Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Hur kan psykiatrin ge elchocksbehandlingar (ECT) till barn?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 december 2014
- NewsVoice redaktion

elchocksbehandlingarFAKTA. Elchocksbehandlingar (ECT) är en omstridd “behandling” i psykiatrin som fortfarande används mer än någonsin. Många har vittnat om skador efter ECT och det finns vetenskapliga studier som dömer ut den. Psykiatrin i Sverige vill nu öka antalet elchocker till barn via BUP.

Text: Peter Larsson

Psykiatrin ger fortfarande elchocksbehandlingar sk. ECT (kraftiga elchocker genom hjärnan för att framkalla epileptiska anfall) och i allt större grad.

Dessa elchocksbehandlingar ger även psykiatrin till barn, vilket vem som helst bör och kan förstå är rena tortyren.

I Australien har media rapporterat om 4-åringar som fått elchocker.

En leg sjuksköterska om elchocker till barn

Vad är elchocksbehandling sk ECT?

Elchocksbehandling (sk. ECT) innebär att man skickar en kraftig elchock genom en person hjärna för att skapa ett epileptiskt anfall.

Info om ECT från en amerikansk läkare.

Metoden är omstridd men används mer än någonsin i Sverige – ca 60 000 behandlingar om året (2009) – vilket förmodligen är värst i världen per capita.

ECT ser bättre ut nuförtiden och patienten sövs ner och får muskelavslappnande medel – men kom ihåg att det är samma eller tom. värre elchock som drabbar den känsliga tankeverksamheten.

Styrkan på elchocken vid ECT l Varför ECT ibland tycks fungera

Varje dag ges elchocker i Sverige till bla. barn, gravida, äldre och under tvång.

Hundratals personer och anhöriga har vittnat om skador.

WHO, World Health Organization, om elchocker till barn

“Det finns inga tillkännagivande för användning av ECT på minderåriga, och därmed bör det förbjudas genom lagstiftning.”

Who resource book on mental health

UNICEF om elchocker till barn

“Att ge elchocksbehandlingar till ett barn i stället för lämplig eller behövlig vård eller tillsyn på grund av begränsade budgetar och drastisk underbemanning är oacceptabelt.”

Violence against Disabled Children

Psykiatrin i Sverige vill öka antalet ECT till barn

Psykiatrin i Sverige vill öka antalet elchocker till barn via BUP.

Trots hundratals vittnesmål från anhöriga och drabbade på skador från ECT och vetenskapliga studier som dömer ut metoden – så fortsätter psykiatrin att elchocka människor i Sverige och vill dessutom öka antalet till barn.

Namninsamling mot elchocksbehandlingar (ECT) till barn

Vi har startat en namninsamling för att ge våra barn en chans till en medmänskligare och kärleksfullare vård. Denna innefattar verkligen inte elchocksbehandlingar.

Denna namnlista kommer sedan skickas till berörda myndigheter samt våra politiker och följas upp. Målet är ett förbud mot ECT till minderåriga.

Text: Peter Larsson, Vi som inte tycker om elchocksbehandlingar, ECT | elchocker.se

NAMNINSAMLING I SAMARBETE MED ELCHOCKER.SE

Skriv på namninsamlingen nedan. Ditt stöd i denna fråga betyder mycket!


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq