SR – Martin Wicklin och Tove Palén – “granskar” chemtrails

  28
  373

  SR.se-genier-och-foliehattarSveriges Radio gör sitt bästa för att granska teorier om chemtrails. Döm själv, lyckas de att granska eller gör det något annat? Programserien heter “Genier och foliehattar” med underrubriken: “En nyfiken och skeptisk resa ut i förnuftets utmarker”.


  SR.se: En av de snabbast växande konspirationsteorierna kallas chemtrails. Att de där strimmorna på himlen som du trodde var flygplansspår i själva verket är gift som USA sprutar ut över oss. Vi följer chemtrails-spåret upp i skyn och träffar människorna som är övertygade om att SMHI konspirerar mot oss och granskar påståendena.


  Se NewsVoice avslöjande analys av programmet: “Så här vilseleder Sveriges Radio och Martin Wicklin om chemtrails”  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  28 KOMMENTARER

  1. Skrämmande att det gått så långt att journalister eller sk journalister sitter och hånar i av folket licensbetald radio.
   Månlandningen inte ägt rum…hånskratt från kvinnliga reportern!
   Kan hon bevisa att månlandningen ägt rum? Svar: Nej!
   Pinsamt att unga människor (de låter som tonåringar) köper TT:s nyhets utskick rakt av och inte intresserar sig för att gräva!
   Ska inte journalister jobba för sanningen och gräva?
   Nu är det mer så att de får betalt för att skriva/berätta det som chefen säger!
   Hoppas att allt uppdagas och att dessa planetfiender till journalister får stå till svars ifrån sina barn i framtiden!
   De som sa att jorden var rund när den officiella versionen sa att den är platt, lynchades typ!
   Journalister och media är på ruinens brant och detta är beviset på det, desperat försöker de ta upp sådant som de mörkar och har mörkat under lång tid, sista dödsryckningarna för Bonnier media, Stampen media, Schibsted media!
   Vilka äger dessa media? Hahaha, hets mot folkgrupp att nämna ägarna typ!
   Nä fy 17 vilket skräp, tur att folk vaknat och håller på att vakna, sanningen är alltid svår att ta tills sig, särskilt när de betalda sk kunniga ljuger och dina vänner gått på lögnerna!
   Ensam är stark!

   Licensavgift?
   Nä, inte från mig, aldrig någonsin!
   Läggas på skatten? Skulle inte tro det!

   Bra jobbat Torbjörn, de börjar darra nu, folket emot sig är inget de väntat sig!
   Mvh
   Thomas!

   För övrigt: Riktigt skitreportage från SR, men hade inte väntat mig annat!

  2. “Truth is the greatest of all national possessions.
   A state, a people, a system which suppresses the truth
   or fears to publish it, deserves to collapse.”
   – Kurt Eisner

   “When an organization gets to the point where it spends more energy on institutional processes for justifying not fixing something than on just fixing it – it’s over.”
   – someone named Dave

   “Power don’t come from a badge or a gun. Power comes from lying. Lying big and gettin’ the whole damn world to play along with you. Once you’ve got everybody agreeing with what they know in their hearts ain’t true, you’ve got ’em by the balls.”
   -Senator Roark, Sin City

   • Exactly…the ship is going down fast now, and the rats are leaving it!
    Expose and ignore them who lies on governments behalf!
    They do it to themselfes…for money they can´t eat!
    Greed has a price and universas god has no mercy in the end!

    Love all, serve all!

    Someone named Thomas 😉

  3. Jag tittade runt lite på Wicklin och ser att han finns hos Tredje Statsmakten AB.
   Och finner lite intressant läsning på faktoider.nu/statsmakter.html.
   I England kallas det för den fjärde statsmakten eftersom drottningen fortfarande bär kronan.

  4. Om man med programmet ville få lite sans och balans i det som cirkulerar, tror jag det får direkt motsats effekt. Ett mer oseriöst program var det länge sen jag ens hörde på SVT/SR.

   Så snart bakgrundsreportrar börjar hån-sucka och hånskratta för att styra åsikter är det lika med att det är dags att stänga av. Det betyder nämligen att här kommer det inget seriöst. Orkade inte lyssna hela programmet, handlade bara om åsikter och påverkan i en bestämd riktning.

  5. Var på Medborgarplatsen där ett flertal av intervjuerna härstammar ifrån. Det är jag som låter väldigt upphetsad under intervjun och det kan jag intyga att jag också var. Deras intention var ingen annan än att förlöjliga “foliehattar”. Förståeligt nog så har dom klippt
   bort stycken ur intervjun som inte var till deras fördel.
   Konversationen löd ung. som följer:
   ——-
   Wicklin: Vad tycker du om att betraktas som en foliehatt ?

   Jag : Det bryr jag mig inte om. Anledningen till att vi får utstå detta är ju att vi försöker ta reda på sanningen , någonting som åligger er s.k. journalister , men som ni inte vill ta ansvar för.

   W: Men vi är ju här för att ta detta ansvar.

   Jag: Förvisso, men vi har ju inte sett hur ni vinklat reportaget ännu.

   ——-

   Nu har vi facit i hand och mina tvivel har , förstås, inte kommit på skam.

   Iakttog även Wicklin när han stog och såg väldigt förtrolig ut med personen i reportaget som
   hade tagit på sig en fysisk foliehatt så det är ju inte så att dom här murvlarna betraktar frågan
   utifrån ett neutralt perspektiv. Men den kommentaren är ju förstås överflödig.

   • Bra Kenneth att du redogör för hur SR gick till väga, så alla kan granska sanningshalten i denna utsändning! Det är nog regelmässigt att även opponenterna måste ha ett ord med i debatten. Det enda sättet att vinna förtroende är att framföra sina argument, något annat sätt finns inte.

    Jag testade en egenbyggd foliehatt och konstaterade att den håller kvar den värme som huvudet genererar utåt, dvs, man känner sig varm – även i andra kroppsdelar. En foliehatt är ett utmärkt skydd mot den lågenergistrålning såsom exempelvis mobiltelefoner avger, alltså man minskar risken för cancer orsakad av radiostrålning, vilket förstås är en omtvistad vetenskap.

    Jag säger det igen: Edward Snowden har svaret på vad Chemtrails har för bakgrundsorsak!

  6. Martin Wicklin har fått pris av Vetenskap och Folkbildning för sin “folkbildande” insats….
   “I en tid av allt snabbare nyhetsflöden håller Medierna fanan högt för vetenskap och korrekta statistiska tolkningar. De är en av Sveriges viktigaste folkbildare, eftersom de förutom sina granskningar också pedagogiskt förklarar vad som gått fel och lär såväl journalister som allmänhet att undvika liknande misstag i framtiden. Ur vetenskapligt perspektiv har de dessutom granskat klimatskepticism, alternativmedicin och P3 Nyhetsguidens felaktig rapportering om vaccin.”

   Då får vi detta bekräftat att Martin Wicklin är VOF:s gullgosse och sannolikt därför gullade men fåntratten i foliehatten. Det förklarar också hans VOF-aktiga mobbattityd och oförmåga att ta in fakta. vof.se/utmarkelser/tidigare-utmarkelser/arets-folkbildare-2012/

  7. Rysskräcken är på topp efter att avnjutit DC-3 an i P3 denna kväll. Detta kallar jag en väl genomarbetad dokumentär – sämre var detta reportage. Ville man verkligen ta reda på sanningen bakom de s.k. kemspåren? Njaää… man gör flera bristfälliga antaganden här. Två konspirationsteorier presenteras som möjliga anledningar. Den första som man valt att fokusera på faller på sin egen orimlighet då inte bara befolkningen i stort påverkas negativt, utan samtliga som beträder vår boll i planetsystemet.

   Anledningen kan mycket väl handla om att hejda temperaturhöjningen (vad den nu beror på) i atmosfären. Detta har även Edward Snowden hävdat vilket man i reportaget valt att ignorera. Sveriges Radio anser alltså att ES inte är ett geni utan en foliehatt! Det är beklämmande hur lite stormedia bryr sig om de bevis Snowden lagt fram. Man får intrycket av att de blivit som förlamade – vad får vi göra – vad kan vi göra. Uppgifter som får Watergate att likna som ett dåligt skämt i jämförelse. ”om NSA vill” – har inte SR förstått? Om dessa terrorceller ska gå att upptäcka måste NSA/FRA spana på ALLA, HELA TIDEN.

   Kemspår kan även bero på metallpulver tillsatta i jetbränslet, för att öka energitätheten. Anledningen är att utöka räckvidden – samtidigt nyttjas bränslet bättre då förbränningen blir effektivare. Därtill minskar sotet i avgaserna. Resultatet är bildandet av metalloxider under förbränningsfasen, vilka senare orsakar kondensstrimmor då dessa salter är hygroskopiska. En ren miljöinsats alltså. Dock inget för militären eftersom kondensstrimmor ökar upptäcktsrisken.

   Jag ska trots min kritik lyssna på denna radioserie – alltid lär man sig något (dock inte denna gång).

  8. Varför Chemtrails, nanometallepartiklar i atmosfären?

   1. Bättre fungerande surf/mobiltäckning/WIFI 4G

   2. Radar för millitära syften, då även mot UFO

   3. Vädermanipulation i syfte att kontrollera väder för att utöva utpressning/krig

   4. Förgifta människor/natur så big pharma kan pumpa ut sin “läkekonst” och GMO

   5. Få oss människor att få i oss metaller för att vi själva ska fungera som antenner

   6. Mindcontrol

   7. De som har tagit över vår planet är inte skapta som vi, dvs terraforming utifrån deras ursprungsplanets atmosfärs egenskaper

   8. Påverka magnetfältet runt jorden, ev laga det då de ev redan har förstört det i sina experiment

   9. Höja och styra temperaturen i vissa områden för att hävda klimatskatter samt att smälta nordpolen för att få lätt tillgång till olja/gas/mineraler som det finns gott om där

   10. Nanoteknik som byggs ihop innuti oss för att de sedan ska kontrollera/styra oss, RFID chip inkluderas så småningom då det är kontantlöst

   11. För att göra jorden “osynlig” för besökare utifrån genom kamouflage/stelth

   12. Vår själ lever i oändlighet och kopplar upp på planetens frekvens och det universiella minnet som lagras i form av energi som är en del av vår själs evolution, detta ska förhindras genom att skärma av oss från energin i universum så vi inte får reda på sanningen som “ligger i luften” i form av energi avtryck

   13. För projekt bluebeam, holografiska bilder som visas för oss i fältet av metall som fungerar som en stor screen, false flag alien attack

   14. Ändra planetens frekvens som ligger på 7,83
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Schumannresonansen

   15. Orsaka åskväder för att kontrollera och ta till vara på den enorma energi som blixtar utgör, detta för att driva högenergikrävande atomklyvningsexperiment och annat inom rymdteknik

   Varför inte allt det här, varför nöja sig med ett exempel när det finns så många “fördelar” som de ser det?

   De frågar vilka “DE” är??
   DE är VI, för det är VI människor som låter det hända och tillåter det att fortgå, allt för att VI ska kunna ha facebook/spotify i mobilen! Så DE är VI!!
   Alla är medskyldiga till detta, men visst, DE är också regeringar som innehåller de elakaste av de elakaste kapitalistiska politiker/regeringsmän/millitärer/underättelsetjänster!

   Jag lindade in min mobil i folie…fungerade, noll mottagning, så foliehatt fungerar att skydda hjärnan med, sy in i mössan? Typ som öronproppar, håller bruset ute! 😉

   Peace!

   • Thomas om analogin med mobilen skall tillämpas måste du skära loss huvudet så att folien även kan täcka undersidan.

   • Bra tips ,tack!

    Weather as a Force Multiplier: Owning the Weather in 2025 – A Research Paper
    Presented To Air Force 2025

    Executive Summary
    In 2025, US aerospace forces can “own the weather” by capitalizing on emerging technologies and focusing development of those technologies to war-fighting applications. Such a capability offers the war fighter tools to shape the battlespace in ways never before possible. It provides opportunities to impact operations across the full spectrum of conflict and is pertinent to all possible futures. The purpose of this paper is to outline a strategy for the use of a future weather-modification system to achieve military objectives rather than to provide a detailed technical road map.

    A high-risk, high-reward endeavor, weather-modification offers a dilemma not unlike the splitting of the atom. While some segments of society will always be reluctant to examine controversial issues such as weather-modification, the tremendous military capabilities that could result from this field are ignored at ourown peril. From enhancing friendly operations or disrupting those of the enemy via small-scale tailoring of natural weather patterns to complete dominance of global communications and counterspace control, weather-modification offers the war fighter a wide-range of possible options to defeat or coerce an
    adversary. Some of the potential capabilities a weather-modification system could provide to a war-fighting commander in chief (CINC) are listed in table 1.

    Technology advancements in five major areas are necessary for an integrated weather-modification capability: (1) advanced nonlinear modeling techniques, (2) computational capability, (3) information gathering and transmission, (4) a global sensor array, and (5) weather intervention techniques. Some intervention tools exist today and others may be developed and refined in the future.

    http://csat.au.af.mil/2025/volume3/vol3ch15.pdf

   • Jag tycker inte det här är en bra förklaring på vad Chemtrails beror på. Vad är poängen med att orsaka pissigt väder för alla i fredstid? Med fred menar jag det som sker efter att man utkämpat krig i form av aktiva militära handlingar. Menar ni att man blir mera lättkontrollerad om man hela tiden måste befinna sig under regntunga skyar? Och tvärtom glad och kreativ om solen skiner och värmer? Ja, kanske det…

  9. Medan ni funderar så kan jag upplysa om att den här tråden handlar om radioprogrammet Genier & Foliehattar, inte om militära medel i krigssituationer (manipulera väder är ett ganska gammalt militärt medel). Jag har behandlat det tråden vill aktualisera, dvs. hur bra Martin och Tove var på att lösa gåtan om kemspåren.

   Jag har dock inte föreslagit femtioelva halvdåliga, dåliga och rent av skrattretande förslag på vad syftet med chemtrails är (och sedan kopierat in denna lista även till andra trådar). Exempelvis skulle man kunna starta en tråd där man kan posta FÖRSLAG (omkring chemtrails) i. Klart är att mina små inlägg fick Thomas att gå i spinn. Vad är det som du retar dig på?

   //bjornqvist

  10. [kommentar om trolljakt borttagen på begäran av Thomas, saken är utagerad mellan Thomas och b-qvist]

  11. [kommentar om trolljakt borttagen på begäran av Thomas, saken är utagerad mellan Thomas och b-qvist]

  12. [kommentar om trolljakt borttagen på begäran av Thomas, saken är utagerad mellan Thomas och b-qvist]

  13. [kommentar om trolljakt borttagen på begäran av Thomas, saken är utagerad mellan Thomas och b-qvist]

  14. Jag rensade just bort en lite tråkig dialog mellan Thomas och b-qvist här delvis pga det begärdes av Thomas och eftersom saken är utagerad. / Red

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här