Experiment på barn – Fluor i mjölken på svenska skolor

publicerad 4 december 2014
- av NewsVoice

fluorEnligt DN ska fyra skolor i Färjestaden, Alvesta, Halmstad och Sölvesborg delta i ett experiment på om tillsatt fluor i mjölken kan hjälpa motverka karies hos barn.

Vaken.se föreslår istället att barnen lär sig borsta tänderna ordentligt och inte stoppar i sig en massa godis och läsk, som ofta innehåller skadliga färgämnen, socker och sötningsmedel. Fluor klassas som ett nervgift i flera länder.

Läs mer om fluor på Vaken.se


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: fluorkaries
 • @jonulf.

  Enligt en rapport som KI och Socialstyrelsen sammanställt så är det extra känsligt för just åldringar och ynglingar att konsumera flourid (!) Det leder bl.a. till ökad benskörhet och känsligare skelett hävdar man s.k. osteofluoros.

  Visar kanske vad dom folkvalda i kommunen prioriterat, för dom accepterar troligen inte att någon ska få experimentera på dom själva med detta. Vilka fina “ledare” va? Flour gör ju ingen nytta alls i tarm- kanalerna så vitt jag förstår. Det finns visserligen en uppsjö med produkter innehållande fluorid, men då nästan uteslutande för utvertes bruk.

  http://kiedit.ki.se/sites/default/files/mhr2009.pdf#page=115&zoom=auto,-24,376

 • Jag slår här ett slag för Neem tree som det bästa hjälpmedlet för god tandhälsa. Hjälper läkning och förebygger skador på tandkött och emalj. Har använts sedan urminnes tider i Indien och annorstädes, oftast använder man en kvist som tuggas till en borste att rengöra tänderna med. Här hemma finns den som tandkräm i Indiska butiker och hos hälsokosten.

 • Det behövs absolut ingenting på tandborsten. Det är den mekaniska rengöringen som gör tänderna rena, sedan kan man tycka att det känns fräscht med t ex bikarbonat eller annat plus att det blir ett bättre glid.

  Observera att de nu även smyger ner fluor i många tuggummin.

 • Mina barn och jag själv har nu i 3 års tid använt fluorfri tandkräm. Trots det överöses dom med beröm från tandläkaren för deras goda tandhälsa. Inga sötsaker under vardagar, aldrig läsk eller juicer. Själv har jag amalgam i varje tuggtand trots fluortanten & fluortandkrämen. I min uppväxt så bestod kosten av mycket kolhydrater till skillnad från idag. Efter att jag slutat med kolhydrater så försvann min tandsten och lite andra hälsoproblem också.

 • Fluor är ett gift slutade med fluor tandkräm många år sedan o har bättre tandhälsa nu än vad jag någonsin har haft o jag använder weleda salt tandkräm den är dyr men det är billigare än o gå till tandläkaren man måste tänka långsiktigt.

 • Void (vaken.se) skriver majoriteten av kommentarer med olika usernamn -Newsvoice postar saker från vaken.se? hmmm…
  Void från vaken.se är louis som är Macula_Transfer.

  Det här är så djävulskt.

  De har tidigare gjort experiment med fluortant i skolor Halmstad.

  Det kom 2006 en pressrelease på Newsdesk, men den är borttagen nu:
  Nu gör fluorsköljningen comeback i Halmstads skolor

  Jag försökte då hitta kontaktinformation till föräldraföreningarna, eller vad det nu heter, men tror inte det gick.

  Jag fick en Eva Björklund på Barn. och utbildningsnämnden att vidarebefordra min info till nämnden, och jag mailade många politiker.

  Svenske nobelpristagaren Arvid Carlsson:

  In a statement released recently, over 600 professionals are urging Congress to stop water fluoridation …
  (http://www.fluorideaction.org/statement.august.2007.html )

  Signer Dr. Arvid Carlsson, winner of the 2000 Nobel Prize for Medicine, says, “Fluoridation is against all principles of modern pharmacology. It’s really obsolete.”

  http://www.fluorideaction.org .

  http://www.medicalnewstoday.com/releases/79326.php

  Det är så sjukt, så när man läser sådant här, så önskar man att det infördes dödsstraff. Varför har vi inte det? De missbrukar den frihet de har, och tillfogar andra lidande genom den – då ska friheten tas ifrån dom för att hindra dom från att tillfoga oskyldiga människor lidande.

  Det handlar egentligen inte om att de vill få våra tänder lagade.

  Idén bakom tandvården är mer psykologisk.

  Forts följer – bra ”red”, eller hur?

  /Sylthammar

  • Tandvård som koncept är ett väldigt nytt påfund rent historiskt. Eller är det ett mirakel att våra tänder lyckades hålla fram till våran nutidshistoria? En resonabel slutsats kan vara att vi helt enkelt inte behöver tandvård i dess moderna form. En tand kan slås ut eller ibland behöva dras ut. Knappast något vi behöver en hel yrkeskår för.

   Varför har vi då så många tandläkare?

   Grejen är att man som barn under ofta maktlösa omständigheter tvingas sätta sig i en stol varpå någon alien man inte ens känner sätter igång och BORRAR i ens tänder.

   Att angripa en varelses tänder, lika mycket hos människor som hos djur, rubbar självkänslan hos denna på ett djupare plan i vårt medvetande. Djupare än vad man kanske vågar föreställa sig. De flesta av oss kan inte ens minnas eftersom det är så pass förtryckt. Hur många kan ärligt talat påstå att man i detalj minns sitt första tandläkarbesök? Det finns anledningar till varför ens hjärna valt att inte minnas det ögonblicket.

   Fria unga psykologiska aspekter av en kramas sakta ihop och man går ut från folktandvården som en svagare person än den man var innan. Låt oss jämföra med hur en hund skulle uppföra sig efter samma typ av procedur. Inte riktigt lika svårt att föreställa sig den slokna svansen eller hur? Varför skulle det vara annorlunda för en sjuårig pojke som bara vill leka och ha kul?

   Lägg ihop detta med på vilket sätt tandvården genom pengar och politik skapat ett helt koncept där det anses vara normalt att låta en tandläkare med tre gånger så hög lön som en själv sitta i lugn och ro och göra ännu större hål i ens händer än vad man redan hade.

   Dessutom låter vi denna “expert” sedan fylla dessa hål med ämnen som är giftiga för våra kroppar. Detta anses vara så acceptabelt att det till och med tillåts växa fram en hel industri kring detta område, som vi dessutom själva betalat för med våra skattemedel.

  • @ Sylthammar. Om du nu är samma entitet som avstängts eller någon annan som använder samma alias, så har jag aldrig varit inne på vaken.se och skrivit! Och om det skulle finnas någon synkronicitet med vad de alias du angett, med vad jag skrivit här så är det inte p.g.a. mig personligen!

   Mvh/Macula_Transfer

  • @ Sylthammar
   Hur många skall du trakassera för dina teorier om Vaken.se och olika alias utan att någonsin träffa rätt? Tips: Gå INTE in på vaken.se så är dina problem lösta. [text borttagen]

 • Mycket intressant! The Dark Side gör allt de kan för att förhindra ljuset. Flour är något av det giftigaste vi har på denna planet. Och det är ett effektivt ämne för att döva tallkottkörteln. När den är öppen och aktiv kan vi människor telepatera med varandra. D.v.s. det är ett ämne som enkelt används för att försvåra mänsklighetens förmåga att skapa ett gemensamt socialt minneskomplex och att öppna tredje densitetens slöja. Bloggaren Margareta Lundström har översatt introduktionen till “The Fluoride Deception” av Christoffer Bryson. Den introduktionen är verkligen en ögonöppnare! Länk: http://pellemaggan.blogspot.se/search/label/Fluor

  Mvh/ Macula_Transfer

  P.S. Varför inte borsta tänderna med bikarbonat istället? Både effektivt, billigt och hälsosamt! D.S.

 • Har föräldrarna tillfrågats om deras barn ska delta i detta “experiment” eller är det så att staten äger barnen? Jag tror heller inte att det är tandhälsan som är målet utan något annat. Är barnen för friska i nuläget?

 • Är det verkligen tandhälsan dom är ute efter?

  Varför inte jämföra tandhälsan hos barnen som bor i Ramlösa med övriga landet? Det grundvattnet innehåller höga halter av fluor.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *