Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

SBU-rapport visar att låghydratkost är bäst – Bra reklam för LCHF-inriktningen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 september 2013
- NewsVoice redaktion

SBU – Statens beredning för medicinsk utvärdering sammanfattar:

“Flera olika råd om ändrade kost- och dryckesvanor kan minska vikt eller midjeomfång hos personer med fetma. På kort sikt (sex månader) är råd om strikt eller måttlig lågkolhydratkost mer effektivt för viktnedgång än råd om lågfettkost. På lång sikt finns inga skillnader i effekt på viktnedgång mellan råd om strikt och måttlig lågkolhydratkost, lågfettkost, högproteinkost, medelhavskost, kost inriktad på låg glykemisk belastning eller kost med hög andel enkelomättade fetter. Råd om högre intag av mejeriprodukter (i första hand mjölk) eller minskat intag av söta drycker kan också leda till viktnedgång.” / SBU Sammanfattning

AmandaFEKostdoktorn skriver:

“Kvällens Rapportinslag om dagens SBU-rapport var utmärkt tycker jag. Detta trots att man valt att låta LCHF-skeptikern Hellénius kommentera det hela. Här har jag inget emot det hon säger, hon kommer med rimliga invändningar och egna åsikter. Hellénius säger till och med att LCHF kan vara riktigt bra!”

Hellénius:

“Det finns riktigt bra LCHF-varianter som passar perfekt på många av mina patienter, alltså att man drar bort de snabba kolhydraterna och ersätter med schyssta fetter.”

Foto: Amandas LCHF-blogg



Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq