8 KOMMENTARER

 1. Dagens Nyheter = fake news. Det finns oändligt många exempel på det och ett av de värsta DN-fake news är DN:s förstasida den 18 maj 2010 som lurade DN:s läsare grovt om visad allvarlig hälsorisk med mobilanvändning (malign hjärntumör). Den förstasidan ser ut att vara ett beställningsjobb av Ericssons PR-byrå.

 2. DNs reportrar borde stämmas så långt in i H….te som det bara går. Kanhända skulle fler bland allmänheten som läser deras blaskor, fullklottrade med lögner och förtal, vakna upp mer inför det korrupta och sjuka samhälle vi lever i.

 3. Om beskyllningarna är grundlösa, altså utan styrkande bevis bör man väcka åtal enligt brottsbalken kapitel 5. Se vidare för detaljer: http://lawline.se/answers/11579
  Tidningskopia utgör bevis på vad som sagts.
  Om DN inte kan visa att det är sant bör resten vare en fråga om böter, storlek av skadestånd och exponering av dementi.
  Enklare fall kan man knappast hitta, tycker iaf jag.
  Om någon med praktisk juridisk erfarenhet kan uppskatta kostnader och om förlorande motpart döms att ersätta alla kostnader vore det till hjälp för Nya Dagbladet.

 4. Borde man inte kunna stämma Dagens Nyheter och journalisten Mattias Carlsson för rasism och hatbrott. Helt otroligt hur Dagens Nyheter får bete sig utan att straffas.

 5. @Clas Kling Stämma dagens Nyheter? En stämningsansökan (undantaget åklagare) gäller bara vid tvistemål. Man stämmer då motparten: dvs yrkar ersättning vid avtalsbrott t ex. Eller på annat sätt begär ersättning vid skada. DN har utgivningsbevis och då träder Yttrande-/pressfrihet in som är långtgående. Med andra ord DN, som tidning, har rätt att ”tycka och trycka” vad de behagar så länge de följer de pressetiska reglerna (samt annat relevant lagstiftning) och det är i princip omöjligt att fälla en tidning för fel vinkling eller för förtal. Samma möjligheter gäller även för NewsVoice.

 6. Men det förstår du väl, Torbjörn att allt det goda i världen kommer från Wolodarskis etniska och nationella bakgrund. Se bara på ett foto av honom! Så ser en god människa ut. Det är som i filmen Trolltyg i tomteskogen. Där ser man lätt vad som är gott och vad som är ont. De onda är tomtarna och de goda är trollen. Regeringen har också fattat detta tack vare att de läser Wolodarskis tidning flitigt. Nästan alla partier har fattat hur det ligger till. Nu är det bara du som ska fatta det också Torbjörn! 😉

 7. Ja, NewsVoice har också kontaktats av samma företag dvs AutoDoc och jag tyckte det var en viktig intäkt för att driva tidningen vidare. Det ger inte mycket pengar alls så det behövs många annonser av den typen för att det ska ge ett väsentligt tillskott i ekonomin.

  Observera att AutoDoc INTE sponsrar NewsVoice. Det är bara en vanlig annons som leder besökare till en sajt med försäljning av bildelar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here