Har Schweiz framtidens politiska system? Medborgarveto, medborgarmotioner och medborgarlön

5
843

Bill Still förklarar det Schweiziska undret som kan rädda Sverige. Genom medborgarveto kan folket stoppa korruptionen inom politiken. Folket kan skriva sina egna riksdagsmotioner och alla medborgare är en garanterade en grundlön.

Schweiz karta

Tips från Kristoffer Hell


5 KOMMENTARER

  1. En liten början. Medbörgarlön är bra, men problem uppstår när maktens folk finner för gott att höja priserna utan att höja lönerna. detta sker som bekant utanför de politiska korridorerna med med dessas goda minne.
    Back to basics…..

    Vi måte helt enkelt göra oss av med hela det ekonomiska systemet om den här civilisationen skall ha någon positiv framtid.

  2. Och detta med max 12 gånger högre lön än d3n sämst betalde driver upp lönerna då direktör krösus vill höja sin egen lön!

  3. @Danne
    Om nu Bryssel själva kunde komma på att påbörja en regionindelning för att kunna hålla ihop skapelsen EU mera än över nyåret så blir ju Östersjöblocket med Norden och Baltikum ett bra ställe att lobba in projektet i.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here