Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Kulturhuset i Stockholm: Autentiska flyktingfall prövas i flyktingtribunal den 12 maj

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 maj 2012
- NewsVoice redaktion

Kulturhuset i Stockholm arrangerar Tribunal 12 som hämtar inspiration från Russelltribunalen som initierades av Bertrand Russell och Jean-Paul Sartre år 1967 i Stockholm. Syftet är att kasta ljus på den situation som är en daglig verklighet för flyktingar, asylsökande och migranter samt identifiera det juridiska, politiska och moraliska ansvaret.

Människor som flyr till Europa bemöts ofta med misstänksamhet och brutalitet. Människor avvisas vid gränserna, oavsett om deras liv är i fara i hemlandet. Människor hålls i förvar i fängelseliknande miljöer, utan att de har begått något brott om de lyckas komma in i Europa.

Tribunal 12 bygger helt igenom på autentiskt material, rapporter, statistik och berättelser från flyktingar och migranter.

En avslutande session samlar jurymedlemmarna till en öppen överläggning i Hörsalen

Ordförande: Arne Ruth
Jury: Nawal El Saadawi, Saskia Sassen, Nuruddin Farah, Henning Mankell, B.S. Chimni, Parvin Ardalan och Sadik J. Al-Azm
Åklagare: Henrik Dahl & Lena Nylén

Läs mer om domstolsprocessen och utställningen


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq