Vår tids civilisation – Hur vill vi bli ihågkomna?

3
106

Det kanske inte är den första tanken som slår oss när vi dagligen rusar runt mellan alla ”måsten” och distraktioner, men snälla du, stanna upp en minut och fundera på vad framtida generationer kommer att säga om oss.

Tror du att det blir en hyllning till våra uppfinningar, demokratin, föräldrarpenning eller massproduktion? Nej, definitivt inte! Vi kommer att tituleras som de dummaste, grymmaste och mest egoistiska människorna i hela världshistorien.

Ingen civilisation har mer på sitt samvete än vi. Krig, politiska konflikter, avskyvärda arbetsförhållanden, social utslagning, massvält, självmord, fysiska och psykiska sjukdomar, brottslighet, prostitution, utrotning av djur och växtarter, djurplågeri, naturförstöring, stress .. orkar du mer!

Ska du rusa vidare nu, eller ta ditt ansvar? Då menar jag inte sopsorteringen, utan övergången från ett egocentriskt till ett empatiskt samhällssystem. Vet du inte vad det är? Googla!

Christer Nylander

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

3 KOMMENTARER

 1. För att detta ska bli verklig så borde vi sluta vara rädda och sluta kämpa för att överleva. Hela vårt tankesätt måste förändras.

 2. Framförallt måste vi stå för allas lika värde. Och inte tro oss vara förmer.
  Med allt det inbegriper.

  Kanske dags att se vilken värdegrund man själv manifesterar i sitt dagliga liv. Vi bör se varandra i ögonen och ge ut vår kärlek, den som skrämmer oss och samtidigt är så livsbejakande. Våga möta dig själv och dina svagheter och rädslor.

  Tänk på hur du mår när du läst något som påverkar dig mycket starkt och som ger dig en känsla av stor ömhet och energi i ett flöde av kärlek till dina medmänniskor.

  När det varit en stor katastrof till exempel och någons insats betytt en enormt stor omvälvning för drabbade för hjälp och vård.
  En katastrofs ödeläggelse eller olycka visar oss vilket fokus vi ska ha. Alltid.

  Liv är viktigt. Även ditt.
  En dag kanske du själv behöver empati, kärlek och hjälp.
  Det vill du väl få då?

  Börja ge ut nu, så säkrar du vår framtid.
  Vi ska alltid hålla fokus på vad som är absolut viktigast och sant i alla situationer och våga stå för att vi är kapabla till mycket mer kärlek än så här…
  Kram

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here