Janne Josefsson positiv till nya nätmedier – Almedalen 2017 – SVT

4
787

Janne Josefsson, känd från Uppdrag Granskning som en av Sveriges ledande undersökande journalister, säger med bestämd röst att han inte ställer upp på att bara svartmåla nya nätmedier. De behövs, menar han, i tider då media har fått en ledande maktposition i samhället.

Janne Josefsson säger att han varit med om en otrolig resa där den tredje statsmakten blivit den första statsmakten, där politiker och PR-konsulter svassar runt journalisterna eftersom bilden i media är helt avgörande.

”Men nu har vi fått konkurrens. Det är inte bara av ondo. Det är jättebra att folk kan vända sig till alternativa media, kan kolla oss att inte vi kan påstå precis vad som helst. Och det är ju inte bara så att det är fake news på den sidan, herregud det finns väl fake news i gammelmedia var och varannan dag.”

Cecilia Gralde ser bekymrad ut när Jan Josefsson säger det och hon byter omedelbart ämne i intervjun.

Se hela intervjun på SVT Play

Det finns risk för att SVT vill ta ned detta klipp från NewsVoice Youtube-kanal, vilket skett tidigare. NewsVoice anser dock att Josefssons erkännande, att kanalen han arbetar för (SVT) ofta sprider fake news, är av ett mycket stort allmänt intresse som står över SVT:s rättigheter till detta videoklipp.

Text: NewsVoice

Janne Josefsson positiv till nya nätmedier under Almedalen 2017 – Foto: SVT
Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

4 KOMMENTARER

 1. Ja, kanske den enda journalist som arbetar åt statsmakten som har någon slags förtroendekapital kvar.

 2. Janne Josefsson: Botkyrkas Bibliotek bränner Astrid Lindgrens böcker

  ”Janne Josefsson berättar i programmet Sommar i P1 att Botkyrka kommun bränner böcker av Astrid Lindgren som innehåller ett rasistiskt språkbruk. Botkyrka kommun har gått ut med ett pressmeddelande där de erkänner att de gallrar ut böcker som folk kan uppleva som kränkande.”

  https://nyheteridag.se/janne-josefsson-botkyrkas-bibliotek-branner-astrid-lindgrens-bocker/

 3. Botkyrkas bibliotek har därmed begått ett utomordentligt allvarligt kardinal- & majestätsbrott!
  Astrid Lindgren är ngt av det Svenskaste som finns och ligger alla normalbegåvade mkt varmt om hjärtat.
  Astrid Lindgren är en av Sveriges frontfigurer som de flesta av världens nu levande barn och vuxna har växt upp med.
  Att bränna/censurera/kasta hennes böcker pga av ngn politistk korrekt extremt LÅG-begåvad grupps tyckande är en HELT oförlåtlig handling.

  Skulle inte bli särskilt ledsen om hela Botkyrkas bibliotek tillsammans med ansvariga och chefer brann ner till grunden….
  OBServera att detta inte är en ”uppmaning till kriminell handling” — det är bara vad jag TYCKER…..

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here