Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Norska staten medger att kikhostevaccin orsakar hjärnskador – familjer får ersättning

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 januari 2013
- NewsVoice redaktion

Den nionde oktober 2006 sände norska Dokument 2 ett program om Svein Erik Berners mångåriga kamp för att få staten att erkänna att det finns ett troligt samband mellan ett trippelvaccin som gavs på 80-talet och hjärnskadade barn.

Dokumentären berättade historien om Svein Erik Berners son, 25 år gamle Eilert, som år 1981 fick trippelvaccinet och några dagar efteråt blev inlagd på Rikshospitalet efter en kraftig vaccinreaktion. Där konstaterade läkarna att han var hjärnskadad, mest troligt på grund av det vaccin han fått. Men hans skada blev inte registrerad hos Folkehelseinstituttet, som hade ansvaret för att registrera och följa upp biverkningar och allvarliga biverkningar (komplikationer).

Läs mer och se video


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq