Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Barnvaccinering och hjärnskador utreds i USA

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 maj 2011
- NewsVoice redaktion
Barnvaccinering och hjärnskador utreds i USA. Skärmdump: Fox News
Barnvaccinering och hjärnskador utreds i USA
Barnvaccinering och hjärnskador utreds i USA. Skärmdump: Fox News

Trots att CDC, det amerikanska smittskyddsinstitutet, hävdar att det inte finns några risker med barnvaccin betalar “the Federal Government” miljontals dollar i skadestånd till föräldrar vars barn drabbats av hjärnskador efter att de vaccinerats.

Inslaget nämner en flicka som fick hjärnskador efter att hon vaccinerats mot 9 olika barnsjukdomar vid ett och samma vaccinationstillfälle. Andra drabbade barnföräldrar kräver nu att kongressen utreder risker med barnvaccin.

Problemet i USA är att det är förbjudet för drabbade att stämma läkemedelsbolagen om skador uppstår pga vaccin. Bolagen hävdar att om människor slutar vaccinera sig uppstår ett hot mot folkhälsan i USA. Bolagen tar därmed vad de anser är ett nationellt ansvar för allas bästa. CDC står helt och hållet på bolagens sida i frågan.

Den 10 maj 2011 kommer en grupp av föräldrar presentera nya bevis för att det finns en koppling mellan barnvaccin och hjärnskador. Man hävdar bland annat att en “federal court” i USA som hanterar anmälningar mot vaccin redan har gett drabbade föräldrar med barn som fått autism miljontals dollar i skadestånd. Pengarna är skattepengar eftersom läkemedelsbolagen står fria från att ta ansvar. Frågan är varför det sker om det inte finns en koppling mellan vaccin och autism.

Föräldrargruppen kommer att presentera nya bevis i en välrenommerad publikation som heter Pace Environmental Law review. Det spekuleras i nyhetsinslaget att det nu kan framkomma bevis  för hjärnskador snarare än autism som resultatet av vaccin.

Se nyhetsinslag från Fox News 9 maj 2011

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq