Stures fru dog efter 15 elchocksbehandlingar

74
863

sture-elchockerIstället för medicinsk vård för sin sjukdom, elchockade psykiatrin Stures fru Marianne tills hennes familj satte stopp för det. Psykiatrin gjorde hennes sista tid i livet till en plåga. Hur länge skall psykiatrin få fortsätta ge elchocksbehandlingar?

Text: Peter U Larsson

Jag har skrivit denna artikel för att Mariannes (Stures fru) död inte skall falla i glömska och nonchalant ignoreras av psykiatriker fulla av bortförklaringar.

Vi kunde läsa om denna hemska historia på Sveriges Radios hemsida för några dagar sedan: Stures fru dog efter 15 elchocksbehandlingar; Felbehandlades – kvinna fick 15 elchocker; Patient fick elchocker i onödan – P4 Västernorrland.

”Elchocksbehandling, elbehandling eller electro-convulsive treatment (ECT) innebär att man sänder mellan 70 till 460 volt genom hjärnan, från tinning till tinning (bilateral ECT) eller från ena hjärnhalvans framsida till dess baksida (unilateral ECT). Detta orsakar kraftiga och långvariga kramper som vid ett epileptiskt anfall.”

Elchocken vid ECT-behandlingar är så stark att nuförtiden söver man ner patienten och ger muskelavslappnande för att inte riskera frakturer vid de kraftiga kramperna. Trots detta har flera drabbade vittnat om svåra tandskador (!) efter ECT-behandlingarna.

Sture säger i en intervju i Sveriges Radio:

”Hon försvann för oss.. Både mentalt och kroppsligen. Hon försvann … Hon var inte min fru och inte morsan åt jäntorna. Vi led ju med henne, men vi förstod absolut inte hur hon led invärtes, på den här förbannade – ursäkta uttrycket – behandlingen. Det är det som känns än idag … för jag har lite mardrömmar faktiskt, än idag, tårarna kommer … om Anettes lidande och det känns för jävligt, helt enkelt”.

”Hon sa: ’De kommer att ta ihjäl mig med den här strömmen’. Och det känns för jävligt, helt enkelt.”

De anhöriga vädjade till läkarna att avbryta elchockerna, men fick inget gehör. De fick till slut gå in och avbryta det hela. Läkarna ville fortsätta elchocka Marianne och öka strömmen ytterligare.

En socialdemokratisk politiker skriver om Mariannes, Stures fru, död på sin blogg:

Elchocker hör inte hemma i någon form av vård, kvinna död…

Jag finner inga ord för detta vedervärdig. Jag är så förbannad och ilsken över vår så kallade vård till stora delar inte är så där väldigt bra eller human.

En annan drabbad av ECT-behandlingarna sa till Dalademokraten i artikeln: ”Fick minnesproblem efter elbehandlingar”:

”Det hela inträffade 2005 och hon lider än i dag av minnesförluster som inte har försvunnit under de här snart nio åren. Kvinnan skriver bland annat så här i sin anmälan: ’…måste ha minneslappar överallt för att komma ihåg läkarbesök, möten med mera. Men minns ofta inte ändå. Tappar ord, irriterad och frustrerad. Städning orkar jag inte, lider av fatigue, kronisk svår trötthet. Mina anhöriga och vänner känner inte igen mej mer, de undrar vart den glada, tokroliga tjejen tagit vägen. Min mamma har alltid sagt att jag förändrades efter ECT-behandlingarna’.”

Socialstyrelsen har fortfarande allvarliga brister i statistiken och uppföljningen av ECT-behandlingarna trots att de har blivit JO-anmälda för detta 2009.

Några artiklar:

”Socialstyrelsen kritiserar ECT-rapporteringen”

”Socialstyrelsen och den katastrofala icke-rapporteringen av elchocker”

Psykiatrin har bedrägligt förskönat behandlingen så att den ser bättre ut nuförtiden – men själva elchocken som drabbar patientens känsliga tankeverksamhet – är samma eller värre än förut.

När elchockade och bedövade patienter tillfälligt har glömt sin depression och stängt av sina känslor, kallar psykiatrin det ett lyckat resultat. Chocken släpper sedan och problemen och känslorna kommer tillbaka – då sätter psykiarin in underhålls-ECT.

”Varför elchocker ibland tycks fungera”

Psykiatrin vill öka elchockandet av barn

Många människor har rapporterat om skador efter elchocker. Jag tycker verkligen det är hemskt att psykiatrin får lov att fortsätta att elchocka människor – bla. barn, gravida, äldre och under tvång. Psykiatrin planerar dessutom att öka antalet elchocker till barn i Sverige via BUP.

 • Hur kan man elchocka barn?
 • När skall media och politikerna vakna och inse att elchocksbehandlingarna (ECT) är en förlegad och grym behandling som psykiatrin använder som en dålig ”quick-fix”?

Psykiatrin har idag fullständig monopol på lösningar vid depression. Patienterna har ingen valfrihet utanför den psykiatriska världen av diagnoser, psykofarmaka och elchocksbehandlingar. Är det inte dags att vända blicken mot icke-psykiatriska lösningar och satsa resurserna på alternativa behandlingar?

Text: Peter U Larsson


Referenser

”Stures fru dog efter 15 elchocksbehandlingar”

”Felbehandlades – kvinna fick 15 elchocker”

”Patient fick elchocker i onödan” – P4 Västernorrland • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

74 KOMMENTARER

 1. Peter starta en fond för kliniska studier av alternativa behandlingar för psykiatriska problem. Finns nog många som skulle skicka en slant till den. Finns säkert duktiga terapeuter som skulle ställa upp för en mycket blygsam ersättning också.
  Sen tror jag vi behöver bli mer konfronterande och inte bara skriva insändare på nätet även om det också är viktigt. Vi borde organisera oss, starta regelbundna möten, ta fram strategier, bedriva uppsökande journalism, ställa politiker mot väggen och sprida ut deras svar via den alternativa median.

 2. Fruktansvärt att detta öht får förekomma då denna ”behandling” saknar vetenskaplig grund och egentligen är ett experiment under tortyrliknander former.
  Det finns inget försvar för denna ”behandling” och ansvarig psykiatriker borde ställas inför rätta för det som detta faktiskt resulterade i. Psykiatrisektens övergrepp måste få ett slut och dessa totalitära metoder likaså. Det minsta man kan begära är att alla måste ges möjlighet till att själva välja behandlingsmetod och korrekt informeras om tex biverkningar INNAN något göres. Informed Consent. (upplyst samtycke) som redan har stöd i lag.

 3. dagens psykiatrin är en oäkta dotter till St.Inqvisition,de är mördare och borde behandlas som mördare enligt principien ”öga för öga” ”lidande för lidande” ”liv för liv”.
  det finnes ej något vetenskaplig bevis att psyksjugdomar existerar,varje psykiater är en schamann likt dr.Mengele och bör ej betalas av skatte medel.

 4. Establisemanget har lyckats lura oss med begreppet sjukdom. Vi är ju bara 1 trillion celler. När cellfunktionen försvagas kan vi få olika typer av manifestationer. Beroende på dna och arv har vi olika svagheter som har överförts på oss från våra föräldrar. Vi är också utsatta för mängder med strålning, gifter och föroreningar som på sikt bidrar till att försvaga cellfunktionerna. Detta tillsammans med stress och dålig diet ger vad västvärlden kallar för depression.

  Det finns således inget som en sjukdom. Det är inte frågan om att depression är en sjukdom. Utan det är en manifestation av svag cellfunktion. Det som varje individ bör göra är att sträva efter att stärka cellfunktionen i varje cell i hela kroppen. Då försvinner ”känslan” av depression av sig självt.

  Många har problem med att våra hjärnor blir överbelastade med toxiner. Läkarna vill ju lura oss till att tro att bara blodsystemet har någon betydelse för hjärnan och att reningen sköts via venerna. Men faktum är att hjärnan har lymfsystem som sannolikt är överbelastat för de allra flesta pga. av våran extremt giftiga diet. – läs köttbullar , makaroner massor av mjölkprodukter.

  För att läka hjärnan i detta sammanhanget krävs uteslutande bär och frukt som bidrar till minimal belastning för lymfsystemet och samtidigt hjälper till att läka cellerna.

  Det skulle sannolikt ha räddat din fru i ett tidigt skede. I tillägg finns det massor av örter som visat sig vara mer effektiva än konventionella kemikalier som psyikiatrikerna delar ut.

  Några exempel: Gurkmeja, Saffran , Magnolia bark, Catuaba, Graviola, Passionsblomma, Johannes Ört, Scullcap, m.fl finns 100-talet örter till som har direkt eller indirekt verkan på hjärnan.

  Det finns ingen kemikalie som har de positiva egenskaperna som krävs för att läka hjärnan i detta tillfället. ECT kommer garanterat att förvärra situationen mångfaldt om vi kollar på cellulär nivå.

  Beklagar din förlust och fortsätt tala ut emot ”ROCKEFELLER MEDICINEN”.

 5. I en tid när allt fler länder drar ned och avskaffar ECT som behandlingsmetod så gör svensk psykiatri precis tvärtom. Man ökar användningen och tillämpar den på fler indikationer och på nya patientgrupper. Detta är vansinne! Svenska psykiatriker som inte vill använda ECT mobbas och fryses ut på sina arbetsplatser. Det fuskas med statistik och det döljs skador och dödsfall som inte rapporteras. Vad är det för sjuka intressen som ligger bakom detta?
  ECT är en hjärnskadande behandling. Det finns alternativ. Bort med ECT – nu!

 6. Det är bara för sorgligt hur psykistrin verkar leva i en annan ”behandlingsvärld” Jag är en av de skadade och ska kämpa med allt jag har för att ALLA vi som utsatts för denna fruktansvärda behandling skall få upprättelse, eller som i Stures fall, de anhöriga! Vi måste stoppa ECT nu! Det finns ingen bevisning att det fungerar med ECT, däremot finns massor av skaderapporteringar!!

 7. Jag håller med om att ECT är åt helvete och jag kan inte förstå hur det kommer sig att skiten används i vårt land. Men under ytan här, från Peter U Larssons sida, ligger en generell attack mot psykiatrin i stort tillika en antydan om att alternativ till behandlingar inom psykiatrin är bättre. Han anser också att vi som människor inte har någon valfrihet att välja någon annan behandling.

  Sanningen är att vi har all rätt att välja vilken alternativ behandling vi önskar, så länge det inte rör sig om något som strider mot lagen. Att vi inte får den bekostad är en annan femma. Jag är övertygad om att det finns väldigt många korkade och inkompetenta psykiatriker i vårt land, liksom jag är övertygad om att det finns väldigt många korkade och inkompetente ’alternativare’. Båda sidor leder till tragedi.

  ’Alternativa’ behandlingar har också baksidor. Vi har landet fullt av självutnämnda terapeuter (det är ju ingen skyddad titel) som drar igång en jäkla massa processer i människor som söker hjälp och som sedan saknar kunskap om att hjälpa dem att komma igenom det svåra. På en del håll verkar attityden vara att ’allt är bra’, vad fan som än händer. För det är ju andligt, eller något ditåt.

  Liksom det går att gräva fram skräckhistorier från psykiatrin är det lika lätt att gräva fram skräckhistorier från alternativa sidan. Jag har förstått att det erbjuds någon form av behandling inom exempelvis scientologin som ett alternativ och från det hållet är det ju extremt lätt att hitta fruktansvärda historier. Men vi kan lika gärna blicka mot diverse företag som erbjuder kurser hit och dit i Indien osv (för en sjuhelsikes massa slantar) som slutar med att människor fullständigt alienerar sig själva och skjuter bort sina familjer.

  • Teoretiskt sett kan man välja vilka alternativ man vill (om man inte blir tvångsvårdad) men i praktiken är det så att det är psykiatrin och deran bundsförvanter Läkemedelsindustrin som människor har råd med eftersom detta är skattefinansierat medan alternativen inte är det.

 8. Hvor er det trist mine tanker til Mariannes familie. Psykiatrien må vågne op Jeg er selv skadet efter 12 ECT. Behandlinger og har store skader på Bla. Hukommelsen koncentrationen samt masive indlæringsvanskeligheder.

 9. Jag blir mållös när jag läser sånt här. Det är ren barbari och ingen hjälpande hand. Jag har också sett på nära håll hur förödande psykiatrins metoder är. Fram för humana alternativa behandlingar!

 10. Ja svenskarna är utsatta för ett tortyrliknande experiment av gigantiska proportioner som pågått alldeles för länge. Psykiatrin borde fråntas alla sina befogenheter och ställas inför rätta. Detta är en ännu större vårdskandal än neurosedynskandalen på sin tid.

 11. El-chocker behandling (ect) bör stoppas. Man blir inte frisk, man bedöver människans känslor. Detta är tortyr metod.

 12. Så hur reagerar våra politiker på behandlingar som skadar eller till och med tar död på patienter?? Vidtar man åtgärder? Använder man försiktighetsprincipen?
  Hur reagerar Psykiatrin när fler och fler kommer ut med sina berättelser om hur deras liv blivit förstörda av ECT? Vidtar man åtgärder?
  Ja, man vill ÖKA användningen av elchocker!
  Man gör precis tvärtemot! Istället för att utvärdera och vidta försiktighetsprincipen så vill man utsätta fler och fler för en metod som bevisligen kan ge människor svåra minnesstörningar. förstörda liv och i värsta fall en för tidig död.
  Elchocker är skadligt och det är dags att inse att detta är ett övergrepp som finansieras med våra skattepengar!

 13. Det är jätte hemsk 🙁 döda folk laglig utan vapen 🙁 svag läkare som är olämplig och kan inte hitta ursaken bakom människa sjukdom 🙁 stakars Sture och hans fru 🙁
  Min farbror också fått en elchock 3-4år sen i Göteborg och han bara blev sämre,
  Någon måste stoppa de. Vi måste stoppa de. De är kriminella i läkares kläder 🙁
  Tack Peter för artikeln.
  Det är jätte stark artikel med bra text.

 14. Det är ingen behandling de bara skicka dig till graven snabbare 🙁
  Politikerna?? Ja ja de är tysta som vanlig
  Man måste tjäna pengar även så här, tror de. 🙁 äckligt!

 15. Instämmer i all kritik. Det är sorglig läsning i artikeln. Vilka metoder används i de länder där ECT förbjudits? Duger inte det för Sverige också? Såg att det finns en länk till protestlista här på NV.

 16. Efter att ha läst denna artikel kan man inte annat än känna ett stort medlidande för de utsatta. Samtidigt blir man skrämd och oerhört arg att detta kan få ske i Sverige – om och om igen – trots de negativa konsekvenserna. Att psykiatrin nu vill ge fler elchocker till barn är ju helt absurt och inte minst oerhört allvarligt – de har ju ingen chans att skydda sig.
  Tack för en viktig och gripande artikel.

 17. Jag vet en människa som fick elchocker. Denna människa under en period var som en nerdrogad på ett psyksjukhus. Sa inget, fick leda fram. Dessa effekter har försvunnit men också många minnen och namn på växter som var denna människas intresseområde.

  Men vad förväntar man sig av sjuk vård? Vård som är baserad på vinst och riktiga lösningarna attackeras hårt av systemet och dess giriga egokontrollerade, med gnutta psykopat, medhjälpare.

  Svenskar är så mentalt handikappade att dom tror på systemet, litar på politiker, ”finns ingen korruption i Sverige”-tankar, tror att rösta i valen kommer göra skillnad. Svenskar har blivit lärda att inte stå i sin kraft och säga NEJ, dra linjen i sanden och stå där. Svenskar fegar ut eller tar idéerna skapade av systemet som säger ”kärlek och respekt” medan dessa idéer är skapade för att ta död på på svenskar, medvetet tar livet av sig.

 18. Vem sjutton har gett psykiatrikerna makten över männisskors liv ? Inte är dom folkvalda, så dom måste alltså vara självutnämnda som dom värsta diktatorer. Och detta pågår dagligen i det ”demokratiska” landet Sverige. Har vi inte såpass djävlar anamma så vi kan få slut på det här ? Vad behöver vi göra ? Dom ignorerar ju protester. Är det verkligen lagligt ?

 19. ”Vad behöver vi göra?” undrar Birgitta. Vi behöver kasta av oss det grepp dagens maktmänniskor har över Sverige och upprätta nya lagar. Hur ska vi göra det? Genom att införa direkt demokrati. Därmed tar folket över makten från den psykopatsjuka makteliten och kan förbjuda elshocker och straffa dem som idag står bakom denna barbariska metod.
  Hur inför vi direkt demokrati? Genom att alla kämpar som vill förändring GÅR SAMMAN!
  Samlade är vi starka. Splittrade är vi svaga.

  • Ja, det låter ju enkelt, men samlade under vilken flagga ? Avrusta psykiatrin ?
   Jag kommer iallafall i fortsättningen säga att jag lever i en skendemokrati, styrd av diktatoriska psykiatriker under en skenkristen politiker (ni vet : allt vad ni vill att människorna ska göra eder ska ni också göra dem, och dess självklara komplement : allt vad ni inte vill att människor ska göra eder ska ni inte heller göra dem ).

 20. jeg synes dette er forkasteligt og der bør gøres noget fra myndighedernes side. hvordan kan de lukke øjenene for disse overgreb.

 21. Nu får det sannerligen vara nog med detta experimenterande med människor..! Fler och fler vittnar om (och anmäler) skador efter ECT-behandlingar. Ändå fortsätter psykiatrin med denna tortyrmetod-och till och med Ökar antalet elchocksbehandlingar, Det räcker nu, med alla människoliv som blivit förstörda efter ECT..! Denna vansinniga metod måste Upphöra, även här i Sverige..! Någonting annat är helt otänkbart..!

 22. Dödshjälp är ju som bekant inte tillåtet i Sverige. Är det inte möjligt att åtala psykiatrin för dess ECT- behandlingar eftersom dom utraderar (dödar) människors minnen, vilka är en del av en människas liv. ECT är alltså i princip ”partiell dödshjälp”. Eller?

 23. Ingen har svarat (än iallafall), så kanske var det ett utslag av min vildhjärna. Men jag tänkte så här : Ett kollektivt massåtal mot en hel yrkeskår för ECT-behandlingarna borde åtminstone väcka en hel del uppmärksamhet.Den uppmärksamheten kan ge många fler styrka att stå upp och anmäla. Dessa kunde samlas ihop till ytterligare ett åtal för samma sak ( för man kan nog inte bara lägga till dom i efterhand, juridiken improviserar inte). Och även om det inte leder till åtal, så borde i alla fall hela Sverige därefter veta att dom ska passa sig för ECT och totalvägra.

 24. Vi måste organisera oss, någon eller några som kan ta tag i det hela?
  Jag blir den första som går med mot hela etablissemanget för att få bort makten från dem!

 25. Visst måste vi det men inte bara för den bedrövliga vården, det är så mycket nu som är helt åt skogen och som måste åtgärdas med kraft globalt sett. Mänskligheten och livet på jorden befinner sig just nu i en mycket allvarlig kris. Ca 200 djurarter utrotas varje dag. Fukushima fortsätter att sprida ut radioaktiva partiklar över hela jorden och kommer fortsätta göra det många år till. USA’s ekonomi är på randen till kollaps. I slutet av juni i år spår Gerald Celente att det sker dvs om nästan två månader.
  Krisen i Ukraina färvärras för var dag och riskerar leda till ett nytt världskrig. Chemtrails innehållandes giftiga metaller och märkliga element som tagna ur en sci-fi film, t.ex nano rör som hittas i allas våra kroppar och som växer därinne, med märkliga icke mänskliga röda blodkroppar innuti som förökar sig(!). Detta enligt rapporter från lab personal.
  Jag tror mänskligheten står inför ett vinna-eller-försvinna scenario nu och det är vi – jag, Torbjörn, och ni andra som läser detta – som måste kämpa. För våra barn, för livet på jorden, vår vackra fantastiska jord! Men också för att visa Gud var vi står. Jag har tänkt länge och väl över vad just jag kan göra och nu gör jag det, även om det sker delvis ”under radarn” för tillfället.

 26. Psykatrin är en statlig opersonlig myndighet som ”går runt” av skattemedel och styrs av personal som är inkompetenta till att hjälpa människor i kris.Lögnen ang en eventuellt välgörande effekt av Ect-behandlingar är så befängd och galen så det är märkligt att folk
  inte reagerar när de hör talas om detta.Dessa individer som sysslar med detta måste informeras och framförallt bör Ect-behandlingar stoppas och förbjudas!

 27. Att människor som inte själva drabbats på något sätt inte reagerar, tror jag beror på just att det är så befängt och galet att det är svårt att ta in att det verkligen pågår på allvar.

 28. Och att personalen på sådana här avdelningar undviker så mycket kontakt som möjligt med patienterna, inte vill prata med dom utan bara serverar mat och medicin, beror förmodlingen på att dom förtränger vad som pågår, eftersom dom innerst inne skäms och mår dåligt av det.

 29. När lögnen görs tillräckligt stor och helt medvetet öppen så reagerar inte folk längre. De famlar i blindo och följer bara strömmen, som tror att allt är i sin ordning, och att allt som görs inom psykiatrin är för patienternas bästa.
  Först när folk själva drabbas börja de inse och tänka efter…

 30. Fruktansvärt hemskt att något sådant här inträffar. Och jättehemskt för anhöriga som får leva med vad som hänt 🙁
  Nu måtte det väl bli ett förbud !

 31. Ect ges under tvång. Jag har själv varit med om det. När vi säger tvång menar man inte bara att man säger nej och sedan går med på det.
  Mig la de i bälte så jag inte skulle kunna springa iväg.
  Dessutom var jag gravid och fick ect långt in i graviditeten. Hur många behandlingar jag fick har jag glömt bort pga ect.
  Däremot ville de att jag skulle fortsätta med ect när jag blev utskriven men jag vägrade.
  Det är en riskgraviditet om man får ect när man är gravid. Jag fick gå till specialistmödravården.
  När min dotter föddes blev hon jättesjuk och höll på att dö första veckan.
  Vi fick vara på sjukhuset i sammanlagt 9 månader. Sedan har vi brottats med hennes skador sedan dess.
  Detta var inte det ända som blev till följd av ect.
  Utan mina skador är också stora.
  Jag har träffat andras som fått ect.
  En äldre herre hamnade på intensiven eftersom han fick hjärtstillestånd under ect. Som tur var överlevde han.
  Många andra som jag träffat har fått liknande skador som jag.
  Jag brukar säga att det är precis som de som fått en stroke.
  Här är några utav mina skador. Jag måste poängtera att det är 6 år sedan jag fick ect och skadorna är fortfarande kvar och lika stora.
  Minnesluckor.
  Enorm trötthet måste sova flera gånger per dag.
  Har svårt att ta tag i saker.
  Svårt att komma ihåg saker.
  Tappat många utav mina intressen.
  Svårt att känna känslor.
  Svårt att hitta ord.
  Mm.
  Jag säger bara att ect måste bort. Det här är inte ok på något plan att någon ska utsättas för detta.
  Det måste finnas andra alternativ. Vissa kanske tar längre tid men det är det värt.

  • Ja ECT måste bort. Det här är avancerad tortyr och borde rubriceras som ett grovt brott. Att förstöra människors liv på det här sättet är fruktansvärt. Psykiatriker som sysslar med sånt här är ingenting annat än sadister och borde sitta i fängelse.

 32. Att ECT får fortsätta ges på sjukhus som behandling i ett civiliserat land som Sverige är en gåta. De kan orsaka minnefösluster, försvagning av kognitiva förmågor och även således död. Min f d kollega (tjänsteman på en kommun) fick sluta arbetet efter att ha fått ECT. Minnet var problemet; ett långt livs uppbyggnad av kompetens kunde ej utnyttjas.

 33. Piratpartiet ska verka för att ”advance health care directive” införs i Sverige och att alla personer som är tillräckligt psykiskt friska vid ansökan ges rätt att tacka nej i förväg till behandlingar i en lista där bl.a. ECT (elchocker av hjärnan med starkström) ingår och att man får besked om huruvida registreringen i databasen blev godkänd samt har möjlighet att överklaga en icke godkänd registrering.

  Detta är ett yrkande från en motion som gick igenom på Piratpartiets vårmöte 2013 och det är alltså Piratpartiets nuvarande politik. Se http://politikmobil.wordpress.com/2013/05/18/gor-vissa-tvangsbehandlingar-frivilliga-men-ej-slopande-av-tvangsvard/

  Om denna politik infördes så skulle sjukvården respektera att man inte vill ha ECT. Jag vill inte har elchocker av hjärnan oavsett hur bra sjukvården skulle anse att de är för mig.

  Fråga det parti du tänker rösta på i EU-valet vilken politik de har i denna fråga! Be dem lägga fram skriftliga bevis för att de verkligen har denna politik!

 34. Instämmer i all kritik. Det är sorglig läsning i artikeln. Vilka metoder används i de länder där ECT förbjudits? Duger inte det för Sverige också? Såg att det finns en länk till protestlista här på NV.sorglig

 35. Jag skriva till alla politiker som ska se till att de är väl medveten på vad denna metoden har orsakat hjärn skador
  Och döds faller för vissa patienterna på grund av upprepade behandling under en kort period !
  Alltså hjärnan är människornas viktigaste kroppen delen som styr hela kroppen att kroppen
  kommer aldrig att klara sig utan de viktiga hjärn funktioner !
  Som all vet ! Om man börjar med rörelse till minsta lilla kroppens rörelser måste få signaler från hjärnan för kunna gör det .
  Psyikiaterna och psykologerna använder aldrig denna metoden för sig själva och få sina barn och släktingar för de är väl medveten om att det
  farligt ! Fast de behandlar andra för att de struntar i andras liksom andra är inte lika värdiga som de och deras nära och kära .
  om staten och landstinget skulle bry sig om människornas hälsan skulle de samla olika informationer om olika patienter som blev behandlade på ECT- metoden !
  Hur många av de har fått skador i hjärnan ?
  Hur många av de dog på grund av metoden ?
  Hur många kommer att liknande eller värre symtom på grund av skadorna som metoden orsaker ?
  Hur många barn riskerade att få skador på grund av denna farliga
  Metoden ? Då ska de fatta nytt beslut angående metodens användningen på framtiden med både vuxna och barn !!

 36. Hej det är hemskt att denna sk behandling fortfarande används. Resurser till alternativa naturliga terapier bör det satsas på istället. I det här fallet var det ju medicinsk vård hans fru behövt. Så fruktansvärt tragiskt! Camilla Forsell

 37. Det är svårt att fatta att detta sker 2014! Vi borde verkligen ha lämnat dessa bestialiska metoder för länge sedan. Det är svårt att tänka sig att det finns NÅGON över huvud taget som kan ställa sig positiv till dyligt!

 38. Hur länge ska vi sitta och tillåta detta ? Dr blir av med en patient som tar tid och vad blir patienten av med ? Ja många hela sitt liv utan att de ens har ett val ! Djur får inte misshandlas men ? Usch !

 39. Det finns ingen hjälp att få inom politiken. Men eliten startar sina egna oppositionsorganisationer eller grupper för att stävja/förhindra verkligt motstånd från folket. Upprörda människor som kommer tillsammans och visar vad de tycker måste då vara det som är deras akilleshäl tänker jag. Man borde demonstrera och både ha skyltar och megafoner och skrika ut bland folk vad psykiatrikerna håller på med. Men det går väl endera att blanda upp det med andra områden eller ha olika tema-demonstrationer. Man kan ha lite galen brainstorming. Det ska vara lite galet tror jag så att folk verkligen lyssnar. Folk på TV är så galna att det är vad de flesta är vana vid.

 40. Nu har jag brainstormat lite. Om man kan engagera någon regissör i det här ämnet och kanske något annat och även skådespelare som är vana att vara lite dramatiska. De skulle säkert kunna hjälpa till att få till ett ordentligt tåg som märktes. Alltså de kan ju arrangera sånt här när de spelar in filmer och
  fixa med olika saker till exempel tillstånd och megafoner och de vet hur man ska skrika.

 41. Kanske vi alla ska ha vita sjukhusrockar på oss, då kan ingen undgå att vilja titta lite extra, och alla skulle förstå allvaret lite bättre.

 42. Jag tror att om man har väl förberedda info lappar att dela ut så kan demonstrationer nog vara lönt mödan. Jag tänker mig då att där t.ex finns sådana där scannings koder till 10-15 utvalda artiklar/intervjuver samt alternativa partier såhär inför valet. Dessa lappar kan man ju även sprida ut genom att man lämnar dom bredvid sig på sätet när man åker t-bana.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här