Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Maktens korridorer i Bryssel skakas av konspirationshärva

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 oktober 2012
- NewsVoice redaktion
John Dalli – Pressfoto: ec.europa.eu

“Mutanklagelser, inbrott och den hälsoansvarige EU-kommissionären John Dallis hastiga avgång har gjort tobaksindustrin skakig. Ett drygt dygn efter att John Dalli avgick på grund av korruptionsanklagelser drabbades tre antitobaksorganisationer i Bryssel av nattliga inbrott”, skriver Aftonbladet.

”De här organisationerna finns på olika våningar i samma byggnad, och bortsett från ytterligare ett inbrott – där ingenting rördes – så var de här de enda som drabbades. En polisutredning har inletts och de första indikationerna tyder på att det inte rör sig om någon som utnyttjade tillfället, utan en professionell och välutrustad insats”, skriver Europeiska folkhälsoalliansen (EPHA) i ett pressmeddelande.

Även Europeiska andningssällskapet (ERS) kontor i samma byggnad fick inbrott och där stals ”konfidentiell information rörande tobaksdirektivet och andra frågor”.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq