Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Babel

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 november 2006
- NewsVoice redaktion

Vi bevittnar fyra parallella drama. En amerikansk man [Brad Pitt] och en amerikansk kvinna [Kate Blanchet] gör upp långt hemifrån. Deras försoning kring ett “hemmaärende” sker när verkligheten kommer ikapp i ett främmande land och först när döden vakar över dem. Två amerikanska barn är helt beroende av en oönskad mexikansk kvinnas förmåga att överleva i nödtorft. En annan kvinna i Tokyo lever på randen till nervsammanbrott och medskyldig till det är den amerikanska drömmens klassiska beskyddare. Det fjärde dramat handlar om en marockansk familj som möter dödliga konsekvenser som en följd av en amerikansk “influens”.

Filmen är en väckarklocka och hänsynslös “reality check” för varje amerikansk medborgare. Babel talar direkt till medkänslans intelligens istället för till ett åsiktskorrumperat intellekt. Det här är ännu en transformerande film presis som “Crash”, som lär oss realiteten i människans sårbarhet och hur vi skapar orsakssammanhang. Babel visar på meningslösheten i fördomarnas tanklöshet och klargör ömsesidiga beroendeförhållanden människor emellan i vilken del av världen de än befinner sig i.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Babel