Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Fd Merck-läkare förutspår Gardasil kan bli största skandalen i medicinsk historia

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 april 2014
- NewsVoice redaktion

Bernard DalbergueDen fd Merck-läkaren Dr Bernard Dalbergue intervjuades avtidningen Principe de Santé. Dalbergue berättar om sina erfarenheter från läkemedelsindustrin och hur han blev förförd av det senaste modet, snygga bilar, pengar och förskingring. Efter 20 år  sa hans samvete att det var dags att sluta.

Text: Vaken.se | Foto: Faksimil från video nedan

“I intervjun berättar doktor Dalbergue berättar om sin förvåning när Marcia Angell, tidigare chef för den ansedda New England Journal of Medicine, lämnade sitt jobb eftersom hon trodde att läkemedelsindustrin manipulerat den kliniska forskningen och kontrollerade alla uppgifter som kom till allmänhetens kännedom. Hon, liksom många andra, menade att vetenskapliga studier som på ytan beskrevs som objektiva och oberoende, i själva verket var skrivna av läkemedelsindustrin.”

Läs mer på Vaken.se


Video: Dailymotion.com



Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq