9 KOMMENTARER

 1. Det är intressant detta med källkritik.

  För att fatta mig kort (har använt många ord i mitt yreksliv som patentskrivare så man börjar ana botten i ordburken (en lätt ändringen ger ”ordbruken”).
  Den moderna människan härstammar från två ursprungsgrenar – Neanterthalaren och Vackerthalaren. Den sistnämnda grenen har utvecklat ett språkbruk som vida överträffar det som härstammar från Neanterthalargrenen. Folk från denna gren har svårt att hänga med i ordsvängarna på ”hög” nivå, men ändå fascineras Neanterthalarna av Vackerthalarnas verbala förmåga. Ja, så till den grad att man snällt ställt sig in i en hirerarki där man ser upp till Vackerthalarna. Detta läge har rått så länge att Vackerthalarna blivit tvärsäkra och vårdslösa i den makutövning som Vackerthalarna utvecklat sedan Marx dagar. När nu en intelligent Neanderthalare med gott minne börjar lägga ihop ett och annat och inte får ihop det utan ställer frågor, ja då riskerar hela maktstrukturen att krackelera. Jag lämnar nu över ordet till våran alldeles briljante ordbrukare salige Tage D

  “Den solidariteten som är tyst
  -en pakt, en gång för alla underskriven-
  den gör dig till en armlös marmorbyst, en prydnadssak, bekväm och undergiven
  Den solidariteten som har kraft
  är den som ständigt kollar sina gränser,
  förarglig, fräck, med ögonen på skaft, starrbligande på valda korpulenser.”
  Man söver oss med falskt och fagert tal.
  Avsikten är med denna tankebråte, att få den solidariske lojal
  som undersåten mot sin översåte.

 2. Så typiskt för det ickedemokratiska etablissemanget. Vilka stollar ni är Björn Häger och Mathias Ståhle. Jag skäms å era vägnar över era översitterifasoner och er tro på att ni är något bättre än vi vanliga medborgare. Att ni inte skäms! Men ni fattar naturligtvis inte vad det ordet innebär.

 3. Det kanske är en bra idé att anlita Morgan Alling för att motarbeta mobbing på en annan nivå i samhället!?

 4. Granskning Sverige: ”SVT kör på med falska nyheter om Granskning Sverige, trots att man samtidigt ger ut manualer om hur man skall undvika fake news. När ansvarig utgivare Ulf Johansson konfronteras hävdar han istället att allt SVT skriver är sant. Trots att han talar med källan alltså…”

 5. ”East Stratcom Task Force är ne EU organisation som har till uppgift att motverka rysk propaganda i EU. Vi har konstigt nog kommit in på denna hemsida utan att vi blivit tillfrågade. Mathias Ståhles förvirrade artikel blir tydligen en trovärdig källa i dessa tider av Fake News.”

 6. Ha ha ha … Ulf Johansson anser att artikeln är korrekt och vägar samtidigt att kolla med källan om så är fallet – angående att vara källkritisk. Ha ha ha …

 7. PR-expert varnar nu för bred användning av ”fake news” – ”tror det kan slå tillbaka” dvs media- och makteliten kanske bara skjuter sig själva i foten 🙂
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/experter-varnar-for-fake-news-begreppet-i-svensk-politisk-debatt
  ”Den senaste tiden verkar Donald Trumps favorituttryck ”fake news” ha spridit sig till den politiska debatten i Sverige. Experter varnar för en slentrianmässig användning:
  – Jag tror att det kommer att slå tillbaka, säger pr-konsulten Paul Ronge.”

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here