Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Chang Frick (fd SD) vilseleder om NewsVoice och en artikel om Charlie Hebdo

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 16 januari 2015
- Torbjörn Sassersson
Nyheter Idag

Torbjörn SasserssonREPLIK. Med anledning av Chang Fricks artikel idag: “Här sprider Moderatordförande konspirationer från ökänd antisemit – Gillas av Schlingmanns konsult” på sajten Nyheteridag.se – påstår Frick att NewsVoice publicerat en antisemitisk artikel.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice

Chang Frick klagar i sin artikel på att ordförande för Moderata studenter vid Stockholms Universitet, Büsra Kocatürk delat en NewsVoice-artikel på Facebook som även gillats av Sofia Kacim, som är konsult på moderaten Per Schlingmanns PR-byrå. Denna delning respektive gillning ser Frick som bevis för stöd av antisemitism. NewsVoice har därför kontaktat både Kocatürk och Kacim för att dementera Fricks påståenden.

Frick menar att NewsVoice “brott” var att citera en viss Kevin Barrett. Jag hade inte kännedom om att Barrett är en “ökänd antisemit”, enligt den tidigare Sverigedemokraten Chang Frick.

NewsVoice-artikeln i fråga“Förmodat planterade ID-kort tyder på terrorattack under falsk flagg” får dock ligga kvar på NewsVoice eftersom den enbart handlar om Parisdådet. Uppfattningen att Charlie Hebdo var en “false flag” skapad av Väst har för övrigt nyligen framförts av Turkiets president.

Chang Frick om NewsVoiceChang Frick hävdar vidare i sin artikel att NewsVoice är en konspirationssajt. NewsVoice är i själva verket en nättidining med utgivningsbevis som publicerar debattartiklar, rewrites, analyser, referat och undersökande journalistik.

Som redaktör anser jag att alla ämnen ska kunna undersökas journalistiskt och alla ämnen ska fritt kunna debatteras. Alternativet skulle innebära att NewsVoice blev en utslätad och tillrättalagd mainstream-tidning. Eftersom jag tagit beslutet att NewsVoice ska kunna undersöka alla ämnen har vissa individer passat på att kalla NewsVoice för en konspirationssajt. Argumentationen är ofta tendentiös och simpel.

Jag tar i övrigt avstånd från både muslimhat och antisemitism. Muslimhatet anser jag har slagit djup rot i hela Väst, tack vare USA:s propagandamaskineri med nationellt stöd av SD.

Läsare uppmanas därför att skicka in debattartiklar till NewsVoice, som handlar om hur människohat i olika former ska kunna tacklas på ett effektivt sätt.

Torbjörn Sassersson, redaktör, NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq