Fil dr Pia Hellertz: “Jag är mycket bekymrad – Snart är det val”

40

Pia HellertzSnart är det val. Vi ska ta ställning till det parti som bäst företräder våra intressen, men jag är bekymrad och osäker. Jag är bekymrad över GMO, dvs över genmanipulerade grödor och Monsantos växtgifter som är på väg in över Sveriges gränser. Vilka partier tar offentligt och starkt avstånd från GMO? Dessa och många fler frågor ställer sig Pia Hellertz inför det kommande valet 2014. 

Text: Pia Hellertz

Jag är bekymrad över vaccinering med experimentvacciner, nu senast Gardasil som hotar 400 000 svenska flickor och nu även pojkar. Vilka partier reagerar aktivt mot detta? Jag är bekymrad över förgiftning av våra åkrar med avloppsslam fullt med gifter och tungmetaller (bl.a. kadmium).

Vilka partier tar aktivt avstånd?

Jag är bekymrad över en hälso- och sjukvård, som till stor del styrs av läkemedelsindustrins vinstintressen. Det finns författare som menar att nya sjukdomar skapas för att läkemedelsindustrin ska få nya marknader.

“En liten mäktig elit vill se din kropp sedan den blivit kroniskt sjuk som en välkommen marknad och vinstgenerator för deras läkemedel”, som en författare uttryckte det, sen han läst Ralf Sundbergs bok “Forskningsfusket – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin”.

Kroniskt sjuka personer garanterar livslång omsättning – ett läkemedel som botar skulle ju förstöra en sådan marknad.

Citatet är hämtat ur John Virapens bok “Piller & profiter”, om läkemedelsindustrins cyniska och människofientliga verksamhet. Enligt honom riktar nu läkemedelsindustrin in sig på barnen. ADHD-diagnoserna har ökat katastrofalt. Ungdomar får mediciner för “depression.” Vilken ungdom har inte mått pyton som tonåring? Måste det till mediciner för det?

Jag är bekymrad över hälsoutvecklingen och en sjukvård som inte lyssnar till alternativa teorier och behandlingsmetoder, som ofta visat sig mer effektiva.

Jag är bekymrad över den NPM-styrda (New Public Management) verksamheten inom sjukvården, skolan och omsorgen om de äldre, vilket lett till att man tänker mer på kvantitet, ekonomi och vinstmöjligheter än på människors behov av omsorg och hjälp.

Under det senaste halvåret har jag också blivit mycket bekymrad över den verksamhet som med ett vetenskapligt begrepp kallas geoengineering, och som bland annat syftar till att manipulera vädret, eftersom man säger sig vara oroad över växthuseffekten – trots att allt fler forskare är kritiska mot den sk växthusteorin, eftersom man menar att den vilar på en mycket svag vetenskaplig grund.

Inom ramen för geoengineering används det som ofta i vardagstal kallas för “chemtrails”, d.v.s. sprayning av kemikalier och metaller, exempelvis aluminium och barium m.m. Dagens himmel är aldrig lika djupt blå som förr. Det ligger i princip alltid ett tunt lager “molnslöjor” på himlen och de “molnstrimmor” som uppstår efter flygplan och av “experter” kallas för “kvardröjande kondensstrimmor”, syns allt oftare på Örebros himmel. Finns det något parti som vågar ta upp frågan och kräva en undersökning om vad det är som pågår?

Vilka partier värnar om oss på ett ärligt och uppriktigt sätt? Vem i hela friden kan vi lita på? Vem kan vi rösta på?

Pia Hellertz, ÖrebroLämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

40 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
15 januari 2018 kl 07:27

@ Savalle,

ok, tack iaf för det klarläggandet. Jag har ingen anledning att misstro dig. Däremot vill man ju inte kasta bort sin röst. Och det vet ju du också, klarar ett nytt parti inte riksdagsspärren så är rösten bortkastad anser jag.
Dessutom nämner inte Leif Lundberg i sitt upprop ovan din aspekt, vilket ju hade varit klädsamt.

Själv kommer jag att rösta på det parti som jag bedömer kommer in i riksdagen och har ett partiprogram som i så stor grad som möjligt kan dela uppfattning med.

Det finns annars ett flertal småpartier idag som jag tycker har klart vettiga partiprogram, men som inte kommer in i riksdagen. Då är det iaf för mig en bortkastad röst.

Och eftersom jag inte är den rädda typen, eller är blyg med vem jag är eller var jag står så kan jag säga att som det ser ut idag så kommer jag absolut att rösta på SD.

Savalle
Savalle
Gäst
14 januari 2018 kl 23:06

@Öystein

Det är en himmelsvid skillnad:

SD säger inte ett pip om det ENORMA läckage från statskassan som sker och har skett alltför lång tid nu genom det fullständigt vansinniga Riksbanks- system med Fractional Reserve Banking som innebör att skattebetalarna betalar höga räntor till bankerna på pengar som inte finns.

Folk vet i allmänhet inte om hur detta fungerar, men det är allas skyldighet att ta reda på det. Det betyder nämligen i klartext att enormt mycket skattepengar går direkt till Globalisternas banker! Legaliserad stöld!

Inget riksdagsparti talar om detta. Varför? De diar bankerna!

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
14 januari 2018 kl 21:04

Kanske kan man även använda den bekväma vägen:

http://www.skrivunder.com/namninsamling

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
14 januari 2018 kl 21:01

@ Leif Lundberg,

Låter ungefär som SD´s partiprogram. Vad är skillnaden? Är den i så fall stor? Annars skulle det ju vara en bortkastad röst som jag ser det.

Leif Lundberg
Gäst
14 januari 2018 kl 19:36

Inför valet september 2018

UTSKICK TILL ALLA HUSHÅLL
[ Hjälp till med att sprida denna information – där målet är 1500 underskrifter senast 31 januari! ]

Många medborgare söker idag efter ett bättre alternativ till dagens politik och nu kan du enkelt
bidra till att det finns ett sådant alternativ på valdagen om åtta månader. Men det kräver att DU
agerar NU under januari månad! Det kostar dig bara ett frimärke, du förblir anonym och det
enda du stöder är en namnregistrering.

Vill du kunna känna dig trygg när du går hem från tunnelbanan efter ett sent biobesök,
vill du att invandrare ska jobba och inte leva på bidrag, vill du att ditt barn lära sig läsa,
räkna och skriva av en utbildad lärare, vill du att gäng inte etablerar sig i dina hem¬kvarter
och att vården levererar sjukvård i världsklass när din mamma får cancer, vill du att din
mormor får en omsorg värd namnet, vill du att det ska finnas bra billiga bostäder, vill
du att GMO ska stoppas och ekologiska livsmedel ska främjas, vill du att vi ska vara
självförsörjande på baslivsmedel (så vi slipper svälta vid en kris), vill du ha en pension
som det går att leva på och vill du att dagens slöseri med dina skattemedel ska stoppas?

Det är frågor som du kanske bryr dig om på riktigt? Om du svarar ett eller flera JA så är
det självklart att du nu stöder registrering av partinamnet Folkhemmet Sverige.

– Målet är minst 1500 underskrifter senast 31 januari … http://folkhemmetsverige.se/wp-content/uploads/2018/01/Utskick-till-alla-hushall.pdf

Tack för ditt stöd – tillsammans gör vi Sverige bättre.

Erik Karlsson
Erik Karlsson
Gäst
30 juli 2014 kl 08:14

Hej!
Jag tillhör en arbetsgrupp utsedd av innevånarna i Håbo-Tibble, Upplands-Bro kommun som arbetar för att stoppa ett mellanlager av rötslam som på sikt är ett hot mot vårt färskvatten i våra brunnar, mm. http://håbo-tibble.se/
Även den spridning av rötslam som sker på orten måste så fort som möjligt upphöra
Håbo-Tibble är tungt miljöbelastat redan nu med en gammal soptipp, bergtäkt, återvinning, lagring av bl a kolaska samt snart ett sopeldat kraftvärmeverk.
Inför valet gjorde vi en enkät på var de partier som är representerade i kommunen står i frågan både lokalt och centralt och det enda parti som fn arbetar aktivt med frågan är Vänsterpartiet. Läs mer på http://håbo-tibble.se/dokument/kommunens_partier.html

Mats Sederholm
16 juli 2014 kl 01:43

Hej zecharia

Håller med dig 100%.

De flesta vill ha lite av det gamla och trygga, samtidigt som man vill ha lite nytt.

Lite FRA och samtidigt mindre övervakning.
Lite fria marknader och samtidigt ett softare samhällsklimat med mindre egoism.
Allting handlar om pengar men samtidigt vill vi nog ha kvar de ekonomiska systemet.

Ett absolut mänskligt sätt att ta sig an politik på men också ganska så fruktlöst.

Det är ett nytt systemparadigm som behövs. Det är också gryende om man ser till alla de nya rörelser och protester som reser sig runt om i världen..

Mats
På Klar Sikt

zecharia
zecharia
Gäst
15 juli 2014 kl 22:56

som ni säkert uppmärksammat så finns det inte underlag för reell samverkan. Orsak? Egoismen eller ekonomismen om ni så vill. Alla vill åt makten pga dess förmåner. Ingen skulle frivilligt ta ett riksdagsjobb med vanlig arbetarlön.
Så länge pengarna styr kommer egoismen att vara den enda drivkraften. Vilket är liktydigt med samhällets sönderfall och undergång. Den som förstår orsak-verkan mekanismen i ett större perspektiv ser tydligt slutstationen. Med ett perspektiv på 5 år tror man sig kunna bete sig hur egoistiskt som helst, men man ser inte fakturan som håller på att skrivas ut…
Så det måste till något helt nytt, men vem är kapabel till att tänka nytt, tänka utanför egoism/ekonomism-boxen? Någon i detta forum?

cancerpoll
Gäst
Reply to  zecharia
15 juli 2014 kl 23:13

Decentralisera den politiska makten genom direkt demokrati

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  zecharia
26 juli 2014 kl 01:51

1. Positivitet är resultatet av rätt mental aktivitet.

2. Det finns underlag för reell samverkan eftersom det finns intelligenta människor som kan starta nya mentalt friska partier som förstår poängen med samverkan och därefter kan dessa människor med högre stående förmåga samverka effektivt via Valsamverkanspartiet.

3. Det finns intelligenta människor som bryr sig om framtidens generationer. Många med sådant inre kall skulle frivilligt ta ett riksdagsjobb med vanlig arbetarlön.

4. Hade dessa intelligenta människor inte varit drivna av ett högre stående inre kall hade de inte startat nya partier, men suttit kvar i de partier som infiltrerats av de kortsiktiga individerna.

5. Politiken styr pengarna. Altruism är långsiktig intelligentare egoism.

6. Helt riktigt. Kortsiktig egoism leder till samhällets sönderfall och undergång. Vetenskapliga partiet står för långsiktig egoism och är kapabelt till att tänka nytt, tänka rätt och tänka altruistiskt.

ulf8lager
Gäst
14 juli 2014 kl 23:54

Strukturen till Valsamverkanpartiet verkar vettig och intressant. Som märks i debatten
kommer det bli svårt att enas i många av detaljfrågorna, men de övergripande frågorna
om en sanningsenlig och orsakssökande inställning till b la hälsa, välstånd, empati och
miljö verkar ändå finnas hos de flesta partiernas agenda.
Valsamverkanpartiet kan kanske bli en intressant utmanare till storpartierna.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  ulf8lager
26 juli 2014 kl 01:36

Problemet är inte intelligenta människor som du, Ulf. Partierna styrs ofta av en helt annan sorts människa som saknar både känsla och logik.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
13 juli 2014 kl 21:54

Pia Hellertz
Jag har hört att
Direktdemokraterna vill ha in förslag på frågor som skall tas upp till folkomröstningar
“Vi vill att det ska hållas många folkomröstningar i politiska frågor hela tiden. Alla ska få vara med och bestämma och påverka hur samhället utformas.”
http://direktdemokraterna.se/tiden-ar-mogen/

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Peter Grafström
14 juli 2014 kl 00:52

Direktdemokraterna har missat några viktiga saker.
1. Man kan ha fler folkomröstningar utan att införa total direktdemokrati. Det vill folket ha.
2. Människor känner sig inte trygga med anonymitet på Internet och det med rätta. Trojanska hästar finns. Extern krypteringsdosa behövs.
3. Förnuft och känsla i en diskurs behövs innan man utformar frågor i relativ konsensus och först därefter röstar man. Det har flera av de aktiva missat helt.
4. Mindre partier måste valsamverka för att komma in i riksdagen.

bjornqvist
bjornqvist
Gäst
Reply to  Peter Grafström
27 juli 2014 kl 21:52

I rent utbildningssyfte kan jag informera om att det faktiskt finns ett land i världen som praktiserar direktdemokrati. Alltså, att (alla) invånarna tillsammans fattar alla beslut som är värda att rösta om. Ja, tänk om det vore så i Sverige; Ta en viktig fråga, exempelvis att vi som bor i här måste bestämma oss för vilket stridsflygplan vi ska ha i framtiden. Och föreställ er då att det är du och jag som ska besluta det, he, he. Trots allt så sker det även folkomröstningar i Sverige exempelvis: kärnkraften, eu-medlemskap etc. Så lite direktdemokrati kan vi också stoltsera med. Vilket land jag antyder/syftar på? Det kan ni få som uppgift till läxan, va 😉

Red
Red
Gäst
13 juli 2014 kl 04:14

NewsVoice är inte en kanal där prozionism eller antizionism diskuteras. Därav har kommentarer tagits bort.

Låt oss helt avsluta diskussionen om zionism i och med Raphaels kommentar ovan som bland annat löd:

“Nu tror jag inte på att sionisterna har andra intressen än Israel, så pratet om en sionistisk – eller judisk – världskonspiration, det är inget som jag tror på.” …

“Tycker det är dags för oss att se bortom folkgrupper, etniciteter och religioner och se alla som människor. Människan är en stor och rik mångfald där ingen folkgrupp, kultur, religion eller världsåskådning är homogen och enhetlig.”

Som redaktör med en redaktionell policy och privatperson instämmer jag helt i dessa två ståndpunkter.

Jag vill tillägga att när det gäller “world governance” och ekonomiskt inflytande på världsnivå får den intresserade sannolikt leta inom den kosmopolitiska affärsvälden där nationsgränser och folkgruppstillhörighet är helt oväsentliga faktorer. Här härskar förmodligen strikt egenintresse.

Jag tror att David Rothkopfs böcker kan vara ett bra stoff att beta av för den som är intresserad av att förstå “makteliten”. Rothkopf har arbetat inom den amerikanska administrationen i många år. Läs mer: http://en.wikipedia.org/wiki/David_Rothkopf

Alla diskussioner om en påstådd: “sionistisk – eller judisk – världskonspiration” får föras på andra fora.

Mats Sederholm
12 juli 2014 kl 23:56

Hej

För mig är frågan att finna ett parti som på ett ideologiskt, politiskt, existentiellt plan har en hållbar framtidsvision.

Enstaka frågor löses inte med enstaka lösningar, de löses genom att man har en i grunden holistisk syn på ett framtida samhälle.

Tyvärr är flera nämnda partier kvar i de gamla föreställningarna, i det gamla ramverket.

– Lösningar på miljöproblem är bara skenbara lösningar så länge de är beroende av näring och kapitalism.
– Våld, utslagning och rädsla går inte att lösa så länge vi tror på en fri marknad och en konkurrensnorm där människor ställs mot människor.
– Stressrelaterade problem, GMO, gifter och så vidare löses inte förrän vi bestämt oss att vi inte ska ha kvar den ekonomiska tillväxten, ekorrhjulet
– Vetenskapen löser ingenting förrän den används av människor med en andlig vishet..

o.s.v.

Övervakningen och den dystopiska globala kontrollutvecklingen med en gemensam konsumtionskultur kommer att dränka precis alla “småfrågor”, liksom pengasamhället gör, så länge vi inte gör upp med detta.

Vi måste finna de felande tyngdpunkterna i vårt samhälle, så att de blir greppbara, förflyttningsbara och skrotbara..

Jag kommer att rösta på det parti som ser helheten och vågar stå för en vidare och sammanhållen vision, en som pekar mot en verklig förändring.
Inte en som håller kvar vid det gamla men gärna pyntar det med lite grönt, lite alternativt eller med lite ord om kärlek.

Mats
På Klar Sikt

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Mats Sederholm
14 juli 2014 kl 00:37

Det känns rätt att be dig att ta en titt på Vetenskapliga partiet och analysera vår holism djupare!

Mats Sederholm
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
14 juli 2014 kl 02:12

Hej Martin

Jag kikade lite djupare på ert program.och fastnade på nedan.

“Vi är blå. Vetenskapliga partiet vill ha skillnader i klass i samhället eftersom många människor fungerar olika och trivs med hur de fungerar. De vill konkurrera och kämpa för att tillskansa sig lite mer av det goda och det ser Vetenskapliga partiet som en naturlig drivkraft.”

Jag tror att det goda är möjligt för alla och att konkurrens är ett sätt att förhindra det.
I min värld så finns det möjligheter för alla att utvecklas men inte nödvändigtvis på bekostnad av andra.

“Vetenskapliga undersökningar har visat att olika nivåer av ett speciellt hormon kan påverka främlingsfientlighetens intensitet.”
Det känns så grabbigt naivt att det knappt går att kommentera.

“Eftersom dagens migration från länder med överbefolkning inte löser grundproblemet utan snarare kan leda till överbefolkning av Sverige och en sänkning av Sveriges livskvalitet ”

Frågan är bara vad livskvalité är för något. Kärlek till sin nästa eller materialism?

“Kunskapen om hur hjärnan fungerar, dvs. psykologi ska finnas på schemat, likaså utbildning i logiskt tänkande, samt olika tänkares tänkande, dvs. filosofi. ”

Tyvärr så bidrar inte detta till en vidare utveckling av människan eftersom allt är inom ramen för just det vetenskapliga. Vetenskapen har en sån stark roll i samhället redan i dag. Den redukionistiska ideologin måste balanseras tillbaka av undervisning som bygger på intuition, känslor och empirisk livskunskap och erfarenhet. Det räcker med den akademiska överideologin nu!

Angående Gud
” dock inte en dogmatisk blind tro på en speciell utvald bok som förhindrar vetenskapligt sökande, tänkande och logiska slutsatser.”

Skulle önskat att ni kunde säga det motsvarande om vetenskapen, om faran med en dogmatisk tro på vetenskapen.

Men förstår att eftersom ni agerar inom det vetenskapliga ramverket så bli detta en osannolik åsikt /tanke.

Mats
På Klar sikt

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Mats Sederholm
14 juli 2014 kl 21:51

Hej igen Mats

Vissa upplever sund konkurrens som något gott. Vetenskapliga partiet tar hänsyn till alla sorters människor även om konkurrensen måste vara underordnad lycka för alla och balans med miljön.

Frisk konkurrens sker inte på bekostnad av andra, speciellt inte då vinnaren beskattas och förloraren ändå har ett relativt gott liv om denne förlorar. När en konkurrens är sund ger den inte enbart vinnaren något bra, men den ger oss ex. innovationer och för utvecklingen framåt. Naturen fungerar också med konkurrens även om naturens konkurrens ofta är mer extrem.

Hur informationen om existensen av hormonet oxytocin kan få dig att utstöta värdeomdömet “grabbigt” förstår jag. Sådant inträffar när man överrumplas med kunskap som tar udden av de tidigare åsikter som man blivit van vid att ha. Det är därför vi rekommenderar meditation/introspektion till alla medlemmar.

Dagens migration från länder med överbefolkning löser inte grundproblemet utan kan komma att leda till överbefolkning av Sverige och en sänkning av Sveriges livskvalitet och med det menar vi givetvis Sveriges befolknings materiella standard, men även en sänkning av Sveriges natur-rikedom. Detta är nämligen en direkt konsekvens av överbefolkande kulturer. Det har vi vetenskapliga bevis för.

När vi talar om kärlek så tror jag du förstår att det blir svårt med kärleken i den situation som uppkommer på slutet om man inte lever i balans med sin natur.
http://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2013/10/26/alla-jordens-manniskor-kan-leva-tillsammans-pa-en-yta-lika-stor-som-gotland-speciellt-om-det-serveras-rabiff/

Hur menar du att man utvecklar människan om man inte gör det genom psykologi eller filosofi?

Om vetenskapen hade en stark roll i samhället i dag, hade vi inte gått stick i stäv mot vetenskapliga rapporter i realpolitiken. Nej. Politikerna lyssnar inte på vetenskapen idag, eller så förstår de inte helt vad vetenskapsmännen säger eller så har de inte förmåga att omsätta vad de tror de förstår i realpolitik.

Hur menar du att man utbildar barn i intuition, känslor och erfarenhet?
Vi menar att meditation/introspektion leder till ökad intuition och känsla, men erfarenhet är något man får i livet själv. Meditation/introspektion är en viktig del av Vetenskaoliga partiet, så pass viktigt att vi vill att alla medverkande utför det regelbundet.

Helt klart finns det en fara med en dogmatisk tro på vetenskapen. Se ex. på sekten VOF! http://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2013/11/26/vetenskap-och-folkbildning-en-aggressiv-ovetenskaplig-sekt/ Så även om vi agerar inom det vetenskapliga ramverket så förblir vi öppna för nya sanningar, precis som riktiga vetenskapsmän alltid är.

MVH
Martin Gustavsson
Vetenskapliga partiet

Rolf Löfgren
Rolf Löfgren
Gäst
12 juli 2014 kl 21:47

Pia, jag delar din oro över alla dessa företeelser och det kompakta ointresset från dom stora partierna. De flesta svenskar har tyvärr ingen aning om den situation vi befinner oss i.

Red
Red
Gäst
12 juli 2014 kl 20:56

Det låter oroväckande: Vad menar du med:

“Nyckelpersoner i Partiet De Fria och Vetenskapliga Partiet har kontroversiella och problematiska uppfattningar om det judiska folket…”

Jonas Karlsson
Reply to  Red
12 juli 2014 kl 21:30

När det gäller Partiet De Fria har till exempel deras nytillträdde partiledare Norberg en del kontroversiella uppfattningar om förintelsen.

När det gäller Vetenskapliga Partiet menar de (eller snarare han eftersom det är ett enmansparti) att judar låg bakom 11:e septemberattackerna och han hyllar också den ökände amerikanske antisemiten David Duke.

Red
Red
Gäst
Reply to  Jonas Karlsson
12 juli 2014 kl 23:03

När jag ser över länkarna finns inget som tyder på att Gustafsson är antisemit eller att han hyllar antisemiter. Däremot verkar han vara kritisk till zionister. Vad jag vet var det under debatten i Israel 1970-talet bortom alla tvivel att judarna var emot uppkomsten av zionism bla för att zionisterna var sekulära, icke gudstroende.

Att vara kritisk mot zionister är alltså inte alls samma sak som att vara emot judar. Tom judarna var och är idag emot zionister.

Men jag tänker inte gå in i denna debatt längre än detta eftersom det är en omöjlig debatt superladdad med värderingar och “name calling”.

Raphael Mabo
Reply to  Red
12 juli 2014 kl 23:59

Sionister är judisk nationalism för staten Israel och för majoritetens diktatur genom strävan efter en homogen kultur och därmed är de emot det mångkulturella samhället. I detta är de inte annorlunda i sin politik än exempelvis Sverigedemokraterna i Sverige som har samma strävan för en homogen kultur och motstånd till det mångkulturella samhället. Det är något ironiskt upplever jag att mycket av kritiken och teorier om sionister som ledare för en världskonspiration mot mänskligheten, är något som framförallt kommer från det nationalistiska högerhållet – som alltså i grunden har liknande värderingar och strävan som sionisterna.

Nu tror jag inte på att sionisterna har andra intressen än Israel, så pratet om en sionistisk – eller judisk – världskonspiration, det är inget som jag tror på. Visst kan det finnas hemliga grupperingar i världen som har makt och inflytande, men jag vänder mig mot att de skulle vara just sionister eller judar. Tycker det är dags för oss att se bortom folkgrupper, etniciteter och religioner och se alla som människor. Människan är en stor och rik mångfald där ingen folkgrupp, kultur, religion eller världsåskådning är homogen och enhetlig.

Jag tror på mångkultur och mångfald.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Red
13 juli 2014 kl 23:34

Tack Red.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Red
14 juli 2014 kl 16:15

Diskussionen om zio/sionism är som red säger en separat diskussion, men eftersom Raphael har missförstått kritiken från en del högernationalister kan man utan att väcka alltför upprörda känslor förklara att kritiken går ut på att judar månar om sin monokultur men påstås påtvinga andra multikultur. Man frånkänner från högernationalistiskt håll inte judar rätten utan vill bara själva ha samma rätt. Påståenden om att judar skulle ligga bakom spridandet av multikultur vill jag inte polemisera mot eller för. Jag konstaterar bara att somliga påstår det.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Jonas Karlsson
14 juli 2014 kl 00:31

Carl Norberg själv skrattar sig harmynt till anklagelsen, men har någon bevis om att förintelsen inte ägt rum i den omfattning som vinnarna i kriget beskriver ser Vetenskapliga partiet gärna på sådana bevis, för vi är inte emot sanningsökande, för vi ser ingen anledning till att människor inte ska få ha olika åsikter med de fakta som de finner och presenterar, men det vi finner mer intressant är att en större förintelse i Ryssland tycks döljas av media medvetet.

David Duke, som 30 år tidigare varit en medlem av Klu Klux Klan, anser idag att alla olika folk har rätt till sin existens. Han beskriver hur några få människor med judisk bakgrund motverkar andras folks rätt till sin existens samtidigt som de skyddar sin egen existens och vi finner det intressant nog att länka detta i upplysande syfte. Hyllar honom gör vi inte alls för vi anser att han är kristen och konservativ och Vetenskapliga partiet är vänster och vetenskapligt. Det betyder inte att man inte ska lyssna på andra människor lika lite som man ska sluta vara vegetarian bara för att Hitler var det.
Var står det att Vetenskapliga partiet “hyllar” David Duke får du som säger det visa upp så du inte framstår som lögnare! Putin och Lavrov har vi däremot hyllat av mycket goda skäl.

Vetenskapliga Partiet har länkat till Democracynow.org där tre Israeler beter sig mycket märkligt under omständigheterna kring WTC, dessutom poängterat vilka som tjänade på händelsen både ekonomiskt och utrikespolitiskt.

Vetenskapliga partiet kommenterar av princip inte antalet medlemmar. Om antalet medlemmar bevisar något om sanningen är Islam med Koranen och Haditerna sanningen…. I Vetenskapliga partiet söker vi inte sanningen på det viset.

Jonas Karlsson
Gäst
12 juli 2014 kl 20:33

Det kan nog bli svårt att få till stånd ett samarbete mellan de nämnda partierna. På en rad punkter skiljer de sig nämligen åt.

Demokraterna tror exempelvis inte att det existerar några så kallade chemtrails vilket Vetenskapliga Partiet, Partiet De Fria och tydligen också vissa av Enhets företrädare gör.

Nyckelpersoner i Partiet De Fria och Vetenskapliga Partiet har kontroversiella och problematiska uppfattningar om det judiska folket vilket mig veterligen varken Demokraternas, Gröna Partiets eller Enhets företrädare har.

Enhet och Gröna Partiet tror vidare på människoorsakad global uppvärmning vilket inte Vetenskapliga Partiet och Partiet De Fria gör.

Vetenskapliga Partiet vill minska världens befolkning vilket jag anar att Partiet De Frias representanter anser vara att följa den globala maktelitens agenda.

Alla fem partierna som nämnts ovan är dock negativa till GMO, där finns kanske nyckeln till ett samarbete!

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Jonas Karlsson
13 juli 2014 kl 23:32

Det kan bli lättare att få till stånd ett samarbete mellan de nämnda partierna om alla inser att en samverkan är till för att komma förbi 4%, inget annat.

Om Demokraterna inte tror att det existerar några så kallade chemtrails så är det helt ok.
Vetenskapliga partiet tvingar ingen att tro på de bevis vi har.

Vetenskapliga partiet generaliserar inte det judiska folket, men vi stora fans av Noam Chomsky som har judisk bakgrund och Kofi Annan som är svart och som förespråkar att Israel lyder FNs beslut.
“You must end the illegal occupation.” – Kofi Annan, addressing Israel in a meeting of the UN Security Council, March 12, 2002
“… in gross violation of international law and has been from the outset.” – Noam Chomsky

Enhet och Gröna partiet får gärna tro på människo-orsakad global uppvärmning, även om det är en ganska uppenbar lögn för den som undersöker saken kitiskt några minuter på Vetenskapliga partiets hemsida, för samverkan handlar ändå om att komma förbi 4% inget annat.

Vetenskapliga Partiet vill minska världens befolkning genom olika typer av barnpolicy etc och andra humana åtgärder pga. de data vi har vid handen. Har vi fel får vem som helst motbevisa oss. Det har ingen ännu lyckats med. Den globala maktelitens agenda verkar de facto vara tillväxt in absurdum och GM för att föda denna tillväxt, inte nedväxt. Men samverkan handlar om att komma förbi 4% inget annat.

Man behöver inte vara raketingenjör för att se det olämpliga med GMO, trots att det kortsiktigt kan föda överpopulatione, men en valsamverkan kräver inte gemensamma politiska åsikter, det krävs en gemensam lista med personer från de olika partiern, inget annat.

I vilket parti som helst har människor olika åsikter. Kan de då inte verka inom samma parti?
Jo. Givetvis kan de det. Har jag fel så rätta mig gärna!

Raphael Mabo
12 juli 2014 kl 19:51

Jag anser att svaret på Pia Hellertz frågor är Enhet. Jag är själv med i Enhet och har skrivit en motion som handlar om att Enhet bör arbeta för att det görs en ordentlig och oberoende utredning av det som kallas för chemtrails och geoengineering, med syfte att ta reda på fakta i ämnet. Det finns mycket spekulation i frågan och teorier om varför, av vem, med vilket syfte och så vidare och jag tror att vilket ställningstagande man än har tagit om ämnet så gynnar det alla att få fram mer fakta om detta. Utifrån samtal inom Enhet så upplever jag att det finns ett stöd för att när Enhet kommer in i riksdagen arbeta för en sådan granskning.

Enhet arbetar för minskad användning av kemikalier och för en renare miljö, så milö- och hälsoförstörande utsläpp i luften, vatten och markerna är inte förenligt med det samhälle som Enhet vill bygga.

Enhet vill även göra en utredning om läkemedelbolagens inflytande och påverkan på den offentliga vården. Enhet har en öppenhet för att ta in mer alternativ- och komplementärvård, integrativ medicin, i den offentliga sektorns vårderbjudanden.

Gällande frågorna om samarbete med andra partier så ser jag att Gröna Partiet är det som ligger närmast Enhet, skillnaden handlar främst om att Enhet i sin grund tror på att människan har existensiella och själsliga behov, att det finns något mer i verkligheten än enbart det fysiska, och Gröna Partiet har inte en sådan dimension med. Enhet och Gröna Partiet har en god kommunikation mellan sig, men det har inte lett till ett konkret samarbete som en gemensam valplattform nej.

Raphael Mabo
Reply to  Raphael Mabo
12 juli 2014 kl 20:11

Jag ber att få lägga till att min motion inte är behandlad än då den, i likhet med flera andra motioner, inte hanns med vid den ordinarie årsstämman i våras. För att ta hand om de motioner som inte hanns med så har Enhet ett extrainsatt årsmöte senare i höst (jag har inte datumet i huvudet, men det är några veckor efter valet till Riksdagen 2014).

ruben
ruben
Gäst
12 juli 2014 kl 17:41

Kanske Vetenskapliga partiet, Enhet, Demokraterna och Partiet de fria, skulle kolla upp om det finns samarbetsmöjligheter? Om man kan driva viktiga gemensamma politiska frågor? Dessutom har jag kikat lite på initiativ “Mor”, som skrivs om på “Filosofens blogg”, http://www.peace.se/blogg/, också önskar driva mänskligt viktiga kärnfrågor. Bara de här initiativen, tycker jag är en positiv signal om att något håller på att öppnas upp. Nya system och ett nytt, annorlunda tänk i rent och skärt mänskligt perspektiv.

cancerpoll
Gäst
12 juli 2014 kl 15:26

Det finns flera intressanta nya småpartier t.ex Demokraterna och Partiet de fria som verkar ha en gemensam syn på de viktigaste bitarna så jag håller med om detta med en allians. Tror det är nödvändigt. Jag tycker också att vi borde prata mer politik inför valet.

ulf8lager
Gäst
12 juli 2014 kl 10:52

Jag tittade på “Vetenskapliga partiets” och “Enhets” visioner och partiprogram, som
också de anammar en äkta hållbar miljöpolitik och prioriterar mental och fysisk hälsa
och individuell frihet. Varför inte skapa en allians av de småpartier som har en
likartad syn och inställning till bl a de frågor som Pia Hellertz ställer?

Magnus
Magnus
Gäst
Reply to  ulf8lager
12 juli 2014 kl 11:17

Håller med om detta. Lägg till Partiet De Fria också, alla de frågor som Pia Hellertz har, kämpar detta parti för.
http://www.defria.se/

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  ulf8lager
13 juli 2014 kl 23:05

Jag har skapat Valsamverkanspartiet för de partiledningar som styrs av mentalt friska individer som inser det som du insett, ulf8lager. http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/

ivan vidovic
ivan vidovic
Gäst
Reply to  ulf8lager
20 oktober 2021 kl 11:54

Varför inte skapa…… i din kommentar -ändra till: VI KAN SKAPA…..Vi gör det…..!

ulf8lager
Gäst
12 juli 2014 kl 09:53

Utmärkt artikel och intressant frågeställning ang vilket parti
som närmast företräder de viktiga hälso och miljöproblemen du nämner.
Inget av allianspartierna eller de rödgröna partierna verkar speciellt intresserade
av de här frågorna.
Då medvetenheten om dessa samhällsfaror trots allt ökar
hos det svenska folket, mycket tack vare alternativ media såsom Newsvoice,
är det hög tid att det etableras ett nytt parti som på ett kraftfullt sätt konfronterar
dessa problem.
Jag vet att partiet “Demokraterna” tar upp frågorna, men hur många känner till
det partiet?