Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

IBM stoppar Apples röstkommandofunktion SIRI – kan användas för industrispionage

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 maj 2012
- NewsVoice redaktion

Den digitala röstassistenten Siri för Apples Iphone 4s släpptes förra året. Genom att tala in röstkommandon kan Siri lyssna och sedan utföra olika saker som användaren ber om.

All information som samlas in av Siri skickas till Apples servrar för bearbetning. Enligt användaravtalet kan det innefatta både de kommandon som ges till Siri och själva inspelningen av användarens röst.

IBM har nu fått kalla fötter vad gäller Apples möjligheter att spionera på företagets verksamheter och har förbjudit alla anställda från att använda Siri. Enligt IBMs it-chef, Jeanette Horan, är det fortfarande oklart vilken information som Apple kan ta del av och hur den används.

PC för alla


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: AppleIBMSIRI