19 KOMMENTARER

 1. Och den bitterljuva sanningen för regeringen är att lösningen inte finns på twitter och facebook, den finns internt, här inne, i Sverige!
  Allt som behövs är att regeringen börjar följa sin egen lagstiftning, varken lägga till eller ta bort.
  Inte heller längre tillåta att människor som faktiskt måste anse sig vara här i egenskap av turister, har minst lika stora skyldigheter att hålla sig inom lagens råmärken eller få finna sig i att utvisas.
  Bygg ut polisen med det manskap den måste ha för att kunna göra ett bra jobb.
  Återuppbygg vård, skola, omsorg.
  Återuppbygg allt förlorat förtroende hos folket (mycket svårt, men det går).
  Säg alltid sanningen och inget annat. Vi kan faktiskt ta det!
  Skäll inte på oss och bestraffa oss inte mer, för vi är faktiskt helt oskyldiga!
  Sätt dit de skyldiga, vilka för tydlighetens skull är bankirers, affärsfolks, krigsindustrins fel.

 2. Sweden, Hypocrites paradise, har varit känt sedan lääääänge. Och problem har vi haft länge. Och problemområden har vi haft länge. Men, inte behöver man bry sig om man inte bor i ett sånt område, eller har drabbats själv. Men jag som reser mycket, och har en far som träffat en hel del höjdare ute i världen, där är det ändå ganska känt hur det egentligen är med de som ska representera detta land. Vi har mycket att vara stolta över, men inte det som saluförs. Vi är ett experimentland som håller på att skaka av oss den påklistrade bilden av att vara det perfekta landet gällande globalisternas socialism. De lydiga skattebetalarna som styrs av ekonomiska incitament och hjärntvätt från vaggan till graven.

 3. Med risk för att göra en halmstrågubbe och avvika från ämnet här nu då – kan man lita på en man som sitter som vice ordförande för Cancerfonden? Det är ju Big Pharma som driver det! Det är ju mycket pengar att tjäna på att INTE hitta fram till botemedel på cancer. Fortsätta stråla o.s.v.

  När det är så enkelt som att använda bikarbonat och färskpressad citronjuice för att bota cancer. Oj.

  On Topic – Lars Bern genomskådar det mesta! Han är bra på det. Men jag har svårt att förlika mig med det ovanstående nämnda. När ska han genomskåda det? Håller tummarna!!!

 4. Bara lite data:
  2015 cirka 110 000 beviljade UT (12 månader eller mer)
  MEN
  2016 cirka 150 000 beviljade UT (12 månader eller mer)

  det finns alltså en eftersläpning både i hanteringen av asylsökanden vilket är de 160 000 2015, beviljande 30–60%, 2016 sökte bara 30 000 asyl men dels beviljade 60% dels beviljades UT för anhöriga….

  Så det gäller att skilja på asylsökande vilka prövas och beviljas om det finns skyddsskäl . . och vid ”låga volymer” ökar andelen beviljade S.I.C. och anhöriga etc. som beviljas UT utan samma prövning…

  Tyvärr så tyder det mesta på 150 000 årligen i flera år medan etablissemanget på olika sätt försöker dölja att 2016 blev ett verkligen all time high rörande beviljade UT

 5. Macula_Transfer 27 Feb, 2017 at 23:08

  Lars Bern i Cancerfonden är en märklig sak. Han har visserligen riktat viss kritik mot densamma, men ändå.

 6. Sverigebilden kan återupprättas, men det kommer vara en mödosam arbetsuppgift. Många kan felaktigt tro att SD är lösningen. SD är förmodligen INTE lösningen. – Varför inte då?

  1. SD har lagt sig mellan S&M socialpolitiskt. d.v.s. exakt den monopolkapitalism-politik som skapat en stor del av eländet genom klasskillnader och segregation. De borde lagt sig till vänster socialpolitiskt.

  2. Den stoppade invandringen av radikaliseringsmogna fascistiska sektmedlemmar, och t.o.m. utvisningen av en stor andel av sektens medlemmar, kommer INTE lösa grundproblematiken med sådana sektmedlemmars existens i Sverige, förrän fascistiska sektmedlemmars numerär ligger på nära noll.

  Till en siffra nära noll kommer man inte utan att utplåna fascistisk sekterism i sin helhet i hela landet, men det är de facto INTE SD:s officiella politik, eftersom de är för existensen av fascistisk religiös sekterism under beteckningen ”religionsfrihet”.

  Tar man inte död på den fascistiska sekterismen helt sker sannolikt ungefär följande intressanta sak:
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/02/20/motivation-antalet-muslimer-i-framtiden-vid-olika-slags-politik/

 7. Att texten är full av sladder, överdrifter och direkta lögner överlåter jag till var och en att filtrera fram.
  Om någon av läsarna klara den prövningen är det dax att skåda verkligheten, ett Rinkeby med 12 000 invånare där de flesta har invandrarbakgrund. Det är familjer, människor som arbetar, barn som går skolan och i området finns det affärer och kommunal service. Det finns problem också, med kriminalitet men det finns överallt och beror kanske mer på utomstående faktorer.
  I Tensta finns det en konsthall med spännande utställningar, den kan du använda som ursäkt för att åka till den mytomspunna förorten. När du ändå är där kan du passa på att handla exotiska livsmedel, kryddor och en kebab till mellanmål.
  Efteråt kan du filosofera över dit äventyr, såg människorna farliga ut? Fanns det invånare som log emot dig? Var det lätt att tala med andra människor om till exempel någon krydda du blev intresserad av eller när frågade du frågar om vägen till Tensta Konsthall?
  Det finns kanske andra äventyr du hellre gör, som att flyga charter sex timmar till turistparadiset Nueva Suecia och äta alla de köttbullar och pannkissar du orkar med all-inclusisve. Då kan du ju allt om spansk politik oxå!

 8. Fråga de stora läkemedelsföretagen varför de flyttar forskning från Sverige till Cambridge och andra platser. Det går varken att finna bostäder eller trygghet för forskare som kommer till Sverige.
  Sverige kommer att halka långt ner på listan som industrination och levnadsstandarden kommer att rasa.
  Rör inte till det och anklaga andra än de politiker som ligger bakom denna misär de importerat.

 9. 355000 svenska pensionärer lever under fattigdomsgränsen i den humana stormakten Sverige. Detta är 18% av medborgare över 65 års ålder. Dessa personer har arbetat och betalar världens högsta skatter. Varför prioriterar inte politikerna landets egna medborgare?

 10. Per Larsen: Flytta dit om det nu är så bra där. Rapportera sedan hur du blir mottagen som ”äkta Svensk” bland idel invandrare? Naturligtvis med hurrarop och tacksamhet från alla invandrare så har Sverige att tacka för ditt nya hemland, eller hur?

 11. Lars Bern är en av Sveriges bästa bloggare om geopolitisk makt och utveckling. När det gäller Cancerfonden så har han väl fått sparken som vice ordförande efter sin kritik av status quo metoder som bestrålning och kemisk behandling om jag inte minns fel.
  Det är oseriöst och skamligt av media och politiker i Sverige att kritisera Trump för att uttrycka oro över utvecklingen av massinvandringen i Sverige efter ett inslag på Fox News TV, speciellt för saker han inte sagt. Trump har satt fart på hela det västerländska etablissemanget inom politik, media, näringsliv och nöjesbranschen som nu kryper fram under alla stenar. Det blir allt tydligare hur korrumperat vårt samhälle är och att media och politikernas uppgift är att kontrollera folket med lögner och propaganda.

  Sverige skulle behöva en tuff sanningssägare som Trump som utmanar det förljugna etablissemanget och deras destruktiva politik. Make Sweden safe again.

 12. Björn wiklund 28 Feb, 2017 at 00:41

  ”UT; S.I.C; OT;…”

  Om det känns okej för dig kan du eventuellt kanske skriva ut vad förkortningen betyder första gången du använder den i texten. ”UT (uppehållstillstånd)” och så vidare.

  Vänligen

  Per

 13. Björn wiklund 28 Feb, 2017 at 00:41

  Ja, Bern skriver många intressanta saker, ingen tvekan om det.

 14. Johnny 28 Feb, 2017 at 17:06

  Du har rätt, Johnny, Lars Bern är faktiskt avpolletterad från Cancerfonden, vilket ju känns som en helt naturlig utveckling om man betänker hans allt ökande insikter om läkemedelsindustrins misslyckanden och hans förståelse för fördelarna med användning av bra mat, kryddor, kosttillskott med mera, för att åtgärda cancer och andra sjukdomar.

 15. Bra artikel.
  Det sorgliga med våra svenska politiker är, såsom Lars nämner, att istället för att ta till sig av den internationella kritiken om våra samhällsproblem, så försöker de att försvara och rättfärdiga bristerna och dessutom håna och förlöjliga de som kommer med kritiken.

 16. Så sant Ulf Lagerström. Maktens frontfigurer (politiker och mediefolk) har i sin egen förträffliga självgodhet alltid rätt. Tanken att de kan vara förda bakom ljust eller att de rent av kan ha fel i sak, är en omöjlig tanke. Den ät borttvättad.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here