Mats Reimer avfärdar fem kvinnor mot chemtrails – vem har rätt?

20

chemtrailsBarnläkaren Mats Reimer som har en egen blogg på Dagens Medicin använder den flitigt för att ifrågasätta både företeelser och personer. I hans bloggartikel “Chemtrails – en nygammal konspirationsteori” från 27 april är det fenomenet kallat chemtrails och fem kvinnor som uttryckt misstankar mot det som Reimer förkastar.

Mats Reimer skriver:

“Mer eller mindre öppet paranoida personer har sedan ungefär 15 år tillbaka misstänkt att dessa vita streck inte är kondens utan att planen sprutar ut en eller annan kemikalie eller smittoämne för storebrors räkning. Att myndigheter, piloter, meteorologer med flera förnekar att kondensstrimmorna är något annat än just kondens ser bara chemtrails-förespråkarna som ännu ett tecken på den stora konspirationen.”

“Det är ganska typiskt att en del av dem som idag tror att befolkningen skadas av chemtrails är personer som samtidigt tror på andra osannolika ting.”

Mats Reimer bör istället för att förlöjliga människor ta reda på fakta gällande chemtrails. Istället sveper Reimer brett med förutfattade argument som är hämtade från en gammalmodig världsbild, från en tid av låg medvetenhet. Hur länge håller det tröttsamma argumentet att människor som ställer “fel” frågor och har påstått “felaktiga” hypoteser är konspirationsteoretiker?

Mats Reimer satte in siktet på fem kvinnor i sin artikel. Dessa var: immunologen Sanna Ehdin, Marina Szöges redaktör för Dagens Homeopati, Solveig Silverin, redaktören för Vaccin.me Linda Karlström samt miljöpartisterna Eva Goës och Ragnhild Pohanka. De två senare varnade redan 1997 genom en motion till Riksdagen för atmosfäriska experiment med elektromagnetisk strålning och kemikalier.

Sista ordet är knappast sagt om atmosfäriska experiment och vilken påverkan dessa har på folkhälsan. Mats Reimer som är vetenskapsorienterad borde veta bättre. Det går inte att med vulgär retorik förkasta företeelser och personer. Det går däremot att förkasta löst grundade teorier och spekulationer med vetenskapliga studier och seriösa utredningar. Så låt oss minnas Mats Reimers och denna artikel i framtiden när vi förhoppningsvis har svaren.

Text: Torbjörn Sassersson


Läs mer

Chemtrails över Skåne diskuteras med flygledare – kan vara uppvisningsflygplan


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.

I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.

Prenumerera
Notify of
guest
20 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
HenrikiHammarskogen
HenrikiHammarskogen
Gäst
24 april 2015 kl 20:01

Vicken lirare! dribblar, snubblar och avslutar med själv(ända)mål!
De e skönt att se sin egen skrift på nätet va?
Jag beundrar ditt mod att sticka ut haka som du gör .. men snälla Mats!
börja att titta upp lite mer, lär känna himlens alla nyanser och du kommer snart att se det vi andra sett under flera år… du/jag/alla borde träna mer på att se hur naturen ser ut, då ser vi oxå alla avvikelser i större utsträckning.
Skaffa FLIGHTRADAR 24 (betal versionen) så kommer du få egna “bevis” .. Läs och se mer på nätet, det finns obegränsat med information .. du är inte trovärdig Mats .. bara att svara på kommentarer med: “Tack för att ni håller tråden aktuell och bekräftar bloggens budskap” visar tydligt att du är ute och cyklar.
Du ska varken cykla eller spela boll! du ska börja studera himlen

Mariann Nyqvist
Mariann Nyqvist
Gäst
11 mars 2014 kl 22:37

Klimathot, vädermanipulering och politik hänger ihop på ett mycket intrikat sätt. Atmosfäriska utsläpp kan också vara ett fiffigt sätt att sprida evolutionärt ”välgörande” och ”snabbverkande” substanser för att skynda på den transhumanistiska agendan.

Transhumanisterna har bl a uppvaktat FN med sina tankar på en ny värld med förbättrade varelser; Global Future 2045. http://www.hangthebankers.com/united-nations-envisions-transhumanist-future-where-man-is-obsolete/

Bill Gates är bl a transhumanist: http://hplusmagazine.com/2013/04/22/capitalism-is-dead-long-live-transhumanism/
En video har producerats där det bl a sägs att mänskligheten behöver ”rebootas” för att vi inte utvecklas tillräckligt snabbt. Nanobots, som sprids med chemtrails, spelar troligen en mycket dominerande roll i skapandet av den nya världen. 6:29 min in i filmen sägs: ”Kroppar gjorda av nanobots kan anta vilken skepnad som helst”.

http://www.youtube.com/watch?v=01hbkh4hXEk

Mariann Nyqvist
Mariann Nyqvist
Gäst
11 mars 2014 kl 22:12

Mats Reimers är mycket dåligt påläst för att vara akademiker.
Tankar på atmosfäriska experiment går långt tillbaka i tiden: http://chemtrailsplanet.net/2013/11/05/nasa-documents-reveal-climate-change-caused-by-covert-weather-weapons/

Bill Gates är väldigt “schysst” som inte bara sponsrar vaccinering utan även öser pengar till forskning om vädermanipulering. “Since 2007, billionaire Bill Gates has spent at least $4.5 million on geoengineering research. /…/ Since reducing emissions is not popular with industry, ‘Plan B’ – geoengineering – is being touted as the answer to climate change and water shortage. A longer description of Plan B is: Add more pollution to the sky and water to offset industrial pollution, without reducing industrial pollution.
Human rights and environmental watchdog, ETC Group, describes the momentum [17]:
“The roll-out of geoengineering as Plan B is being skillfully executed: prominent high-level panels sponsored by prestigious groups, a spate of peer-reviewed articles /…/and a line-up of panicked politicians in northern countries, nodding nervously in agreement as scientists testify about the ‘need to research Plan B.’”
ETC reports that Gates’ top geoengineering advisor unveiled a plan to grow solar radiation management research “one-hundred-fold, from $10 million to $1 billion over ten years.”
http://www.globalresearch.ca/atmospheric-geoengineering-weather-manipulation-contrails-and-chemtrails/20369

Mariann Nyqvist
Mariann Nyqvist
Gäst
11 mars 2014 kl 21:38
Örjan Wedin
Örjan Wedin
Gäst
27 augusti 2012 kl 20:19

Han är ju ännu skurkaktigare än vad Sassersson påstår ; Ehdin, Szöges, Karlström, Pohanka, Goes och Silverin, antalet kritiserade kvinnor är ju t.o.m. sex.

Lars K
Lars K
Gäst
Reply to  Örjan Wedin
29 augusti 2012 kl 12:57

Mats Reimers uppfattning och agerande gentemot meningsmotståndare beträffande chemtrails måste ha betydande inverkan på hans kompetens som barnläkare. Att förolämpa de som har en annan åsikt är en djupt rotad störning i en människas personlighet. Därför är det naivt att tro att Mats Reimer plötsligt skulle förvandlas från en person som privat förnedrar andra till en objektiv och saklig person så snart han tar på sej sin vita rock.

För att en läkare ska kunna sätta in rätt behandling måste han känna till orsaken till problemet. Vi vet att barn blir sjuka av chemtrails. Men hur kan de få rätt behandling och bli friska om deras läkare – som Mats Reimer – förnekar att chemtrails existerar?

Kan Mats Reimer vara en bra läkare? Du avgör men jag skulle välja en annan doktor för mina barn!!

Sven
Sven
Gäst
5 augusti 2012 kl 22:30

Prover tagna i nederbörd som talar ett tydligt språk.
http://chemtrails-sverige.blogspot.se/2012/08/prov-av-svenskt-regnvatten-visar.html

Gordon Freeman
Gordon Freeman
Gäst
20 juni 2012 kl 01:16

Chemtrails är bara bullshit. Jag tror några har tittat på Animatrix lite för många gånger…

Nicke Borg
Nicke Borg
Gäst
18 maj 2012 kl 20:28

Det enda jag vill tillägga är att alla bör börja kolla på himmlen. Det är inte normalt längre. Himmlen är aldrig blå. Så kallat blåa dagar är blå disiga. Och det är en väldig skillnad emellan mellan – Sverige och Södra Sverige. Södra Sverige har drabbats hårt av detta senaste 3 åren vilket syns tydligt på radarbilder.

Tänk efter själva. Hur länge sedan var det ni hade 1 vecka med blå himmel? Flera år sedan? Troligtvis mer än 3 år sedan då sprayningen började på allvar över södra Sverige. Och innan dess? Då var det rätt ofta som ni hade så lång tid med blå himmel inte sant ? Något har förändrats rejält när det gäller vädret. Tänk också på att solen inte värmer som den gjorde förr.

Det tydligaste beviset för detta som jag ser det är “global dimming” fenomenet som visar på att solens instrålning emot jorden minskar konstant.

Att sedan tex. Arizona Skywatch har sammlat in massor av prover vilka visar på flerfaldiga ökningar av metaller i luften är fler “indicier” för att detta pågår.

Michaela
Michaela
Gäst
13 maj 2012 kl 17:56

Sakliga och lugna argument. Ingen stress eller angrepp – den attityden vinner. Jag minns i skolan och på Högskolan lärare som blev provocerade av oss elevers nytänkande frågor och de lärare som visade genuint intresse av nya spår och ifrågasättande tankar. Tyvärr var de senare lärarna få…typ en på 100.

De som inte står ut med sund debatt blir aggressiva vilket jag anser Mats Reimer och hans anhängare blir.

Tack! Torbjörn för att det finns oberoende fria journalister.

Aa
Aa
Gäst
12 maj 2012 kl 10:27

“Det går däremot att förkasta löst grundade teorier och spekulationer med vetenskapliga studier och seriösa utredningar. ”

@Torbjörn: Vad är det egentligen för utredningar och vetenskapliga studier du kräver i denna fråga? Anser du själv att “någon” besprutar himlen i Sverige (som i det inlägg du tidigare publicerade). Har du i så fall själv någon teori om vilka som står bakom detta och vilka som skall utredas?

ruben
ruben
Gäst
Reply to  Aa
12 maj 2012 kl 20:31

Aa!
Har du ställt samma fråga till Mats Reimer? Vad har han för teori om att det är paranoia?
Jag menar om du verkligen vill veta vad som är sant, så vore det furnuftigt ställa frågorna åt båda håll.

Aa
Aa
Gäst
Reply to  ruben
13 maj 2012 kl 04:23

Jag har ingen anledning att ställa någon fråga till Reimers. Jag delar hans uppfattning att det man ser på himlen är kondensslingor och tror inte att det finns någon hemlig myndighet som besprutar oss. Jag är intresserad av vad redaktören menade krävs för utredningar och av vilka.

Aa
Aa
Gäst
Reply to  NewsVoice
13 maj 2012 kl 07:32

OK, så ditt citat är bara en tom allmän uppmaning. Och nej, jag tror inte IPCC i hemlighet använder svenskt luftrum som testanläggning.

trolljägaren
Reply to  Aa
21 maj 2012 kl 10:07

Luktar troll lång väg.

Attityden hos aa-trollet är benhårt och inte ens publicerat material som tyder på orent spel får h*n att lyfta på ett ögonbryn. Alltså ordbajsar han bara för att provocera in absurdum.

ruben
ruben
Gäst
12 maj 2012 kl 09:20

Bra skrivet Lars!
Att ta till såna fula trick som att peka ut flera kvinnor och jämför dem i artikeln till en slags paranoia visar brist på respekt och omdöme. Att “dagens medicin” nedlåter sig igen med smutskastning är alldeles för tydligt. Deras syfte är däremot inte okänt vid det här laget. De han pekar ut är för alternativa behandlingar och mediciner, och kritiska till farliga vacciner, så de är farliga för deras medicintilverkares ekonomiska överlägsenhet.

Hubbardian
Hubbardian
Gäst
12 maj 2012 kl 06:52

Personligen har jag rätt svårt för alla dessa konspirationsteorier eftersom de är så osannolika och kräver så mycket tyst samarbete mellan så många olika människor. Någon brukar alltid skvallra till slut, men det har inte skett än vad gäller de stora konspirationsteorierna vilket talar till deras fördel.

Men en sak kan jag säga: Om någon “stor” konspirationsteori till slut visar sig vara sann och de inblandade erkänner så kommer jag verkligen att ge cred till den som avslöjade allt. Den förtjänar ett gigantiskt erkännande.

Däremot kan man i vissa fall kanske tala om någon sorts “kultur” som man kanske kan hänvisa till som konspirationsteori, exempelvis att delar av massmedia för några år sedan brukade mörka om exempelvis en invandrare var med i ett brott eller att många psykiatriker inte vill erkänna att deras behandlingsmetoder knappast är optimala. Men frågan är om det är konspirationer eller “företagskultur”…?

Lars
Lars
Gäst
11 maj 2012 kl 18:45

Hej Mats Reimer,

Du verkar inte riktigt veta vad du talar om och därför gör du ett okunnigt, vilset intryck. Det inger inget förtroende hos de som besöker din blogg.
Mitt bästa råd är att du läser på innan du uttalar dej!!
Du kan börja med att ta in den här dokumentären: http://youtu.be/te_FOsKL_5Q

Chemtrails har pågått i flera år här i Sverige. För att få stopp på eländet vg. skriv på namninsamlingen mot Chemtrails i Sverige. Dit kommer du på den här länken: http://www.namninsamling.com/chemtrail2012
Tack för din påskrift!

Hälsningar
/Lars

Conny Freij Larson
Conny Freij Larson
Gäst
11 maj 2012 kl 11:49

En person, som här Mats Reimer, som motargumenterar med ordet “konspirationsteori” skjuter sig själv i foten eftersom de verkliga konspirationerna ofta finns hos dem som denna person vill försvara. Det finns ju åtskilliga avslöjanden numera om hur stater och andra makthavare “placerat” problem för att ha något att skylla på, få en anledning, för att t ex sätta igång ett krig, genomföra drastiska ekonomiska reformer etcetera.
Det är ungefär lika dumt som att bortförklara oönskade/oväntade effekter av behandlingar inom sjukvården, enligt “vetenskap och beprövad erfarenhet”, med att det bara är en placebo-effekt.