Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Kampen om Hälsoparadigmet – Låt vårdfrihet prägla svensk sjukvård

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 6 maj 2017
- Torbjörn Sassersson
Kampen om Hälsoparadigmet

Det känns hedrande att få vara med i en dokumentär om kampen om framtidens hälsoparadigm där medborgarnas rätt till sina egna kroppar är självklar och där en mer naturlig, mer biverkningsfri, evidensbaserad och funktionell vård finns tillgänglig för alla.

Vårdetablissemanget gör dock hårdnackat motstånd och vill vidmakthålla kontrollen över varje individ från vaggan till graven. Vi betraktas som kunder som ska tillhöra en industri med ensamrätt till valet av vilka metoder som ska användas.

Läkarna, läkemedelsbolagen, de anlitade PR-byråerna och ekonomerna i maskineriet tror att ett förbättrat bemötande ska skyla över att metoderna som vården använder ofta är ineffektiva, ovetenskapliga och alltför radikala enligt principen “one size fits all”.

Resultaten blir ofta ett urdraget lidande och en förtidig död. Kvällspressen har i decennier larmat för hur illa det är ställt i den svenska sjukvården, för att inte tala om äldreomsorgen.

Vapendragaren till vårdetablissemanget är en väloljad skeptikerrörelse som denna dokumentär fokuserar på. Filmproducenten förklarar:

“För den som inte vet, så finns det en specifik organiserad opinionsbildande rörelse i samhället. Den finns över hela världen faktiskt. En rörelse som kallas skeptikerrörelsen.” …

“Det stora problemet med denna rörelse idag är att den är starkt och fanatiskt inriktad på att motarbeta all alternativmedicin, komplementärmedicin och en mer holistisk syn på hälsa.”

Varför frågar sig ingen inom etablissemanget varför tex patienterna på Vidarkliniken är så nöjda? Varför vågar ingen sätta fokus på det? Istället försöker skeptiker, vissa politiker och journalister krossa alternativmedicinen.

Vi vet samtidigt att vetenskapen är infiltrerad av ekonomiska intressen och att det finns mycket bluff och båg inom forskningen.

Dokumentären visar hur komplementär och alternativmedicin i samhället av vissa krafter stämplas med en humbugstämpel, trots att den komplementärmedicinska synen och modern hälsokunskap räddar liv, botar sjukdomar och håller oss friska.

Kampen om Hälsoparadigmet

Hur ska det sluta? Se trailern ovan till filmen om kampen om hälsoparadigmet. Sprid kännedom om filmen med hjälp av den. Om du vill, bidra gärna till filmproducenten som filmat med en stor portion ideellt arbete.

Sist men inte minst, stå upp du själv för att skolmedicinen ska utvecklas och integreras med fungerande alternativmedicin och att vårdfrihet blir mottot för svensk sjukvård.

Filmens hemsida

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq