Facebook-kupp mot hälsosajt på Mallorca – Skeptiker från VoF misstänkta igen

  4

  Hälsoskribenten Kerstin Unger-Salén som skrivit fler fantastiska artiklar på NewsVoice bla om hur hon blev fri från cancer med alternativmedicinska metoder har fått sin hemsida blockerad av Facebook. Det upptäcktes när NewsVoice den 29 juli försökte meddela en person på Facebook länken till Unger-Saléns hemsida Casbernats.com. Nedan redovisas vad som hände. Facebook blockerade automatiskt försöket att skicka ett Facebook-meddelande med länken. Det går inte heller att statusuppdatera Facebook-profiler/sidor med länkadressen. Samma blockering uppstår.

  Facebook förklarar att länken till Casbernats.com är “osäker” utan att gå in på detaljer varför. Det mest troliga är att aktivister från föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) anmält länken som “spam” eller att den är förenad med datorrisker.

  VoF über alles

  NewsVoice redaktion har fått in många meddelanden från personer som fått sina föredrag, symposier och seminarier ansatta av personer från VoF som varnat lokaluthyrare, konferensarrangörer, skolor och universitet från att upplåta tid och plats för personer som arrangerar något inom alternativmedicin eller alternativa perspektiv på tillvaron.

  Hjälp till att häva blockeringen till Casbernats.com

  Du kan hjälpa Kerstin Unger-Salén att häva Facebooks blockering genom att försöka klistra in länken Casbernats.com som en statusuppdatering på din Facebook-sida och sedan klicka “Skicka”. När du får blockeringen meddela Facebooks administration varför den ska hävas. Se exempel nedan.

  Text: Torbjörn Sassersson

  skeptiker-blockerar-alternativmedicin-pa-facebook


  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  4 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Mayne Sundewall Hopkins
  Gäst
  1 augusti 2014 kl 19:51

  Samma pop-up box fick jag just nu – skickade kommentar till fb.

  Calle B
  Calle B
  Gäst
  1 augusti 2014 kl 11:39

  Skeptiker misstänkta?? Enligt vem? Det är väl långt mer troligt att det är den gamla flash-animationen på sidan som ställer till det?

  Red
  Red
  Gäst
  Reply to  Calle B
  1 augusti 2014 kl 15:27

  Det vore ju toppen om det är så, då kan VoF – denna gång – friskrivas misstanke. 😉

  Johan
  Johan
  Gäst
  31 juli 2014 kl 22:39

  Fick samma problem. Har rapporterat till Fb nu.

  Har inte folk något bättre för sig än att hålla på så här!?