Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

SvD: Är det rätt att röja anonyma näthatare?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 11 december 2013
- Torbjörn Sassersson

brannpunkt-svd

Carin Stensson: “Tidningen Expressen fortsätter idag att röja identiteten på politiker, företagare och chefer som har postat anonyma, ibland grovt rasistiska inlägg på olika forum [internettroll]. Piratpartiets Anna Troberg är kritisk i en debattartikel och menar att rätten till anonymitet ska skyddas på nätet. Rätt eller fel? Vad tycker du?”

Det här redaktörens åsikt:

Men vad är det för politiker etc som låtsastycker en sak i det offentliga och under ytan är rasister?

Varför ska vi ha ett övervakningssamhälle där statsmakten fritt kan läsa och dokumentera medborgarnas åsikter medan folket aldrig får veta vad eliten har för åsikter?

Erfarenhet visar att det enda sättet att komma åt näthatarna är att avslöja deras identiteter. Då börjar de gråta som mobbarna i grundskolan. Tack vare medierna får vi maktbalans.

Tack Expressen för ert arbete.

Posta din åsikt på SvD

Torbjörn Sassersson, redaktör


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq