Fyra dagar för fred i Hudiksvall om kärnvapen, drönare och chemtrails

1

 

Dassault Aviation UCAV Neuron - Source: Aviación General
Dassault Aviation UCAV Neuron – Source: Aviación General

Onsdagen den 6 augusti, på årsdagen av Hiroshimabomben, inleddes Fyra dagar för fred: Från Hiroshima till Nagasaki i Hudiksvall. De fyra dagarna  har olika teman, med fokus på kärnvapen, DU-vapen och kärnkraft, drönare och chemtrails.

Den 6 augusti 1945 föll atombomben över Hiroshima och tre dagar senare föll ytterligare en över Nagasaki. Det var så temadagarna fick sitt namn.

Men det handlar inte bara om det som hände då, datumen är mer en symbolisk ram, säger My Leffler, en drivande kraft bakom temadagarna och styrelsemedlem i Kvinnor för fred och Södra Norrlandsgruppen mot kärnvapen och kärnkraft.

En rad föreläsare talar under fredsdagarna bland annat Maj-Britt Theorin, känd för sitt mångåriga fredsarbete som riksdagsledamot och europaparlamentariker. Hon har drivit freds- och nedrustningsfrågor under hela sitt liv. Hon har varit ordförande för den Internationella Fredsbyrån och hon ledde den svenska nedrustningskommissionen 1982-1991. Förra året fick hon Martin Luther King-priset, för “sin till synes outsinliga energi och smittande entusiasm i sitt livslånga engagemang för fred”.

Varje människa bär ett ansvar. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. Man kan skriva till ministrar och ställa krav på politiker. Framför allt för våra kommande generationers skull, säger Maj-Britt Theorin. I Hudiksvall talade hon på onsdagen om Hiroshimabomben och dess konsekvenser.

På fredagen den 8 augusti är temat drönare och chemtrails. Då kommer bland annat riksdagskandidat Åsa Runander från Centerkvinnorna i Skåne att tala om chemtrails. Åsa Runander blev riksbekant för många chemtrailsinsatta under Almedalsdagarna då hon blev intervjuad om chemtrails i både Sydsvenska Dagbladet och Nyheter24. Därefter visas den franska dokumentärfilmen Bye Bye Blue Skies.

Vi tycker krig och chemtrails hör ihop, säger My Leffler som redan nu planerar  två specialworkshops om drönare och chemtrails under vårvintern 2015.

Nästa sommar är det tänkt att en provflygning av den europeiska drönaren Dassault nEUROn ska äga rum i Jokkmokk. Den har tidigare provflugits i Frankrike och Italien, men då utan vapen.

Nu ska den provas med vapen i svenska fjällen. Överskottet från konserterna under fredsdagarna kommer att gå till att betala böter för de personer som planerar att protestera mot drönarprovflygningen, säger My Leffler.

Text: K. Reporter


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
Prenumerera
Notify of
guest
1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
anders
anders
Gäst
8 augusti 2014 kl 11:28