Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Japansk studie visar att Vitamin-D minskade influensarisken med 58%

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 november 2010
- NewsVoice redaktion

En japansk forskare meddelar att vanligt D-vitamin kan förebygga både astma-attacker och influensa förutsatt att vitamin intas regelbundet under influensaperioder och under vinterhalvåret.

Idén till studien uppkom under en tidigare undersökning på hur D-vitamin kan motverka benskörhet berättar Dr. Mitsuyoshi Urashima.  Forskarna noterade att försökspersoner som fick extra vitamin D blev mindre förkylda. Det lede till att en ny studie inleddes på barn mellan 6-15 år. De som fick D-vitamin var 58 procent mindre benägna att bli sjuka i influensa typ A, men samma resultat erhölls dock inte gällande influensa typ B. Resultatet publicerades i “American Journal of Clinical Nutrition”.

De förvånade forskarna fann även att Vitamin D var verksamt mot astma-attacker.

Dr. Adit Ginde, vid “University of Colorado Denver School of Medicine” som själv inte deltog i experimenten säger att det här är första gången en seriös studie som visar att vitaminet är tydligt verksamt mot en av de vanligaste influensaformerna. Varför vitamin inte verkar vara vara verksamt mot typ B som är en annan vanlig sort av influensa är ännu oklart.

Läs även om min egen test på D-vitamin som minskade förkylningarna med 75%

Källa: American Journal of Clinical Nutrition, online March 10, 2010.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: vitamin D