Pensionär Gunnar Jonzon: Fredrik Reinfeldt – ”Vad tycks om att få leva på 6570 kr i månaden?”

56
524

Carl-Axel JonzonÖppet brev till statsminister Fredrik Reinfeldt – ”Det verkar nästan som om du försöker utrota fattigpensionärerna”

Hur var det Reinfeldt, så vitt jag kommer ihåg under valperioden var det inte tal om att Sverige skulle stå som ”fadder” för all världens folk inklusive lycksökare. Jag har tidigare lagt min röst på Moderaterna men nu är det stopp. Jag ser hur vårt land förstörs och jag är inte ensam om det. Vem man än talar med så svär de ve och förbannelse över hur landet sköts. Jag vet inte hur du tänker, borde du inte först se till att vi svenskar har det bra och låta andra länder ta hand om sin befolkning.

Om du nödvändigtvis vill hjälpa andra länder gör det på plats, det blir billigare. Kom inte dragande med att det är krig och att de behöver hjälp. Startar man krig så skall man också ta konsekvenserna.

Som jag ser det borde du städa i eget hus, det finns en hel del att göra. Du kan väl börja med hon som får lön av ”biståndspengarna” tjugo miljoner men det är väl småpotatis för dig. Felet med er akademiker är att ni helt saknar verklighetsbakgrund. Man kan inte få kännedom om hur verkligheten ser ut för människorna genom att besöka en fabrik där allt är tillrättalagt för besökaren.

En annan sak är ”romerna” som du med rätta menar diskrimineras. Ja det är dom det, men hur är det med den egna befolkningen? Hur är det med pensionärerna? Vad tycks om att få leva på 6570 kr i månaden? Han med ”hårknuten” hade fräckheten att erbjuda 100 kr i påökt. Samtidigt slår ”bromsen” till nästa år och tar tillbaka hundralappen. Kan du förklara hur man skall ha möjlighet att besöka tandläkaren när merparten av pengarna åtgår till läkarbesök, medicin och resor?

Nu när vintern kommer behöver man inköpa både kläder och skor, vilket man inte hade råd med förra vintern. Jag läser vidare att du förordar att kvinnor skall ha samma mänskliga och ekonomiska samt sociala rättigheter som män. Men pensionärerna räknas de inte till gruppen människor? Menar du att vi pensionärer är ”boskap” som kan utfodras efter behag.

Vi pensionärer får lida för att invandringen tar pengar som egentligen borde fördelas till oss fattiga. Jag vet inte vilken lön du uppbär för att förstöra Sverige, men jag gissar på c:a 150,000 kr. i månaden. Så du torde inte ha problem med tandläkarbesök och det har inte de där man inte får kalla ”svartskallar” heller för dem kostar ett besök 50 kr till skillnad för oss svenskar där en tandutdragning av en hörntand kostar i runda tal 850 kr det är inte möjligt med den låga pension du utbetalar. Det är oftast inte bara en tand som är felaktig. Under årens gång har det blivit mer än ett fel på tänderna och än mer blir det. Det verkar nästan som om du försöker utrota fattigpensionärerna.

Alla varor och tjänster blir dyrare men pensionären kompenseras inte, snarare tvärt om. Som jag tidigare nämnt så får du inte min röst i valet nästa år, gissa gärna var du tror den hamnar. Nej det skall ”Fan” vara svensk och pensionär.

Bättre vore att vara Somalier, då kunde man känna sig lycklig fri och ekonomiskt oberoende i varje fall om man jämför med den usla pension somliga av oss åtnjuter. Men det är väl så att det är enklare att slå på den som ligger, de svaga behöver man inte ta hänsyn till, de är ändå ofarliga och för liten skara som röstar, och det vet du. En annan variant är att du inser att du inte kan vinna valet och kanske inte vill det heller, lättare att välta över skiten på nästa regering så går du fri och är utan ansvar.

Ruttenheten inom politiken har länge osat illa, svågerpolitik-tjänster och gentjänster är något man sett genom åren men vad kan man göra? Så fort någon får makt så missbrukas den. Det tycks vara praxis i stället för undantag. En förklaring till vad jag nämnt i brevet ombeds.

Pensionären Gunnar Jonzon

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

56 KOMMENTARER

  1. Arbetslösa jagas med blåslampa, fattigpensionärer lever under existensminimum, sjuka får inte den vård de behöver. Om man nu valt att lägga de pengarna på invandrande, så får man ta sitt ansvar att erkänna det och förklara varför. Det finns ingen rasism i den frågan tycker jag. Arbetslösa skall söka de jobb som de arbetat med i 35 år och inte längre orkar med. Jag tycker det är ett förbannat samhälle utom för invandrande.

  2. Instämmer helt, Ruben. Egentligen tycker jag att Newsvoice borde vidröra ämnet massinvandring som är högaktuellt i Sverige. Kanske en tur förbi Affes statistik-blogg skulle kunna väcka en sömngångare eller två, men det finns klart mycket mer belägg för att det förekommer och inte alls är ett påhitt eller en konspirationsteori. Genom att beröra det ämnet skulle Newsvoice, trots rakt igenom faktagrundad nyhetsrapportering om den situationen, få ta emot rejält med påhopp från det uppenbart pk-styrda sverige, så jag förstår helt igenom varför det bara är önsketänkande från min sida att Newsvoice skulle ge sig på den biten. Självklart tror jag att Sassersson känner att han har för mycket att förlora på det, och jag förstår detta fullkomligt. Det är tyvärr extremt synd att journalistik i Sverige i majoritet, av rädsla eller andra orsaker, undviker det ämnet. Det finns en anledning till att invandringen är bland det mest känsliga, farliga och tabu-belagda ämnet man borde diskutera om idag, men om fler skulle ta tag i det, då hade det inte sett ut som det gör idag. Min poäng är att allt annat än total tystnad är att föredra.

  3. Vänd grupperna emot varandra, se åt fel håll, politikerna lyckas enkelt dölja det du inte skall sätta focus på. Det finns säkert en agenda med Sveriges nuvarande invandrar politik. Tyvärr är denna agenda inte helt rumsren om vi skulle analysera den. Krig och förtryck är de främsta orsakerna att människor tvingas att fly eller lämna sitt land. Mig veterligen är det ingen politiker som klart och tydligt protesterar mot detta. Vi får dras med att betraktas som invandrarfientliga för att vi vågar jämföra faktiska orättvisor i vårt samhälle. Vi ställer olika partiers åsikter emot varandra för att kunna urskilja om de är värda att röstas på, vi jämför olika faktiska samhällsproblem för att kunna försöka förstå. Jag har ännu inte hört någon av företrädarna för våra politiska partier som kan ge tydlig förklaring till varför det skapas invandrarfientlighet eller rättare sagt invandrar politisk fientlighet. Fientligheten kanske inte riktar sig åt individen utan generaliseras till att bli grupper och därmed blir vi sk rasistiska. Tråkigt men sant, tyvärr får vi bara ytliga och förvrängda svar av våra politiker. Så hur kan vi acceptera att vissa grupper i vårt samhälle ska ha mindre social och ekonomisk trygghet än andra? Hur kan vi låta oss hålla käft när vi faktiskt varje dag hör om hur svårt många pensionärer, arbetslösa, ensamstående med barn och många invandrare/flyktingar har det ekonomiskt. Klyftorna i vårt samhälle ökar och vilket parti ska lösa detta? Jag arbetar i Norge där har man en politik som inte skulle göra sig i Sverige och det är lätt att tycka de är eller för en politik som kan verka invandrarfientlig men är det verkligen så? De flesta invandrare/flyktingar jag möter här har arbete eller är på gång med ett. Kanske är det så att integreringen i samhället är att behålla sitt självförtroende och möjligheten till att försörja sig själv är en grundförutsättning för att bli aktivt delaktig i samhället. Visst finns sk invandrarfientlighet/rädsla i Norge också men inte på långa vägar som i Sverige, samt att du är inte automatiskt rasist eller fientlig för att du tycker till i politiska frågor som berör ekonomi, arbete, socialhjälp osv som hänger ihop med människors möjlighet att kunna klara sin egna försörjning. Jag tycker det har gått troll i begreppet invandrarfientlig/rasist och de faktiska orsakerna till att det har blivit och är som det är sopas under mattan…..

  4. Ni alla som här är kritiska till invandrare. Ni har säkert ett gästrum som ni kan upplåta till en familj med barn. Säkert räcker er lön till att bjuda dem på mat också.
    Sen skall vi se hur invandrarvänliga ni är efter några månader.

  5. @Kjell: Förstår inte jämförelsen. Är detta något Du tvingas till idag? Eller tror du att du i framtiden skall tvingas att husera invandrare i ditt eget hem? Förvirrat…

  6. det de handlar om är att lägga skulden på invandrarna istället för dom riktiga bovarna frimurar politikerna som som stiftar lagarna spelar ingen roll om det e höger ir vänster som o välja mellan äpple o påron svenska folket måste vakna upp o se genom kulliserna reinfeildt är bara en mupp det e carl bildt som e bossen han som gick fram först till obama när han landande på arlanda alla topp politiker nästan e styrda av bankirerna förutom några palme anna lindh kennedy o några till vi vet ju vad som hände med dom rösta på piratparti då får vi iallafalll tillbaka våran frihet bajs på fra o alla andra förtryckare och jag är inte rascist men jag tycker vi borde ta hand om vårat eget folk först innan vi kan ta hand om andra jag vet själv att våran invandrar politik är ett skämt min tjej kom från filippinerna o skulle lära sig svenska på sfi det var ett skämt det var ord jag inte kände igen och inte hört talas om så jag kollade boken den var från 1982 samma år som jag föddes dom vill inte att invandrare ska lära sig dom vill att dom ska gå på bidrag för kommande kollapsen den e nära vårat sociala system är redan över belastat jag vet folk som går på socialen som koster 50 000 i månad bara för ett rum sverige har blivit ett skämt

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här