor på världshandeln särskilt sedan andra världskriget tog slut. Amerikanska varor, produkter, bilar, filmer, TV-serier och amerikansk kultur har översvämmar världen. Trump försöker utmåla USA som ett land som det är synd om för att andra länder skulle ha tjänat på USA, men i själva verket så har ju USA tjänat enormt på att exportera sin kultur, sina varor och produkter och ”the american lifestyle”.

  Trumps sakpolitik är jag mycket kritisk till, om vi tar detta med muren så gör den ingen nytta för ända sedan 2009 så är det fler immigranter som lämnar USA för Mexico än tvärtom, så hans analys och motivation till muren baserar sig på falsk grund. Redan första veckan så har Trump lyckats bli ovän med Mexico, Kina och nu flera länder i Mellanöstern (alla länder där hans affärsimperium saknar verksamhet, tänkvärt nog). Han blockerar Irakiska medborgare som vill hälsa på sin släkt i USA, men han har inga restriktioner för Saudi Arabien. Betänk nu att de terrordåd som drabbat USA främst var orkestrerat av Saudi. Det har även kommit in terrorister från Egypten och Pakistan, som han heller inte blockerat. Han blockerar bara de länder där ingen terrorist i USA kommit från.

  Det vi ser i USA nu, det är evangeliska högerkonservativt kristna som har tagit makten. Trump är deras galjonsfigur, men den verkliga rösten för denna extrema och fanatiska variant av kristendom är vicepresident Mike Pence. Att Trump stoppar resor från ett urval länder där huvuddelen av befolkningen är muslimer, är helt i linje med strävan att i Jesu namn göra en kristen revolution i USA genom att förtrycka och motarbeta andra religioner. Detta är ett allvarligt brott mot religionsfriheten. Trump och Mike Pences stöd till abortmotståndare, motståndet mot HBTQ-personer och alliansen med bank- och finansbolaget Goldmann-Sachs (tre i Trumps stad kommer från G-S) och stödet till nya judiska bosättningar på Västbanken följer detta. Ytterligare evidens är fokuset på fossil energi, utförsäljning och privatisering av USA:s nationalparker till gruvbolag och miljöförstörande nyindustrialisering. Enligt den evangeliska högerkonservativt kristna tron så är naturkatastrofer och klimatkris ett straff från Gud för de ”otrogna” i USA. Lösningen på miljöproblemen, naturkatastrofer och klimatförändringarna är alltså att göra USA till en evangeliskt kristen diktatur där andra religioner, HBTQ och feminister är portförbjudna.

  Jag tror att vi nu är närmare tredje världskriget än någonsin tidigare, vi såg hur det gick när högerkristne Bush ledde USA och förde krig mot islam och muslimer. Nu har USA åter igen en högerkristen president med en hård retorik mot muslimer.

 39. Om nu Trump läxar upp sin fru i samma andetag som han belönar sin dotter är situation inte mindre katastrofal. Dottern har tydligen inte förstått greppets natur när kraven väl överträffar gåvorna och förväntningarna. Då är det lyda förnedras som gäller allt till den gräns där något börjar kosta ordentligt eller måste ta slut.

  De som valde Trump gjorde det med omsorg om de vinster de kan komma att vilja förvänta sig. De belönar, sätter förväntningar och när väl kroken satt sig kommer de ovillkorliga kraven… Trump blir behandlad som han behandlar inte andra utan sina närmaste.. Vilket ju inte handlar om att lära denne någon läxa utan få ut mesta möjliga.

 40. Raphael Mabo 29 Jan, 2017 at 15:03

  Jag har också reagerat på Trump när det gäller vissa saker, Raphael Mabo.

  Bland annat det att han utmålar USA som en underdog, som under lång tid har blivit illa behandlat av andra länder, när det i själva verket i avsevärt större utsträckning är tvärtom.

  Även det, vad det verkar, ensidiga ställningstagandet för Israels sak är märklig.

  Stödet för fracking säger mycket om Trump som person.

  Hans förespråkande av tortyr borde få Trump-anhängarna på NewsVoice att dra åt sig öronen, men så har inte skett. För mig framstår de som lika kognitivt och känslomässigt avstängda som DN:s, SvD:s, Aftonbladets och liknande blaskors läsare. Jag är besviken.

 41. ”Trump-anhängarna” är i de flesta fall som avses ovan inga ”trump-anhängare”, utan anhängare till politik som inte bryter mot suveräna staters självständighet eller hänger sig åt godtycklig globalism.

  Vad Trump gör i sitt eget land, med sitt eget folk, inom sina egna gränser eller vilken relation han de ska ha med Israel , ryssland etc är alltså Amerikanska angelägenheter, och det har vi inte med att göra. Om Trump vill vara kompis med Netanyahu och Putin så har han rätt att vara kompis med vem han vill. Det enda vi har med att göra, när det gäller politiker i andra länder, är huruvida de bryter mot internationella lagar om självständighet eller inte.

  Sedan så kan inte svenska skattebetalare beskylla andra människor för tortyr eller dylikt, eftersom våra skattmedel missbrukats för detsamma i femton år. Är det någon som har torterat folk så är det vi (finansierat med våra skattemedel). Vi är nog inte så oskyldiga längre så att vi kan tillrättavisa andra om saken, utan måste finna oss i att Trump är president i hans eget land – så kan vi istället koncentrera oss på vårt eget.

 42. jonulf 29 Jan, 2017 at 14:15

  Jag förstår att du har hopp om att Trump skall göra bra saker, Jonulf, men låt inte den känslan göra dig rabiat mot och oemottaglig för andras undringar. Det är meningen att vi skall göra vårt bästa för att granska makten, inte avguda och höja den över varje misstanke.

  Det ter sig för mig som en omöjlighet att avgöra vem eller vilka Trump tittar på och talar till i din andra filmlänk, han står ju med ryggen, nacken och bakhuvudet vända mot kameran.

  David Pakman Shows iakttagelse, att Melania reagerar på någonting som maken säger till henne, framstår för mig som helt rimlig.

  Min enda agenda är att jag vill veta sanningen. Kolla in andra saker som jag har kommenterat om Trump vs Clinton här på NewsVoice, så får du se själv:

  http://newsvoice.se/2016/10/28/donald-trumps-staty-vs-hillary-clintons-mail/#comments

  http://newsvoice.se/2016/11/15/hogerideologi-bakom-trumps-valframgang/#comments

  ”All I want is the truth, just give me some truth”, som John Lennon sjöng 1971 apropå politikernas eviga ljugande. ”No short-haired, yellow bellied son of Tricky Dicky´s gonna mother hubbard soft soap me with just a pocket full of hope”:

  https://www.youtube.com/watch?v=aDDJeM5R4PM

 43. Patrique 30 Jan, 2017 at 00:08

  Att Sverige beter sig som svin legitimerar inte att andra gör det.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here