Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Böcker om ledarskap på sandlådenivå och apstadiet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 december 2012
- NewsVoice redaktion

Jag har varken läst böckerna eller lyssnat på fördragen, men det går ändå att säga, med ledning av presentationen, att det  är målande att modernt ledarskap tydligen har behov av att lära sig av både sandlådans nivå och apstadiet. Ingen skugga över författarna dock.

Talarforum presenterar Tommy Lundbergs föredrag med följande ord:

“I en mer och mer sönderstressad vardag kan chefer och företagsledare ha mycket att lära av apors sätt att hålla samman gruppen.”

“Om du sätter dig och betraktar en schimpansflock i en djurpark slås du snart av en igenkännande glädje. Schimpanserna visar samma beteenden som vi, de har samma typ av gester. Vi känner direkt igen uttrycken för glädje och sorg i deras kroppsspråk. Precis som apor presterar vi människor också bättre när vi känner oss delaktiga och trygga.”

Tommy Lundberg och Ola Berggren har skrivit två böcker om ledarskap: “Ledarskap på sandlådenivå” som nominerades till Årets Ledarbok 2006 och den senaste “Ledarskap på apstadiet”, som blev nominerad till Årets HR-bok 2010.

Läs mer


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: ledarskap