Luc Bessons: Angela

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 augusti 2007
- NewsVoice redaktion

Angela,   Luc Besson

Filmen handlar om en kortväxt “Mr Trouble” som dragit på sig två mycket stora skulder till helt fel folk. Hans livssyn och självbild är inte den bästa och därav hans problem. Färdig att begå självmord från av Paris broar korsas hans livsväg av en mystisk kvinna som heter Angela, en “ängel”. Det blir början på en resa som är oförutsägbar både för honom och och biobesökaren.

Filmen tar sig an temat livskunskap och den går i samma anda som filmen “The Secret” baserad på lagen om tankens attraktionskraft, som man ser på livet får man det serverat.

Återigen har vi här drömfunktionen i sitt görande. Om man i en klardröm befarar att det bakom nästa gathörn står en rånare så står det en rånare där och väntar. I drömmen fattar vi inte galoppen förrän vi uppnår “luciditet” eller uppmärksamhet på att vi skapar drömmen. På samma vis är det fysiska livet funtat, eller hur? Vi får vad vi förtjänar är egentligen samma sak som att vi får vad vi tror på och starkast tro vinner. På det viset är livet en en enda lång och ihållande placeboeffekt.

För att spinna vidare på det temat – eftersom det är fruktbart – kan vi studera vårt eget liv och andras i ljuset av lagen om attraktion. Vi kan fråga oss varför vissa drar till sig tur och framgång med an andra “skapar” otur, olycka eller misslyckande.

Enligt det moderna tänkandet är det mest en fråga om att våga välja välgång och sluta hålla fast tråkiga spegelbilder av oss själva. Angela i Luc Bessons film försöker demonstera detta i livet, men det visar att även hon har problem…

Filmen får 4 av 5 poäng.

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *