Är Isis nästa false flag för att förlänga krigsindustrins intäkter?

9
257

CNN-Isis-militantsDEBATT. Idag skriver SvD: ”Irak ber USA om flyganfall”. Iraks regering har i tysthet bett USA att överväga flyganfall mot de framryckande islamistrebellerna, enligt AFP, men Barack Obama ”överväger” olika alternativ till militär hjälp, inklusive drönare avslutar SvD sin ingress.

Det är dags att alla blir fullt medvetna om krigsretoriken och begreppet false flag dvs falska operationer som syftar till att skapa krig och förlänga krig (sustained warfare). Det nya ”terroristhotet” i Mellanöstern stavas Isis, som beskrivs som framryckande islamistrebeller som tar över stad efter stad i Irak. Det är viktigt att fotona på dessa terrorister cirkuleras i media. Serietidningsporträtteringen av skurkarna måste präntas in.

Vanligt modus operandi för USA:s krigsstrateger är att rekrytera ”locals” och understödja ”insurgents” att bilda motståndsstyrkor som får religiösa epitet som ”framryckande islamska grupperingar”. Den placerade presidenten i Irak ber påpassligt USA om ”hjälp”. Obama svarar ”klokt och omtänksamt” med tankar om hur USA kan ge support som är alternativ till militär hjälp.

SvD-Isis-USASvD som skrev av ett pressmeddelande från TT: ”Irak ber USA om flyganfall” gör dock en intressant felskrivning och kallar drönare ett alternativ till militär hjälp, men amerikanska drönaraktiviteter är inget annat än militär. Det visar fallet Yemen där drönare lite på måfå beskjuter bilar med påstådda terrorrister. Eftersom inga brottsplatsundersökningar genomförs, det är ju en krigshandling, är det bara USA som har facit. De var terrorister upprepar västmedia, om de överhuvudtaget nämner incidenterna.

Astronomiska drönarintäkter

MQ-1 PredatorEn MQ-1 Predator från General Atomics kostar drygt 4 miljoner dollar (26 miljoner kronor) och en värmesökande Hellfire-missil kostar 468000 kr (736000 kr enligt Wikipedia) per styck att förbruka. General Atomics intäkter inom ”defence-sektorn” (läs krigsdivisionen) var år 2013 över 3,2 miljarder kronor, enligt Washingtontechnology.com. General Atomics är bara ett av 12 företag som tjänar grova pengar på drönarförsäljningen. Huffington Post skriver om de 12 företagen i artikeln: ”12 Companies Cashing in on Drones”.

Brittiska soldater med svarta peruker attackerade irakisk polisstation i Basra

sa_soldiers-wigsI artikeln ”False flag-attack – Brittiska soldater med peruker attackerade irakisk polisstation i Basra” beskrivs hur en false flag-operation togs på bar gärning i Basra år 2005. Det var inte meningen att de utklädda specialsoldaterna skulle fångas när de åkte runt på ett bilflak kastandes handgranater mot en irakisk polisstation. De var utklädda och bar svarta peruker.

Deras syfte var helt uppenbart att vidmakthålla regional terror för att försvara ytterligare och förlängd västlig vapenmakt i Irak, en pågående militär aktivitet (sustained warfare) för att säkra krigsindustrins enorma intäktsströmmar. Det kallas statsterrorism.

Brittiska trupper fritog sina soldater med hjälp av stridsvagnar och vägrade lämna en förklaring till Iraks folk.

Artikeln om false flag-attacken i Basra refuserades av Newsmill.se och föreningen Svenska Freds ville inte heller ha den trots att den var uppbackad av västliga medier. Flera av dessa artiklar har dock städats bort från webben. Global Research ställer sig frågan om den händelsen var en engångsföreteelse eller ett mönster i artikeln: ”British “Undercover Soldiers” Caught driving Booby Trapped Car”.

Det var snart 10 år sedan. USA har i flera omgångar lovat att dra tillbaka sina trupper och opinionen i USA börjar bli otålig. Dra hem våra soldater nu, ropas allt högre i USA! Krigsstrategerna måste skapa nya hot. Det behövs nya bad guys. De får heta Isis. Den irakiska USA-tillsatta  ”fredspresidenten” ber USA om hjälp för att ”skydda civilbefolkningen”.

Snart är USA på plats med fler ”fredsbevarande styrkor” och drönare.

Text: Torbjörn Sassersson • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. ISIS besegrades strax norr om Baghdad av 30000 soldater från Kurdistan, Irak och Iran.
  Rebellerna har nu drivits på flykt norrut.

  Det sägs också att 8000 amerikanska soldater skeppats in från Turkiet för att hjälpa Irak att kväsa ISIS rebellerna.
  Den 15 juni får Irak en ny regering och nuvarande premiärministern Maliki kommer säkerligen att avgå.
  Enligt källor kommer han att flytta till England där hans familj redan finns sedan några månader.
  Uppgifterna kommer från Stratford Global Intelligence och är ännu inte utkablad till nyhetsbyråerna.

 2. Tack för den uppdateringen. Frågan är ändå om och i så fall hur mycket Isis finansieras av CIA eller motsvarande precis som CIA finansierade Osama bin Ladens gruppering under kriget i Afghanistan på 1970-80-talet.

  Den här bilden är talande

  1973-1979: US Starts to Provide Support to Islamists Opposing the Soviets in Afghanistan

  Sakerhetspolitik.se:

  ”Usama bin Ladin hade hjälpt till att rekrytera unga muslimska frivilliga till kampen mot den sovjetiska ockupationen på 1980-talet. Många av dessa krigsveteraner, de så kallade ”afghanaraberna”, bildade sedan kärnan i al-Qaida.”

  ”Genom sitt oförsonliga hat mot allt västerländskt och mot den saudiska regimens nära förbindelser med USA gjorde Usama bin Ladin sig omöjlig i sitt hemland och hamnade efter en del kringflackande hos talibanerna i Afghanistan. Där fortsatte han att bygga upp al-Qaida och att utbilda muslimska fanatiker som ville bedriva kamp mot det ogudaktiga västerlandet genom terrordåd.”

 3. @Roger

  Angående Stratfor Global Intelligence så har de ett intimt samarbete med Alex Jones och hans alternativa media/kontrollerade opposition och det kan ju ge perspektiv på dem båda.

  http://beforeitsnews.com/conspiracy-theories/2013/04/warning-alex-jones-working-with-stratfor-to-stage-american-coup-detat-2450226.html

  Och där står det bl.a. ” Welcome to Stratfor, the brainchild of George Friedman, a Texas academic and sometime U.S. government consultant, who became an intelligence entrepreneur and runs what the press routinely calls “a private CIA” out of an office building in downtown Austin.

  Friedman’s private CIA, for that matter, isn’t much different from the official version.”

  @Red

  Det här är säkert orkestrerat av CIA eftersom upproret har fått den irakiska regeringen att så gott som be USA att dra igång ett drönarprogram i landet.

  Dessutom så är religiösa människor i största allmänhet och muslimer i synnerhet väldigt lätta att ”få igång” och de kan ju inte ens hålla sams inom den egna religionen.

  • Detta med att inte kunna hålla sams finns i många andra led också. Det beror enkelt sett på fixa idéer. Om en person håller hårt på en mening i texten och annan på en annan mening, så har du konflikten, som direkt kan härledas till oförmågan var det minsta flexibel i sinnet. Jmf psykos.
   Se alla dessa kommunistiska fraktioner. Dessa fixa idéer brukar försvagas med groende visdom, således personer får att större jämförelsematerial. Grunden är sinnets dualitet där sanningen alltid kommer före lögnen. Ju mer sanningen lyser fram desto mer bleknar lögnen.

  • @Åke

   Visst kan det vara så. Jag nämnde just religion och muslimer eftersom det var aktuellt här, men det kan som sagt gälla vem och vilka grupper som helst.

 4. Händelserna i Irak de senaste dagarna är utan tvivel false flag dirigerat av premiärministern Maliki, som kämpar för att få styra landet i fyra år till.
  Hur ska man annars förklara Mosuls fall för ca. 1700 ISIS rebeller mot 40 000 irakiska soldater som bara gav sig av hals över huvud.
  Klockan tickar nu för Maliki och den 14 juni kl. 23.00 svensk tid (midnatt i Irak) måste Maliki avgå som premiärminister i Irak.
  Söndagen den 15 juni utses en ny regering och valresultatet kommer äntligen att publiceras.
  Det finns väldigt mycket goda krafter i Irak som vill styra in landet på en fredligare bana.
  De allra flesta i parlamentet genomskådade Malikis sista desperata försök att gripa makten i Irak ännu en fyraårsperiod.
  Häromdagen stoppades rebellerna strax utanför Baghdad av 30 000 soldater från Irak, Iran och Kurdistan.
  Detta har ännu inte kablats ut till de stora nyhetsbyråerna.
  Det sägs att all nyhetsförmedling i Irak har en 3 dagars fördröjning och mycket är censurerat.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här