5 KOMMENTARER

 1. Det är typiskt, men de gräver sin egen grav. ND borde bocka och tacka för den dåliga uppmärksamheten från en totalt irrelevant tidning. De som märkligt nog läser irrelevanta tidningar med klandervärda ägarförhållanden kan ju faktiskt bli intresserade av att veta vd ND har att säga om angreppet. Således är det gratis reklam och potentiellt ytterligare en som säger upp prenumerationen hos Bonnierägda och Wolodarski-styrda DN.

 2. Exakt sådana här artiklar som DNs reportrar skriver och tidningen publicerar jag menade att de vilseleder den stora allmänheten år in och år ut.Den stora allmänheten fortfarande tror på dessa gamla väletablerade svenska tidningar och de tror på det mesta som skrivs i dessa tidningar.Så här har de gjort nu i flera deccenier och därför är Sverige där det är idag att majoriteten av folk litar på allt vad politikerna säger.De fattar inte att våra politiker är landsförrädare och driver igenom allt som NWO herrarna ordrar de och som får Sverige på en balkansk nivå i framtiden eller värre om pengarna som vi använder dagligen utfasas helt i Sverige då blir vi allihopa slavar i vårt eget land under bankherrarnas våld.

 3. Jag håller inte med dig Torbjörn om att Nya Dagbladet inte är en högerextrem tidning. Om vi tittar på Nya Dagbladets definition av sig själva: ”Nya Dagbladet (NyD) är en oberoende humanistisk och etnopluralistisk dagstidning med en antiglobalistisk hållning och ett internationellt synsätt.”.

  Nyckelordet är ”etnopluralism”. Det innebär en åsikt om att olika etniciteter visserligen har samma värde, men att de skall leva åtskilda, att man ska sära på människor på grund av etnisk bakgrund. Etnopluralismen är emot att etniciteter blandas, de är emot det mångkulturella samhället. Nya Dagbladet företräder alltså en åsiktsriktning som innebär monokulturell nationalism och en åtskillnad av etniciteter – och därmed är det en högerextrem media, då både monokultur nationalism och åtskillnad av etniciteter är högerextremism. Vi kan kalla det tidigare Apartheid-styret i Sydafrika för ett ”etnopluralistiskt synsätt med antiglobalistisk hållning”. Nya Dagbladet har en liknande ideologi som det högernationalistiska Nationaldemokraterna, och om jag inte tar fel nu så är Nya Dagbladets ansvarige utgivare från just nedlagda Nationaldemokraterna.

  Vänster är mångkultur, vänster är respekt och solidaritet för människor oavsett folkgrupp / etnicitet, vänster är öppna gränser där människor får röra sig som de vill och umgås med varandra, en värld utan gränser och fri rörlighet (liberalismen är från början en vänsterrörelse).

  Du Torbjörn brukar säga att du varken är höger eller vänster, men jag ser ofta att du försvarar högerextrem / högerpopulistisk och nationalromantisk / nationalistisk media samtidigt som du gärna raljerar över det du kallar för ”kulturvänstern”. Så nog tycker jag att du är mer höger än mitten och vänster genom detta. 🙂

  Personligen står jag bakom globalismen, jag står bakom öppna gränser och fri rörlighet av människor och jag tror på internationellt samarbete och samverkan mellan länder och folkgrupper för att lösa världens problem med miljöförstöring, fattigdom och sned resursfördelning. Dessa problem är globala och fordrar därför en global lösning, för vi har den här planeten – globen – tillsammans. Denna glob tillhör oss alla, hela mänskligheten.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here