Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

IC: Forskningskonferens oas i svensk ”homeopatiöken”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 oktober 2013
- NewsVoice redaktion
David Finer

David FinerIngenting är IC:s reportrar främmande. Nyligen rapporterade vi från den europeiska skeptikerkonferensen i Stockholm. Nu har vi besökt den första nordiska homeopatikonferensen i Göteborg. Allt för att bibringa våra läsare heta nyheter från forskningens och debattens frontlinjer. Om Sverige varit ”ett homeopatiskt öken”, som dr Peter Fisher, Storbritannien inledningsformulerade, var mötet en vederkvickande oas, åtminstone för de redan frälsta.

Text: David Finer IntegrativeCare.se

Konferensen gick av stapeln på anrika Nordiska Hälsovårdshögskolan (NHV) i Göteborg, och jag kommer på mig själv med att undra hur dess personal skulle gilla att deras ärevördiga lokaler – en gång del av en örlogsbas – invaderas av homeopater, som i vissas ögon kommit att representera pseudovetenskapens främsta förtrupper.

Men då påminns jag om att NHV:s 2003 antagna forskningspolicy anger att NHV ska vara gränsöverskridande, involvera olika professioner, arbeta interdisciplinärt, kombinera medicinska, sociala och andra synsätt samt arbeta inom olika forskningsparadigm och med olika metoder.

Så det verkar som vi hamnat på rätt ställe!

Läs hela artikeln på IC



Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Homeopati