4 oktober – Den giftiga kanelbullens dag

20
367

Kanelbulle

Idag är det Kanelbullens Dag. Den är tillverkare av mjöl, socker och margarin som har instiftat dagen. Kanelbullen är verkligen ett koncentrat av onyttigheter. Sprängfull av vitt vetemjöl och socker. Är den dessutom bakad på margarin, kanske rent av härdat margarin, är den en riktig giftbomb. / Dr Annika Dahlqvist

Foto: Wikimedia Commons


Relaterat

http://Kanelbullensdag.se

Dr Annika Dahlqvists blogg


 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

20 KOMMENTARER

 1. När jag ser en kanelbulle vill jag äta den.
  När jag börjar äta den smakar det gott.
  När jag närmar mig slutet av bullen börjar det bli äckligt.
  När jag ätit upp bullen känner jag mig lurad av bullen och jag ångrar mig.
  Jag går och borstar tänderna och hoppas att det neutraliserar lite av den negativa effekten.
  Jag får en kanelbulle-inside-upplevelse.
  Jag blir lite pigg av sockret.
  När insulinchocken kommer blir jag trött.
  Nu tänker jag på bullen igen, att jag aldrig borde ha tagit den.
  Jag undrar hur jag ska få bättre disciplin att motsätta mig frestelsen att någonsin äta kanelbulle igen.
  På kvällen springer jag 3 km för att motverka fettbildningen.
  När jag springer tänker jag på bullen.
  Jag inser att jag har en relation med en kanelbulle.

 2. En kanelbulle är inte ett dugg ”giftigare än Hönökaka eller Barkis. Det finns massor av bakverk som är betydligt onyttigare än en kanelbulle. Dr. Annika ska vara försiktig med vad hon säger för jag hör att det brister i kunskaperna om mat. Då är det bättre att vara tyst och inte uttala sig.

 3. Jag hoppas att din dikt (eller vad kallas det?) inte är helt genuin, Torbjörn. För om det verkligen är så du känner så är det inte alls hälsosamt, tycker jag.
  Jag vet inte vilka eventuella hälsoproblem du har – men övervikt kan knappast vara ett av dem.
  Om du verkligen vill ha en kanelbulle på Kanelbullens dag, så ät en kanelbulle och njut av den!

 4. RMG49, du tillämpar argumentationsteknik som gränsar till Ad hominem, lektion 50 i Skeptikerskolan

  Det är vetemjölet, sockret och margarinet som tillsammans är skadligt. Det blir en insulinchock i blodet och fettet är av sämsta sort. Om en Hönökaka eller något annat innehåller samma mix blir dessa självklart lika skadliga.

  Annika har ju aldrig påstått att en kanelbulle skulle vara skadligare än Hönökaka eller Barkis. Så ditt resonemang är mer ett personpåhopp (ad hominem) än att du diskuterar sakfrågan.

  Jag tycker absolut inte Annika Dahlqvist ska vara tyst. Hon gör en mycket stor nytta i Sverige.

  Vilken nytta har du gjort förresten när det gäller svensk folkhälsa?

 5. Denna skräckpropaganda som denna kvinna spruder runt om landet gör ofantligt mycket större skada än en kanelbulle. Om herr Sasserson och fru Dahlqvist slutade att bli upprörda över alla små ting och passade på att njuta lite av livet kanske ni inte skulle vara så bittra?

 6. Jag kände samma sak Torbjörn med RMG49 kommentar.
  Jag kan förstå de som är känsliga mot socker och liknande. Kanelbullens dag är inte deras dag. Däremot tar jag gärna en kanelbulle ibland. Sedan kan man undra varför dessa patetiska specialdagar uppstått? Jag läste även på en blogg att på Söndag är det gräddtårtans dag. Ät och frodas gott folk, men var försiktig 😉

 7. Sassersson,

  Skönt att höra, då blev din dikt genast lite roligare (det var inte min avsikt att sabotera). 🙂

  Jag är inte läkare, jag blev bara lite bekymrad. Så jag kan vara fel ute när jag oroar mig för någon som eventuellt skulle ha de tankar som uttrycks i din dikt. Tänkte jag.

 8. Idag stack min chef till mig den godaste kanelbullen jag nånsin ätit. Den var fortfarande varm från ugnen och smälte i munnen. 🙂 Vi kan ju inte bara tänka på den fysiska kroppen. Vi har ju andra ”kroppar” också som måste tillfredställas.

 9. Daniel kl 19:01. Är du medveten om att statliga SBU bara för några dagar sedan kom ut med en rapport som visar att LCHF:arna har rätt angående kolhydraterna? Livsmedelsverket struntar nu i det eftersom de agerar i linje med industrin, gamla förlegade principer och prestige.

  Jag måste erkänna att jag gillar gifflar och jag kan kan äta dem utan att må illa efteråt.
  Antar att jag är en giffelmänniska.

 10. Det är en strid om mättat fett eller inte. Jag är för mättat fett och mår bra av det. Dietister och andra pratar om ”rätt fett” men ingen har förklarat vad som är ”rätt fett” och vad det betyder.

 11. Socker mjöl margarin o JÄST….perfekt för att göda cancerceller, diabetes och fettma som får dina blodådror att klägga igen samt få dina tarmar och mage att bli dåliga!
  Ni som äter detta, varsågoda men betala er vårdkostnad själva!!

 12. Det enda som är nyttig med kanelbullen är just kanelen,många (60% av vita människor) är glutenintoleranta och borde inte äta gluten,samt i tom ekologisk mjöl finns för mkt kadium. Margarin är rent vansinne att äta,smör är bäst -och ekologisk förstås. Det är bäst för människan och kon mår bra också när vi tar hand om den!

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här