Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Lars Bern: Aftonsol över Svenska Dagbladet

publicerad 25 april 2015
- Lars Bern
Lars Bern 10 feb 2015 | Foto: Torbjörn Sassersson

Lars Bern,   feb 2015 - Foto: Torbjörn SasserssonFör snart trettio år sedan engagerade jag mig i styrelsen för tidningen Svenska Dagbladet och i Stiftelsen Svenska Dagbladet. Detta var en sorts värnplikt som jag som företagsledare förväntades ställa upp på för att ta tillvara näringslivets gemensamma intressen.

Jag efterträdde framlidne Hans Stahle som var mannen som på sin tid gjorde Alfa Laval till ett världsföretag. Näringslivet var på den tiden en stor ägare i tidningen tillsammans med stiftelsen som ägde en femtedel.

I miljöfrågan undviker dagens SvD nogsamt att förmedla en observerbar verklighet till sina läsare. Hur många SvD-läsare vet t.ex. att livet på jorden aldrig tidigare i vår arts historia haft så goda förutsättningar som nu?

Man föredrar att skrämmande ensidigt ge jättestort utrymme till världens extremaste alarmister. Det senaste exemplet kom i förrgår i samband med den s.k. Earth Day där man i en bred artikel återger ett upprop från några av världens 17 kanske mest rabiata klimatalarmister och propagandister.

Gruppen leds av den svenska klimatalarmismens politiska torped Johan Rockström. SvD kallar de 17 undertecknarna för världens främsta klimatforskare. Det är en solklar desinformation, flertalet i församlingen är inte ens klimatforskare och de är inte världsledande. Inte ens nämnde Rockström är klimatforskare vilket de samlade svenska gammelmedierna fått för sig. Han är utbildad till jordbruksforskare.

Läs hela artikeln på Antropocene


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq