KI söker ny universitetsdirektör – Bengt Norrving slutar

3
132

KI söker en ny universitetsdirektör. Den tidigare direktören Bengt Norrving slutar.

”Universitetsdirektören är vidare chef för den centrala universitetsadministrationen – Universitetsförvaltningen – med ca 360 anställda. Denna uppgift är för närvarande delegerad till den administrative direktören. Organisationen är komplex och kraven på effektivitet i de administrativa systemen är höga och uttalade. De administrativa systemen ska kännetecknas av kostnadseffektivitet, professionalitet och hög servicenivå”, skriver KI i sin annonsering av tjänsten.

Läs mer på KI eller ladda ner PDF


Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

3 KOMMENTARER

  1. Under de senaste åren har vi kunnat se hur oproffsig hantering av informationssystem kan slå ut hela landsting. Det är inte bara de administrativa it-systemen som råkar illa ut, även patienter. Jan Zetterdahl håller på att räta upp it-systemen inom Stockholms Läns Landsting . It-direktören Jan är i full färd med att rensa och standardisera landstingens system. SLL har ca 43 000 personer anställda. Det finns 35 000 pc-arbetsplatser i landstinget. Jan Zetterdahl säger att om det går att spara en tusenlapp om året på var och en så handlar det om 35 miljoner i ett slag. Och det är egentligen inga konstigheter att klara. Vi siktar mot att spara 2 000 kronor per pc – totalt 70 miljoner kronor. Pengarna kan användas bättre i vården. Ett bekymmer som man har just nu är att upphandlingen av det tänkta journalsystemet Take Care har överklagats. Ett samarbete inom området pågår mellan SLL, Västra Götalandsregionen och Region Skåne . Vågar man hoppas att vi kan se början på en ensning av vårdens it-system i hela landet? Vad kan SKL , Sveriges Kommuner och Landsting, bidra med för förverkliga denna vision? Förhoppningsvis kommer kraven på att medicinsk mjukvara ska vara CE-märkt och uppfylla kraven i det medicintekniska regelverket. Du hittar en mycket intressant intervju med Jan Zetterdahl hittar du på Upphandling24.

  2. Ja det kräver säkerligen sin man för att undanhålla allt fiffel med anslag och donationer för offentligheten. Osher byket är ett tydligt exempel som blev uppenbart pga pompös klantighet. Som lite smäll på fingrarna på den skyldige rök dekanustiteln och sen stängde man igen all dokumentation och blockerade alla samhällssystem för vidare avslöjanden. Försnillningen av medel till de privata företagen av statens pengar till KI, får givetvis inte störas, utan det behövs kompetent personal för att sköta det……….skitjobbet!!

  3. Det är bestämt redan vem tar över. Det finns mycke pengar och många är inblandade.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here