Kristina Lindquist på DN vill skriva om rymdödlor

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 29 juli 2014
- Torbjörn Sassersson red.
Kristina Lindquist i DN den 8:e juli 2014
Kristina Lindquist i DN den 8:e juli 2014

DEBATT. NewsVoice publicerade den 7 juli artikeln: “BBC visar vägen för västmedier – intervjua inte ”excentriska” personer” om att BBC beslutat sig för att inte ge utrymme för personer som för fram “kontroversiella åsikter” om vetenskapliga ämnen som inte längre ska anses vara “omstridda”. Den 8:e juli skrev DN:s kulturskribent Kristina Lindquist att hon ogillar Vaken.se och därför gillar BBC:s initiativ. Under bilden i notisen står orden: “BBC visar vägen”.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild nedan på rymdödla: Squishy Studios

Kristina Lindquists slutkommentar lyder:

“Det finns en och annan i det svenska medielandskapet som skulle må bra av att följa efter.”

Frågan är om Lindquist har vissa kollegor i åtanke och att hon helt enkelt uppmanar dessa fritänkande journalister att kliva in i lika-tyckar-ledet, inne på det där konsensusområdet i vilket journalisten ställer sig i samma ögonblick som dessa beslutar sig för att offra sina kall för att säkra inkomster som duktiga policyföljande skribenter. Vaken.se som återigen pekas ut av Kristina Lindquist gör samma reflektion.

Vaken.se kommenterar:

“När journalister öppet uppmanar till mer censur i media då vet man att vi lever i en ohälsosam tid. “Kulturskribenten” Kristina Lindquist tycker i DN den 8:e juli att debattklimatet i Sverige skulle må bra av mer censur, där färre röster blir hörda och enbart ett fåtal utvalda ska få yttra sig. Hon talar om “klimatförnekare” och att dessa enligt BBC:s nya regler inte kommer få utrymme i rapportering och debatter.

Vi på vaken hoppas att detta klimat med mer censur som Kristina Lindquist önskar samt att vanlig massmedia selektivt enbart intervjuar en sida av ämnet, är något som stannar hos henne själv och inte är något som sprider sig till den journalistik som bevakar vetenskap eller andra områden. Dvs sådant som inte är Kristina Lindquists område.”

Ordet “rymdödlor” är förbjudet

Kristina Lindquist skriver ibland om rymdödlor - här är enKristina Lindquist har tidigare hoppat på Vaken.se och hävdat att sajten torgför konspirationsteorier som tex: “att världen i själva verket styrs av rymdödlor”. Det beror på att Vaken.se varit generöst med svenska medborgares tyckanden i Vakens forum där Lindquist hittad dessa påståenden. Åsikterna inne på Vaken.se forum speglar med andra ord föreställningar om rymdödlor och konspirationer ute hos allmänheten bland enstaka personer och det kan inte Vaken.se klandras för. Att rymdödlor styr världen är förmodligen inte ens ett vetenskapligt ämne.

Långt innan BBC Trust tog initiativet att utesluta personer med “avvikande” åsikter om “ej omstridda vetenskapliga frågor” beslöt NewsVoice att i samma anda förbjuda ordet “rymdödlor” bland kommentarer och artiklar. Undantaget från den regeln gäller tre artiklar på NewsVoice som nämner “rymdödlor” [inkl denna] och alla handlar om Kristina Lindquist.

Vid en sökning på DN.se på ordet “rymdödlor” hittas också tre artiklar varav två handlar om Lindquist och den tredje om Obama.

Kontrollera om Kristina Lindquist skriver om rymdödlor

Det finns en och annan i det svenska medielandskapet som skulle må bra av att följa efter NewsVoice som visar vägen till en högre stående debatt utan behov av rymdödlor. Det enda tillfälle som NewsVoice i fortsättningen skriver om rymdödlor är när Kristina Lindquist gör det.

Text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Med tanke på hur världens ledare beter sig, dvs driver jorden mot en miljömässig kollaps och startar krig med enormt mänskligt lidande för att kunna tillfredsställa sina egna syften, så förefaller de inte vara särskilt mänskliga överhuvudtaget. Inte konstigt att folk får för sig att de tillhör någon annan sort än vi andra. Men om de är rymdödlor eller bara rena fullblodspsykopater ska väl vara osagt.

 • Detta med rymdödlor eller mer allmänt påstådda förekomster av utomjordingar ibland i samarbete med USAs militär är ett ämne som sannolikt uppkommit som en följd av att USA haft intresse att dölja hemlig verksamhet som riktat sig mot civilbefolkningen och som man ville ha en enkel match att bortförklara som inbillning hos en del vittnen. Omkring 1976 satsade Laurance Rockefeller 10 miljoner dollar på UFO-forskning och på skapandet av UFO-religioner. Förutom utomjordingar och USA militärer har ju även varianter med nazister med hemlig naziteknologi förekommit. Favoritsyndabockar för USAs ondska verkar det vara att hitta på att USA styrts av nazister från sydamerika.
  Sen finns David Ickes version av verkligheten där han av någon anledning inte vill kalla Rockefellers för judar som andra påstår utan i stället benämner dem reptiler från yttre rymden och i samma stil med Englands monarker och eliter.
  Jag bryr mig inte om vad R har för ursprung men det finns förmodligen en tanke bakom dårskapen(hos Icke menar jag).
  Att det inte skulle vara ok att ta upp detta i en artikel här på newsvoice är reds rättighet att besluta om men jag ser själva ämnet som fullt legitimt. Sannolikt har under tidigare årtionden hundratals människor i USA kidnappats av specialstyrkor och blivit utsatta för experiment i militärbaser ibland med bevittnande av underliga figurer sannolikt utklädda militärer. Ett vanligt intresse bland MKULTRA liknande experiment var sannolikt att utföra sexuella manipulationer på kvinnliga offer och det finns ett antal amerikanskor som berättat och givetvis inte blivit trodda. Har ingen aning om sånt pågår längre men 1970-1990 talen tycks det ha pågått i omgångar. Alla experiment med cybernetisk teknologi är förstås behändiga att skylla på utomjordingar.

 • Så när, var, hur och av vem/vilka blev 9/11 debunkat? Eller är det så vi har skrivit om flera av fysikens lagar bara för att få in 9/11 i klassrummet?

  Och jag undrar fortfarande, när senast hade massmedian en riktig diskussion om tex 9/11?

 • Är det bara jag som sitter här undrades hur det ens ska va möjligt för mainstream media att ha MER censur?
  När bjöd man in folk till riktig diskussion om chemtrails, 9/11 eller banksystemet senast?
  Dom ska alltså sluta intervjua och diskutera med personer dom tidigare aldrig intervjuat eller diskuterat med?
  Eller har jag missat nåt här…?

  • Ledordet här är “riktig”. Eftersom chemtrails och 9/11 har enligt mainstreammedias sätt att se det blivit debunkat många gånger om av en överväldigande majoritet av de insatta, måste de kunna gå vidare. Att en del fortfarande tror på dem betyder inte att påståendena förtjänar mer uppmärksamhet.

   • Jag tror inte alls att mainstreammedia tror att vare sig chemtrails eller 9/11 blivit ‘debunkat’ av en massa insatta. Bara avfärdat utan diskussion. Och de litar på att det är ok så.
    Det är det som är felet med dessa generationer av själviska karriärmänniskor i media.
    Det behövs förbannade journalister som vill irritera makten när det gäller viktiga saker.
    Strindberg sa att man skall ha rätt fiender. Vår msm väljer tyvärr Ryssland som rätt fiende. De behöver vända på steken och ge sig på angloamerikanerna.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *