Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Viktig TTIP-omröstning i EU-parlamentet på onsdag

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 juni 2015
- NewsVoice redaktion

Skiftet

I [förra] helgen åkte vi på ett bakslag när Socialdemokraternas kongress ställde sig bakom “fulhandelsavtalet” mellan USA och EU som kallas TTIP. De ställde sig också bakom direktörsdomstolar där storbolag kan stämma oss för demokratiskt fattade beslut.

Socialdemokraterna säger att de inte tänker tillåta att demokratin inskränks,  standarder sänks och att problemen med direktörsdomstolarna kommer lösas. Fina ord. Frågan är hur mycket det betyder?

Redan innan TTIP gått igenom har förhandlingarna använts för att stoppa nya lagar om gifter. Experter menar också att förslaget om bättre direktörsdomstolar inte löser problemet med att de inskränker demokratin.

TTIP gick igenom trots att 33 000 skiftare skrev under namninsamlingen och över 2 000 mailade kongressombud. Men vi ger inte upp för ett gupp i vägen istället vill vi öka trycket.

På onsdag är det en viktig TTIP-omröstning i EU-parlamentet. Avtalet hålls fortfarande till stora delar hemligt, men alla våra EU-parlamentariker får en chans, kanske deras enda, att rekommendera saker som kan förändra TTIP – eller skrota det helt.

Denna omröstning innebär en stor chans för oss att visa de hemlighetsmakande förhandlarna vad vi verkligen tycker: ju fler EU-parlamentariker vi får till vår sida ju större inverkan kan vi tillsammans göra på TTIP.

EU-parlamentarikerna har säkert haft stoföretagslobbyister viskandes i deras öron om hur bra detta fulhandelsavtal är. Så vi måste se till att vårt budskap är omöjligt att ignorera och visa att deras väljare har ögonen på dem.

EU-parlamentariker är inte vana att höra från sia väljare. Kan du maila dem nu genom att klicka på knappen? Ju fler som skickar ett e-mail desto mer pressade blir de att rösta rätt: klicka här

Text: Robin Zachari (sammanställd från två mail från Skiftet.org)


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: TTIP