Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Kerstin botade cancern med alternativmetoder – Sjukvården har inte förstått grundproblemet

publicerad 9 maj 2013
- Kerstin Unger-Salén

Port de Soller,   Mallorca

Kerstin Unger-SalénKerstin Unger-Salén fick livmodercancer 1997 och skulle omedelbart tas in för operation, cellgifter och strålning. Istället valde hon en alternativ behandling som inkluderade; kostomläggning, kosttillskott och naturliga anticancerpreparat. Hon rensade blodet från tungmetaller och arbetade med visualiseringar. Efter sex veckor hade tumören blivit icke-malign och någon månad senare var tumören borta. Hon har inte fått återfall sedan dess.

Text och foto: Kerstin Unger Salén, blogg: Alltomcancer.com | Foto: Google Earth, Port de Soller på Mallorca där Kerstin bor | Läs även: Kerstins resa med cancer – Bli frisk genom samarbete med kroppens självläkande förmåga

Cancer visar oss att själva livet hotat. Det är en utveckling som vanligtvis utvecklats under lång tid och som framkallas av en ohållbar situation i kroppen. Ett sjukt tillstånd som inte enbart är relaterat till den plats där cancern uppstått. Högst sannolikt är en cancerutveckling en slags överlevnadsstrategi. Själva cancern är inte upphovet till den livshotande situationen utan det är en rad ohälsosamma omständigheter som till slut tvingar fram ett onormalt cellbeteende.

“Cancer är ett symtom på inte bara en förgiftad kropp,
men också på en förgiftad värld.

Det är kroppens grad av förgiftning som är cancern.”

Enligt en helhetssyn grundad på ett systemiskt och vetenskapligt sätt att studera livet (holism), utgår man ifrån att alla levande organismer inklusive människan, är självhushållande, självorganiserande och självreglerande. När dessa funktioner är satta ur spel upphör den komplexa balansen och kroppen får allt svårare att hålla sig frisk.

Cancer, ekologi och hälsa

Inom de flesta stora hälsoorganisationer i världen finns en enighet om att organiska miljögifter bär ett stort ansvar för den höga cancerincidensen. Cancer har idag gått om hjärtsjukdomar som den främsta orsaken varför vi dör. Det behövs ett nytänkande om hur man ska förebygga och bota cancer. Ett helhetstänkande får oss att inse hur cancer, ekologi och hälsa hör ihop.

Den miljö vi skapat på jorden och i oss själva har blivit så pass förgiftad av kemikalier att det kan liknas vid en långsam krigsföring. Det vi utsätter jorden för gör vi också mot oss själva. 500 miljoner ton kemikalier anses finnas i och på jorden. 80 000 gifter har numera registrerats i miljön. Barn föds ibland med hundratals gifter i kroppen.

Konsekvensen är förödande och vi själva har blivit lidande. Miljögifter finns i mat och dryck, i skönhetsmedel och rengöringsprodukter och i den luft vi andas. Tungmetaller samt elektromagnetiska störningar, strålning från röntgen och allehanda datorer, mobiler mikrovågsugnar, tv-och mobilantenner bär också stort ansvar för cancer. Ingen levande organism är utrustad att kunna ta hand om dessa ständigt ökande mängder av gifter. Det är kroppens grad av förgiftning som är cancern.

Världshälsoorganisationen WHO anser att det finns överväldigande bevis för att miljön, på ett avgörande sätt medverkar till många olika cancertyper.

“Overwhelming evidence indicates that the predominant contributor to many types of cancer is the environment.” / WHO

REDUCING ENVIRONMENTAL CANCER RISK

Obamas rapport: Undvik strålning och ät giftfritt

President Obama har också intresserat sig för miljöns inverkan på den ökade cancerrisken och tillsatte därför en utredning som heter Reducing Environmental Cancer Risk: What We Can Do Now?” (PDF).

Rapportens slutsats för hur vi kan minska utsattheten från miljögifter gick ut på att uppmana befolkningen att undvika onödig röntgenstrålning och annan strålning samt att välja mat som odlats utan pesticider, kemiskt konstgödsel, antibiotika eller växthormoner.

Om vi eliminerade många gifter skulle vi utan tvekan lyckas reducera cancerincidensen rejält. När man läser den officiella förklaringen av vad som föranleder cancer hos svenska institutioner som har störst inflytande över en sådan information, framgår att man inte anser miljön bära ett stort ansvar för den cancerepidemi som pågår.

Cancerfonden och svenska sjukvården ute i det blå

Cancerfonden som har stort inflytande över regeringens beslut hur man ska försöka förhindra cancer, uttalar följande ståndpunkt:

“De olika föroreningar som släpps ut i miljön har i allmänhet troligen inte särskilt stor betydelse för uppkomsten av cancer. Sambanden är dock svåra att överskåda och beräkna”.

Karolinska sjukhusets inställning är än mer förvånansvärd.

De informerar:

”Ibland kan man få föreställningen att cancer är en ny sjukdom som hänger ihop med vår moderna livsstil och en försämrad miljö. Men det är inte sant.” / Råd om Vård, Stockholms läns landsting

Detta är ett remarkabelt uttalande som går stick i stäv med internationella organisationer. Inom EU vet man åtminstone i hälften av fallen vad det är som är riskfaktorer för cancer.

“Av den anledningen är primär cancerprevention genom förebyggande åtgärder av största angelägenhet för allmänheten och den statliga sjukvården”.

Organiska miljögifter en betydande orsak till cancer

Vi borde kunna avkräva berörda myndigeter och cancerorganisationer att de utövar tryck på politiker och kräver förbud av de ämnen som bär störst ansvar för miljögifter. Men det tycks inte finna något större intresse hittills att direkt engagera sig i att föreslå förbud av de miljögifter man vet är cancerogena.

UnderkastelsenAv rent humanitära skäl vore det onekligen självklart att i första hand förhindra att människor exponeras för sådant som föranleder cancer. Det skulle rädda många liv samt förhindra en del av det mänskliga lidande som cancerpatienter och anhöriga utsätts för och dessutom spara miljontals pengar.

Bild: Dokumentärfilmen: Underkastelsen – Vilka kemikalier har du i ditt blod? [köp DVD]

Cancerutveckling kan givetvis också provoceras av genetiskt arv, virus, svamp, parasiter och dåliga bakterier men det är den ackumulerade effekten av gifter i miljön, på jorden och i kroppen som utgör den stora cancerrisken. De flesta cancerbehandlingar som erbjuds på sjukhusen utgör tyvärr också en stor belastning på kroppen och är synnerligen giftiga, både cellgifter och strålning.

Problemet är emellertid att vi inte kan läka kroppen med gifter. Möjligtvis går det att reducera eller eliminera cancertumören, men kroppen förblir oläkt och efter sådana terapier behöver immunförsvaret byggas upp på nytt och andra förhållanden rättas till. Annars finns det stor risk att cellgifterna bidrar till en ny cancer eller att gamla cancerceller som sällan kan elimineras fullt ut, åter börjar växa till sig.

I USA kritiserar Professor Emeritus Samuel Epstein, i sin bok The Politics of Cancer” både “National Cancer Institute” och “The American Cancer Society” för att motarbeta/blockera fonder för att forskning och kliniska undersökningar av lovande ogiftiga droger eller terapier, till förmån av giftiga och patenterbara droger som utvecklas av en multimiljon dollar cancer industri. Hur är det egentligen i Sverige?

Text och foto: Kerstin Unger Salén, blogg: Alltomcancer.com


Relaterat

NewsVoice namninsamling: Momsbefria alternativmedicinen!

DN: Andas djupt på Mallorca

Expressen: “Vi fixade vår egen yogaresa till Mallis”

Kerstins hälsogård: www.casbernats.com

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq