Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Läkemedelsverkets presskonferens om Pandemrix och narkolepsi 26 mars 2013

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 27 mars 2013
- Torbjörn Sassersson

Läkemedelsverket presenterar sin rapport där personer vaccinerade med Pandemrix jämförs med ovaccinerade. Resultatet visar en tredubbel ökad risk att drabbas av narkolepsi för de som tar Pandemrix.

Text: Torbjörn Sassersson | Uppdaterad 5 april kl 14:11

Ingemar Persson, LMVLäkemedelsverket avskriver att de förekommit ökad risk att få diverse andra neurologiska och immunologiska symptom pga Pandemrix, men presentationen genererade många frågor som inte fick svar. Hur trovärdig är egentligen studien? Läkemedelsverket är part i målet. Läkemedelsverkets representant professor Ingemar Persson tycktes linda in svagheterna i studien.

En journalist klagade innan presskonferensen på att det var mycket hemlighetsmakeri innan konferensen och att journalisterna fick mycket kort tid på sig att veta när presskonferensen skulle hållas.

Salen var nästan tom på journalister [ca 10 st närvarande?]. Frågorna som ställdes var ohörbara. Videon kan ses i blott 7 dagar på SVT Play trots att det rör sig om mycket viktig samhällsinformation. [videon verkar dock inte fungera på SVT]

Presskonferensen skulle starta kl 10:00 men drog igång redan ca kl 09:40 [09:50 enligt andra uppgifter]. Den avslutades ca kl 10:25.

Studien i sammanfattning: Registerstudie med fokus på neurologiska och immunrelaterade sjukdomar efter vaccination med Pandemrix

Presstraff-lakemedelsverket


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq