Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Forbes.com listar de rikaste personerna inom sportvärlden

publicerad 9 mars 2011
- Extern skribent
Mukesh Ambani. Image source: Newstracklive.com
Mukesh Ambani. Image source: Newstracklive.com
Mukesh Ambani. Image source: Newstracklive.com

De 10 rikaste ägarna inom sport kommer från alla delar av världen från Indien till Ryssland och den rikaste av dem alla enligt denna lista är Mukesh Ambani.

Ambani är den rikaste personen i petroleumbranschen och har en förmögenhet på 43 miljarder dollar. Konglomeratet som han är ägare i har hans far byggt upp och delades sedermera upp mellan hans bor och Ambani själv. År 2008 köpte han ett kricketlag i det indiska Premier League.

Mikhail Prokhorov är rankad 32 på Forbes lista över de rikaste i världen och han är värd 18 miljarder dollar. Han mest värdefulla tillgång är NBA:s New Jersey Nets. Han var den förste som ägde ett lag i NBA och som inte var Amerikansk medborgare.

Italiens kontroversiella politiker Silvio Berlusconi är den 118:e rikaste personen på jorden och är värd 7, 8 miljarder dollar. Han äger laget AC Milan som han köpte 1986. Han äger också mediakonglomeratet Finivest.

Text: Företagaren | Forbes: The Richest Owners In Sports


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq