Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Kinas regim försöker återigen stänga ner Wikipedia

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 juni 2015
- NewsVoice redaktion

Wikipedia Kina ChinaDen kinesiska versionen av Wikipedia har återigen blockerats av regimen i Kina, skriver exiltidningen Epoch Times den 10 juni 2015. Kinesiska användare har inte kunnat komma åt Wikipedia sedan 19 maj 2015, enligt GreatFire, en kinesisk organisation för internetfrihet och som rapporterar om internetcensuren i Kina.

Wikimedia Foundation, den icke vinstdrivande organisationen som ligger bakom Wikipedia, sade att man undersöker saken, enligt Forbes. En talesperson för Wikimedia Foundation sade till Forbes att organisationen ”starkt motsätter sig censur” och att man hoppas att ”den kinesiska regeringen omprövar sin position och återinför tillgång till Wikipedia, så att det kinesiska folket återigen kan få tillgång till och delta i att skapa summan av all kunskap.”

När NewsVoice idag testar att besöka kinesiska Wikipedia går det dock att komma in.

Läs mer i Epoch Times

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq