Anders Sultan: kolloidalt silver kan bota cancer och svampsjukdomar

28
4375

Rubriken ovan är satt av NewsVoice. Ursprunglig rubrik satt av Canal2ndOpinion var ”Ett inslag om Kolloidalt Silver”.

Det är många användare som vittnar om effekten att ta bort både oönskade bakterier, svampar och virus med hjälp av Kolloidalt Silver, och att använda silver som ett antibakteriellt medel går långt bak i tiden. Redan på antiken användes silver i kärl som förvarade vin och vatten. I dagens moderna samhälle används silver inom sjukvården för att bl a behandla brännskador.

I början av 2000-talet kom en uppsjö av nya produkter innehållande silver för konsumenten. Det fanns silver i produkter såsom tvättmaskiner, kylskåp och kläder och alla marknadsföre silvrets positiva egenskaper. Inom akvarievärlden används kolloidalt silver för att bota fiskar från tex svampsjukdomar.

Men inte alla såg denna silverrevolution som en nytta.

Naturvårdsverket, enskilda läkare, livsmedelsverket m fl, varnade alla för användning av silver. Men vid en närmre kontroll baseras inte alltid varningarna på korrekt fakta. Den produkt som fick ta mest skäll av etablissemanget i debatten var Kolloidalt Silver.

Vi försöker reda ut några av de varningar som förekommit, och undrar om silver är lika farligt som kvicksilver, vilket är vad vissa debattörer hävdade.

I inslaget medverkar Anders Sultan från Ion Silver, Anders Finnson från branschorganisationen Svenskt Vatten och Sten Flodström från Kemikalieinspektionen.

Text: Canal2ndOpinion

Foto nedan från redaktörens kylskåp. Siemens använder silverbeläggning för antibakteriell effekt.

anti-bakterie-silver

 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

28 KOMMENTARER

 1. När jag fick magsjuka förut tog jag 1dl Kolloidalt silver och tre timmar senare var jag helt återställd. Jag har mycket goda och bara bra erfarenheter av Kolloidalt silver.

  Desto mer effektiv en naturprodukt blir ju mer motarbetas och baktalas den för att industrierna inte får sälja sina syntetiska kemikalieprodukter som bara förgiftar och förstör människan och naturen!

 2. Men tar inte silvret död på alla goda bakterier också? Det finns ju mängder med bakterier i och på våra kroppar som vi inte kan leva utan.

 3. Linda B. Sultan förklarar det i videon. Enligt honom är det skillnad på vanliga tarmbakterier och patogena bakterier. De vanliga klarar silvret bättre.

 4. Många som oroas över hur ett användande av kolloidalt silver påverkar oss, är oroliga över hur silver påverkar de goda tarmbakterierna. Studier visar faktiskt att silverjonerna i produkten inte påverkar de goda tarmbakterierna acidofilus och bifidus överhuvudtaget. Detta beror på att dessa grampositiva mjölksyrabakterier har en tjockare cellvägg än de patogena gramnegativa bakterier man vill åt. Det är mycket där skillnaden ligger. En amerikansk tillverkare av kolloidalt silver har gjort en studie som verifierar detta.

  Andra källor har samma erfarenhet – ”Former teacher of physics and chemistry, Howard Mitchell of Virginia, recently conducted a series of experiments with colloidal silver. He found that colloidal silver has no effect on acidophilus, the ”good bacteria” found in the stomach. Mitchell used concentrations forty times higher than what might be expected to destroy other forms of bacteria. It shows that even in large dosages, the intestinal flora will flourish. In fact, there is speculation that the silver ions may be advantageous in stimulating a vigorous growth of beneficial bacteria, helping to boost the immune system.”

  Även om de goda bakterierna skulle ha påverkats av silvret, så är det så små mängder silver det handlar om som når ner till området där de goda bakterierna finns. Därför påverkas inte den stora mängd goda bakterier som finns i tarmen. Silverjoner behöver även en kolloidal miljö i form av t ex blod eller intracellulär och extracellulär cellvätska för att fungera. När det handlar om en tarm som kantas av stora bakteriesamlingar, så kan inte silvret penetrera det tjocka plack med bakterier som befolkar tarmens insida. Detta är ännu en anledning till att dessa små mängder kolloidalt silver inte har någon negativ effekt på de goda tarmbakterierna.

  Däremot så finns det mycket som talar för att kolloidalt silver kan hjälpa de goda tarmbakterierna genom att undanröja patogena bakteriestammar, som efter olika antibiotikakurer vuxit till sig alldeles för mycket – och mer eller mindre konkurrerat ut de goda bakteriestammarna. Många vittnar om en bättre effekt än till och med många probiotiska preparat och får ofta hjälp med långvariga diarréer och andra magbesvär.
  För att nå så långt ner i tarmen som möjligt brukar användare blanda ut någon matsked kolloidalt silver i ett dricksglas med vanligt vatten. Detta dricker man sedan så snabbt som möjligt och den stora mängden vätska hittar i regel längre ned i tarmen än någon enstaka tesked kolloidalt silver gör.

  Saxat från en 38 sidor lång artikel om kolloidalt silver. Artikeln har lästs mer än 33.000 gånger och finns att läsa här: http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1448

 5. Okej, tack för svar. Jag har inte kollat på videon. Nöjde mig med att läsa texten. Problemet som jag ser det är att jag inte har en aning om hur mycket eller när jag möjligtvis skulle kunna använda mig av silvret. Jag tror inte på mirakelmetoder så tanken att dricka lite varje dag går bort för mig. Jag är mer ute efter ett recept där det tydligt framgår att t ex vid en förkylning ska man dricka si och så mycket under si och så många dagar, eller tills dess att det eller det symtomet släpper. Ett sådant recept borde också vara anpassat till kroppsstorlek och kanske också kön. Vad vet jag. Men receptet kanske redan finns? Jag har ju inte lagt ner jättemycket tid på att leta efter det, bara lite grann.

 6. Allt fler studier visar nu på att silverjoner har en ofta bättre effekt på cancer än etablerad kemoterapi. Följande artikel i brittiska Daily Mail’s onlineversion, berättar om hur man konstaterat i forskning i Leeds, att silver har en många gånger bättre effekt på cancertumörer än etablerad behandling med cytostatika. Biverkningarna är dessutom färre, om överhuvudtaget några alls. Ett forskarlag i Leeds i England har studerat silverjonernas effekt på både bröstcancer och cancer i tarmen – och publicerat en artikel kallad “Enhanced cytotoxicity of silver complexes bearing bidentate N-heterocyclic carbene ligands.”

  Silver bullet for cancer: Metal can kill some tumours better than chemotherapy with fewer side effects
  Silver can kill some cancers as effectively as chemotherapy and with potentially fewer side effects, new research claims. Scientists say that old wives tales about the precious metal being a ‘silver bullet’ to beat the Big C could be true. The metal already has a wide range of medicinal uses and is a common antiseptic, antibiotic and means of purifying water in the third world.

  And British researchers now say that silver compounds are as effective at killing certain cancer cells as a leading chemotherapy drug, but with potentially far fewer side-effects. They compared it to Cisplatin, currently used to treat a wide variety of cancers, but known to have harsh side effects including nausea, vomiting and even kidney damage. Silver is used already in everyday products such as deodorant with no known side-effects, and could make for a potentially cheaper alternative to platinum-based Cisplatin.

  Researchers from the University of Leeds conducted lab tests which exposed breast and colon cancer cells to various silver-based chemicals over a six day period. Results, published in journal Dalton Transactions, showed that these silver-compounds were as effective as Cisplatin at killing cancer with potentially fewer side effects…

  Hela artikeln här:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-2095610/Silver-bullet-cancer-Metal-kill-tumours-better-chemotherapy-fewer-effects.html#ixzz1lHgAfBIp

  Fler referenser till studien som det brittiska teamet gjort:

  Silver Is as Effective as Chemotherapy in Cancer Therapies:
  http://news.softpedia.com/news/Silver-Is-as-Effective-as-Chemotherapy-in-Cancer-Therapies-250488.shtml

  Silver could offer improved cancer treatment:
  http://www.paneuropeannetworks.com/detail/news/silver-could-offer-improved-cancer-treatment.html

  Silver as effective as popular chemotherapy drug to treat cancer:
  http://truthdive.com/2012/02/03/Silver-as-effective-as-popular-chemotherapy-drug-to-treat-cancer.html

  Scientists investigate whether silver could be used as a treatment for cancer:
  ”We have chosen silver because it has anti-cancer activity but it is inherently non-toxic to normal tissues”.
  http://www.bradford.ac.uk/life-sciences/news-and-events/news/could-silver-be-used-as-a-treatment-for-cancer.php

  Detta man nu kommit fram till i Leeds, stödjer den mexikanska studie som häromåret konstaterade att kolloidalt silver kunde vara ett bra alternativ i behandling av bröstcancer. Resultaten från studien visar att silverjonerna tar hand om och neutraliserar bröstcancertumörer. Man sammanfattar studien med: “The present results showed that colloidal silver might be a potential alternative agent for human breast cancer therapy”

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2996348/?tool=pubmed

  Dr Annika Dahlqvist fick härförleden intressant information från en person som botat sin lever-, njur- och bukspottskörtelcancer med terapeutiska doser av kolloidalt silver och D-vitamin. Mycket intressant:

  http://annikadahlqvist.com/2012/10/12/botad-cancer-av-kolloidalt-silver/

 7. EN enskild fysisk person har i nutid, nära framtid (10 år), som rättssubjekt lokalt i en medlemsstat på den inre marknaden i EES och EU, inte STRIKT produktansvar för säkerhetsbrist i budskap om produkten ”kolloidalt silver”, SKYDDAR eller inte SKYDDAR enskild fysisk person, i harmoni med den kvalitet och säkerhet i nutid och rum, som folkvald partipolitisk svensk lagstiftare fastställt och som folkvald svensk partipolitisk kontrollmakt i styrelse, utskott eller nämnd förvaltar, med skadeståndsansvar för det allmänna (regeringen som rättssubjekt) mot EN drabbad enskild svensk konsument, som under förbrukad tid i livet utvecklat rätt mental kunskap om när, var och varför.

  Väntar med spänning och ström på att få ta del av att EN näringsvÄrksamhet, som med STRIKT produktansvar för säkerhetsbrist i produkten ”kolloidalt silver”, i kvalitetssäkrat rättssäkert brev eller dokument, adresserat till EN enskild konsument, som slutkund av ”kolloidalt silver”, vill, kan och vågar intygar att produkten ”kolloidalt silver” SKYDDAR enskild, person, husdjur och egendom, samt enskilda hälsa, miljö, säkerhet och ekonomiska intressen, i total harmoni med folkvald partipolitisk svensk lagstiftare, lokalt i en medlemsstat på den inre solidariska marknaden i EES och Europeiska unionen.

  Kvalitet och säkerhet i nutid och rum i producerat budskap ovan, samt hälsning.
  Lärö den 27 september 2013
  Namn på rättssubjekt med eller utan STRIKT ansvar och risk i nutid, nära framtid och rum.

 8. Jag har kolloidalt silver och använt detta över 10 år, super nöjd. Europeiska unionen kommer bara med massa skit som inte kommer göra folk friskare precis, utan gynnar industrin inom läkemedelsbolagen, snarare än tvärt om gör dig dej sjukare. Om man inte kan koppla de multimiljarder läkemedelsbolagen tjänar pga läkemedelsreklam via TV mm, så koppla det gärna med den diagnos hysteri som råder idag, samma gäller förskrivning av läkemedel som råder idag .lavinartad liksom……………hm
  Detta är beprövat i 1000 tals år, ”kolloidalt silver” bör finnas i varje hem istället för antibiotika!!
  summa summarum läkemedelsföretagen gynnas, hälsoaspekten sätts helt ur spel när bara vinster räknas……..hm
  ps! Det finns många studier gjorda på denna superdunder produkt!
  Alla visar att de dödar virus mm…………kram på er

 9. Tack för utförlig information Anders. Jag har alltid (minst!) en flaska silver hemma och använder produkten både utvärtes och inombords vid behov ..efter behag. Jannes råd att ta 1dl silver vid magsjuka ska jag också dela med mig av. 🙂

 10. Svaret kan ligga i att silvret ökar syresättningen, ökar konduktiviteten i cellvätskorna samt dödar de mikroorganismer som kan vara den utlösande faktorn. Cancer trivs i en syrefattig miljö och cellerna sägs tappa sin elektriska cellpotential. Redan Robert O. Becker visade på 1980-talet att om man injicerar silverjoner på elektrisk väg i en tumör, så fick det tumören att försvinna.

  Candidasvampar och även andra svampar verkar vara en stor bidragande faktor i uppkomsten av cancer. Vetenskapen säger att många former av cancer beror på virus. Bröst-, livmoderhals- samt prostatacancer hör enligt forskare till denna kategori.

  Dr Erik Enby och Dr Tullio Simoncini har i sin forskning visat att cancer många gånger beror på svamp. Här kan du se en intressant intervju med Erik Enby: http://2op.se/2013/08/12/erik-enby-cancer-ar-svamp/

 11. Hej! Jag är mkt nyfiken på detta och undrar…
  Svamp på huden/underlivet – kan kollidialt silver hjälpa mot det? Hur gör man?
  Vid magsjuka – 1dl sägs ovan … Ska det drickas rent då? Eller blandas i vatten?

  Tack på förhand!

 12. Kan man använda kolloidalt silver som har ”gått ut” alltså passerat bäst före datum? Vad är det då i produkten som kan bli för gammalt?

 13. Vi har just börjat experimentera med kollodialt silver här hemma. Min frunhar haft en svampinfektion i underlivet som varit ett besvär i någon vecka. Hon har använt de receptfria läkemedel apoteket säljer.
  Efter att min mor gav mig en liter kollodialt silver, pga att jag har en tjurig infektion i kroppen, så provade bi att spraya detta på min frus underliv. Efter några timmar var besvären borta och har ej kommit tillbaks. Jag är normalt sett skeptiker till det mesta hokuspokus, men detta verkar vara väldigt effektivt inom vissa områden.
  Har ej själv sett resultatet, men mina föräldrar och syster svär att det går så for att de kan se sår läka framför ögonen på dem ifall de sprayar detta på såret.

 14. Anders Sultan

  Som du beskriver i din artikel så är ju silver ett mycket potent medel.

  Men hur ser Du på att man behandlar sportkläder mm med silver.
  Tester har ju visat att silvret är borta efter några få tvättar.
  Trots allt är ju silver en giftig tungmetall som via dessa behandlade kläder sprids rakt ut i naturen då reningsverken inte kan avskilja det.

  Hur går det med det som sväljs?
  Utsöndras det den naturliga vägen ?

  Jag har minnesbilder av att det finns en sjukdom bland dem som nyttjat kollodialt silver länge, där hud och naglar blir alldeles grå på grund av att kroppen inte kan göra sig av med överskottet.
  Kan detta undvikas och i så fall hur ?

  ERICOSCAR
  MARS 2014

 15. Konstigt att inte läkemedelsindustrininte har någon magsjukemedicin med detta silver. Kan kanske bero på att det är verkningslöst, men placebo är som bekant en utmärkt botare.

  he he

 16. Finnse det något som är farligt att använda tillsammans med kollodialt silver,kanske något ämne som man får i sig dagligen exempelvis klor eller för mycket intag av salt???

 17. LT
  Anders Sultan
  Min 28-åriga dotter, 2-barnsmamma har alldeles nyligen fått dignosen HPV-virus högrisk cancer på livmodertappen. Ska in för vidare undersökning och laser i september. Hon bor i England.
  Jag har på alla sätt sökt alternativ behandling för att hjälpa henne. Läst och följt dig samt kolloidalt silver 2.0 fb-gruppen, finner ingen info. Min fråga: Hur mycket Kolloidalt silver eventuellt MSM och D-vitamin rekommenderar du? Andra alternativ/behandling? Intag både oralt och vaginalt?
  Mvh
  Orolig mamma

 18. Hej jag har nyss köpt en flaska kolloidalt silver för att blanda ut det med vatten och dricka lite då och då. Och nu undrar ni varför och det är så att jag har i 5 månader har haft stora problem med illamående och dålig aptit och viktnedgång och matt i kroppen och frusenhet i kroppen som kommer och går varannan dag. Och har givetvis gjort en ganska omfattande utredningen med många blodprover avföringsprov med gastroskopi och koloskopi och röntgen av magen men allt ser bara bra ut och alla prover är bra. Men jag mår fortfarande inte bra och är givetvis fruktansvärt rädd att detta utvecklar till någon alvarlig sjukdomar och misstänker själv kanske att jag har lite problem med buksportkörteln. Och funderar på att göra en helkropps scanning med stor kropps undersökning för att verkligen veta vad som är fel på mig och ska pröva att dricka lite kolloidalt silver och se om jag blir något piggare iallafall. För sjukvården kan tyvärr inte göra något mer eftersom allt ser bara bra ut prover m,m och det är därför jag funderar på att göra en helkropps scanning med stor som kostar ganska mycket pengar och pröva att dricka lite kolloidalt silver

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här