Facebook-kupp mot hälsosajt på Mallorca – Skeptiker från VoF misstänkta igen

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 31 juli 2014
- Torbjörn Sassersson

Hälsoskribenten Kerstin Unger-Salén som skrivit fler fantastiska artiklar på NewsVoice bla om hur hon blev fri från cancer med alternativmedicinska metoder har fått sin hemsida blockerad av Facebook. Det upptäcktes när NewsVoice den 29 juli försökte meddela en person på Facebook länken till Unger-Saléns hemsida Casbernats.com. Nedan redovisas vad som hände. Facebook blockerade automatiskt försöket att skicka ett Facebook-meddelande med länken. Det går inte heller att statusuppdatera Facebook-profiler/sidor med länkadressen. Samma blockering uppstår.

Facebook förklarar att länken till Casbernats.com är “osäker” utan att gå in på detaljer varför. Det mest troliga är att aktivister från föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) anmält länken som “spam” eller att den är förenad med datorrisker.

VoF über alles

NewsVoice redaktion har fått in många meddelanden från personer som fått sina föredrag, symposier och seminarier ansatta av personer från VoF som varnat lokaluthyrare, konferensarrangörer, skolor och universitet från att upplåta tid och plats för personer som arrangerar något inom alternativmedicin eller alternativa perspektiv på tillvaron.

Hjälp till att häva blockeringen till Casbernats.com

Du kan hjälpa Kerstin Unger-Salén att häva Facebooks blockering genom att försöka klistra in länken Casbernats.com som en statusuppdatering på din Facebook-sida och sedan klicka “Skicka”. När du får blockeringen meddela Facebooks administration varför den ska hävas. Se exempel nedan.

Text: Torbjörn Sassersson

skeptiker-blockerar-alternativmedicin-pa-facebook


ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq