Är du nöjd med Levaxin vid för låg metabolism?

2
645

Många som medicineras mot för låg metabolism är nöjda med effekten av syntetisk Levaxin, medan andra föredrar Erfa eller kombinationsmedicinering med Levaxin och T3 (trijodtyronin). Vad vet man idag om orsaken till skillnaderna? 

Video: Lars Omdal – Foto: TV-Helse.no

TV-Helse i Norge talade med en specialist i Oslo

”Vi vet mer idag än bara för ett par år sedan”, säger Lars Omdal till TV-Helse. Han är läkare vid Balderklinikken i Oslo och har 15 års erfarenhet av att behandla patienter som behandlas för dysfunktionell metabolism (ämnesomsättning).

Lars Omdal säger att standardbehandlingen för metabolism idag endast består av T4 i Norge. T4 är ett ämne som kroppen omvandlar till T3. Man använder sällan behandling med dyra körtelpreparat som innehåller både T4 och T3.

Se video på TV-Helse.se

Omdal berättar för TV-Helse att många är nöjda med Levaxin som bara innehåller T4, men det finns patienter för vilka enbart T4 inte är tillräckligt. För dessa patienter ger en kombinationsbehandling med både T3 och T4 bättre resultat.

Originaltext: Arnt-Olav Enger: Tilfreds med standardbehandling for stoffskifte? | Översättning: Torbjörn Sassersson

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

2 KOMMENTARER

 1. Den bästa ”naturmetoden” verkar bastubad vara. Fler 20-30 minuters perioder med återhämtning emellan har iaf på mig en direkt effekt att kalla händer och fötter istället blir så varma att man måste sparka av sig både filt och lakan. För att ersätta utsvettat salt använder jag en tjock vattenlösning av Magnesium- och Kaliumklorid som jag smörjer in mig kontinuerligt under bastubadandet. Resultatet blir nog ett nettoupptag av dessa viktiga mineraler som skyddar både mot högt blodtryck och ofta även fibrillation.
  Givetvis bör den ökade metabolismen även hjälpa till att hålla vikten lägre, m.m.
  Inga mediciner här, så långt det går!

 2. Vad trött jag blir på denna okunskap om sköldkörteln. Den är i 95% av fallen feldiagnostiserad av ren okunskap från läkare. Problemet med att ge T4 är att det lurar hypotalamus att tro att sköldkörteln producerar T4 som den ska. Nu kommer inte hypotalamus be hypofysen tillverka TSH. Nu har du startat hela karusellen av idioti. I det långa loppet gömmer detta symptom om stress och inflammation i kroppen som idag är en av dom vanligaste orsakerna till cancer och andra sjukdomar t.ex autoimmuna osv osv.
  Dessa läkare har absolut ingen koll på hur det påverkar kroppen när man ger levaxin eller T3 för den delen. Dom kan sina specifika ämnen men problemet är att ett ämne kan ha flera funktioner. Vet man inte hur corticotrophin, kortisol och TBG samverkar i detta så ska man inte medicinera med t3/t4.

  Vill man lära sig av någon som faktiskt vet vad det handlar om är Ray Pete auktoriteten på hela ämnet.

  http://raypeat.com/

  Dr John Bergman på youtube har utmärkta videos angående sköldkörteln.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here