Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Torbjörn Sassersson lämnar ägargruppen i Stockholm Group

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 maj 2015
- NewsVoice redaktion

Sassersson-Sthlm-Group-600px

Torbjörn Sassersson som är en av grundarna av nätverksföreningen Stockholm Group World Trade Association and Investments och en av 10 ägare i bolaget Stockholm Group World Trade and Investments AB, har beslutat sig för att överlämna sin 10%-iga aktiepost till ny delägare.

Text uppd. kl 22:03 den 20 maj 2015*

Föreningsdelen av Stockholm Group har sedan början på 2014 arrangerat ett antal nätverksmöten för delegationer och deltagare från ett 20-tal ambassader samt intressanta företag inom framförallt cleantech. Syftet med föreningen och bolaget är att bygga affärssamarbeten med utlandet och stimulera svensk export av cleantech samt miljövänlig energi- och transportteknik till bla Asien, Afrika och Mellanöstern. Stockholm Group har besökt flertalet länder för att starta affärsprocesser.

Sassersson var en av fyra personer som var med och byggde upp verksamheten under hösten 2013. Han var föreningens första ordförande och var sedan med och bildade konsultbolaget under våren 2015. På grund av tidsbrist valde Sassersson att i maj 2015 meddela att denne avser överlämna sin ägarandel.

“Jag kommer att fortsätta vara med i nätverksklubben* eftersom jag under nätverksmötena fått flera fantastiska kontakter med personer i Sverige och andra länder på potenta nivåer. Det är intressant att se hur internationella affärer och politik idag går hand i hand på gott och ont. Jag är imponerad av den integritet jag ser i vissa människor, att allt inte bara handlar om pengar, utan om större framtidsvisioner där bra teknik arbetar till fördel för mänsklig utveckling, miljö och naturresurser.”

Torbjörn Sassersson kommer i fortsättningen att satsa på sin nättidning NewsVoice.se och viss kärnverksamhet i sitt informationsbolag Sasser Media Lab AB.

Foto: Elinor Engkvist | Tellastory.se


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq